Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η Μέρκελ, τα πρότυπα και οι γυναίκες που θαυμάζει!
Showbiz

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η Μέρκελ, τα πρότυπα και οι γυναίκες που θαυμάζει!

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σίγουρα υποστηρίζω τον φεμινισμό, αλλά πιστεύω ότι η ισότητα των φύλων θα έπρεπε να είναι κάτι αυτονόητο

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αυτή την περίοδο προετοιμάζεται πυρετωδώς για μια καθημερινή εκπομπή στον Alpha…

Ως δημόσιο πρόσωπο, λειτουργείτε και ως πρότυπο, ειδικά για τους πολύ νέους θαυμαστές σας. Διαμορφώνετε τη διαδρομή σας με βάση αυτή τη σκέψη;
Καταλαβαίνω ότι τα νέα παιδιά μπορεί να με βλέπουν ως παράδειγμα και αυτό με κάνει να σκέφτομαι ακόμη πιο σοβαρά τα βήματα που κάνω στη δουλειά και στη ζωή μου. Ομως από εκεί και πέρα είμαι κι εγώ άνθρωπος και πρέπει να λειτουργώ ενίοτε με οδηγό την καρδιά μου και όχι μόνο με το μυαλό μου. Μπορούν φυσικά αυτά να συνδυαστούν, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε το συναίσθημα έξω από την εξίσωση, γιατί έτσι χάνουμε την ουσία της ζωής. Και τα λάθη στο πρόγραμμα είναι, ο καθένας μας θα κάνει τα δικά του.

Είδα μια παλιά συνέντευξη που είχατε δώσει στην Ελένη Μενεγάκη και εξεπλάγην όταν δηλώσατε ότι θαυμάζετε την Άνγκελα Μέρκελ…
Εκείνη την περίοδο ζούσα μεταξύ Μιλάνου και Γερμανίας. Στη χώρα της η Μέρκελ χαίρει τεράστιου σεβασμού και είναι άξια θαυμασμού για ό,τι έχει καταφέρει. Τη θεωρώ και σήμερα μια έξυπνη, δυναμική, ικανή γυναίκα.

Ποιες άλλες θα βάζατε στην ίδια κατηγορία;
Τώρα πια θαυμάζω όλες τις γυναίκες. Καθεμία που έχει χαράξει τη δική της ιστορία, τις ηρωίδες της καθημερινότητας, την κυρία που έχει το παντοπωλείο στη γειτονιά μου και βρίσκεται άπειρες ώρες στο κατάστημα της κάνοντας τη δουλειά της με αφοσίωση, χαρά και αγάπη. Θαυμάζω όσους έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της ζωής και δεν χάνουν την ανθρωπιά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες, όσο εμείς μείναμε σπίτι κάποιοι δούλευαν καθημερινά με το χαμόγελο στα χείλη, ακόμη και κάτω από τη μάσκα».

Φεμινίστρια είστε;
Κοιτάξτε να δείτε. Μεγάλωσα σε μια μητριαρχική οικογένεια, το σπίτι μου ήταν γεμάτο δραστήριες γυναίκες, όμως δεν ακούστηκε ποτέ αυτή η λέξη γιατί θεωρούσαμε δεδομένη την ισότητα. Σίγουρα υποστηρίζω τον φεμινισμό, αλλά πιστεύω ότι η ισότητα των φύλων θα έπρεπε να είναι κάτι αυτονόητο. Ο πατέρας μου, ένας δυνατός άνδρας, ποτέ δεν με αποθάρρυνε από κάτι επειδή είμαι κορίτσι, αντιθέτως μου έλεγε πάντα πως μπορώ να γίνω ό,τι θέλω.

Προέρχεστε από τον χώρο της μόδας. Εχετε αγαπημένα μοντέλα; Παρακολουθείτε τις τάσεις;
Μου αρέσουν πολύ οι ωραίες γυναίκες. Τις χαζεύω. Παρατηρώ τις μικρές λεπτομέρειες που τις κάνουν ξεχωριστές. Τις τάσεις της μόδας δεν τις ακολουθούσα ποτέ, παρότι λόγω δουλειάς αναγκαστικά τις παρακολουθούσα. Μου αρέσει η άνεση και προτιμώ να φοράω αυτό που θέλω εγώ.

Δώστε μου μερικά παραδείγματα ξεχωριστών γυναικών

«Μου αρέσει πολύ η Άσλεϊ Γκράχαμ, ένα plus size μοντέλο, το πρόσωπο της είναι σαν ψεύτικο. Δεν χορταίνω να τη βλέπω. Θεωρώ πολύ όμορφη την Ελσα Χοσκ, είναι αρκετά αδύνατη αλλά μοιάζει σαν άγγελος. Μου αρέσει πολύ η Πενέλοπε Κρουζ, τρελαίνομαι με τα μάτια αυτά τα μεγάλα. Έχω αδυναμία και στην Τζένιφερ Άνιστον, γιατί είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που δεν άλλαξε ποτέ. Έχει πολύ ζεστό βλέμμα και όταν χαμογελάει τα μάτια της λάμπουν.

Πηγή: Βημαγκαζίνο

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved