Χάρης Κωστόπουλος: Αποκαλύπτει αν θα συμμετείχε ως κριτής σε talent show
Showbiz

Χάρης Κωστόπουλος: Αποκαλύπτει αν θα συμμετείχε ως κριτής σε talent show

Ο Χάρης Κωστόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει και αν θα συμμετείχε ως κριτής σε κάποιο talent show.

Πότε ήρθε η πρώτη επιτυχία για εσάς;

Όλη η μέχρι τώρα πορεία μου έγινε σιγά σιγά, δηλαδή δεν είμαι από τους καλλιτέχνες που έκαναν ένα σουξέ κι έγιναν γνωστοί από τη μια μέρα στην άλλη. Εκεί που κατάλαβα πρώτη φορά ότι κάτι γίνεται ήταν όταν ήμουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη και είχα κάνει έναν live δίσκο. Είχα σε αυτόν ένα τραγούδι, το «Τι είναι αυτά που λες», τότε λοιπόν άρχισα να έχω προτάσεις για εμφανίσεις στη Γερμανία, στην Αυστραλία και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα. Αρκετά χρόνια αργότερα, και ενώ ζούσα και δούλευα πλέον στην Αθήνα και είχα βγάλει το τραγούδι «Τι αμαρτίες έχω κάνει», είδα το μαγαζί όπου δούλευα να γεμίζει καθημερινά, τον κόσμο να τραγουδάει το συγκεκριμένο τραγούδι, το άκουγα να το λένε συνάδελφοί μου στα μαγαζιά όπου δούλευαν.

Ποια τραγούδια σας ξεχωρίζετε ως συνθέτης και ως ερμηνευτής και γιατί;

Ως συνθέτης μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω το «Ανύποπτα» που είχαν ερμηνεύσει ο Ζαφείρης Μελάς και ο Λεωνίδας Βελλής, το «Σε μοιραζόμουνα» που είχαμε ερμηνεύσει εγώ και ο Σταμάτης Γονίδης, το «Τι αμαρτίες» και το «Εδώ σε θέλω, καρδιά μου». Είναι τραγούδια που μου αρέσουν μελωδικά και θεωρώ ότι είναι διαχρονικά, αν σκεφτείς ότι γράφτηκαν πριν από 30 χρόνια και ακόμα παίζονται. Ως ερμηνευτής ξεχωρίζω τα «Εδώ σε θέλω, καρδιά μου», «Τι αμαρτίες», «Την έκανα την αμαρτία», «Βρείτε μου κάποια». Αυτά τα τραγούδια τα ξεχωρίζω γιατί τα αγάπησε ο κόσμος και μου έδωσαν μια ταυτότητα ως τραγουδιστή.

Πώς βλέπετε τη μουσική βιομηχανία στη χώρα μας σήμερα; Υπάρχει μια τάση προς την trap μουσική…

Η αλήθεια είναι ότι η trap αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη απήχηση σε ένα μεγάλο μέρος του νεανικού κοινού. Εγώ δεν διαφωνώ να υπάρχουν και να προβάλλονται πολλά είδη μουσικής. Τώρα αν με ρωτάς αν μου αρέσει, είμαι ανοιχτός σε καινούργια ακούσματα. Άλλωστε πριν από λίγα χρόνια έκανα συνεργασία με τους Knock Out που ήταν ράπερ και μάλιστα το κομμάτι έγινε μεγάλη επιτυχία. Κάποια τραγούδια της trap έχουν ωραία μελωδία και ιδιαίτερο ύφος ενορχηστρωτικά, αυτό που με ενοχλεί είναι ο τρόπος που ερμηνεύουν ελληνικό στίχο με ξενική προφορά.

Την εξέλιξη της λαϊκής μουσικής πώς τη βλέπετε; Το λαϊκό τραγούδι θα καταφέρει να παραμείνει ζωντανό;

Υπάρχει εξέλιξη στη λαϊκή μουσική και τη βλέπουμε κυρίως στις ενορχηστρώσεις, οι μελωδίες είναι γραμμένες σε λαϊκούς δρόμους, όπως παλιά, με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Για να παραμείνει ζωντανό, κατά τη γνώμη μου χρειάζονται δύο πράγματα. Πρώτον, να έχουμε καλούς λαϊκούς συνθέτες και ανθρώπους που να αγαπούν και να στηρίζουν το λαϊκό τραγούδι. Εχουμε κι από τα δυο! Το ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου και μάλιστα νέων ανθρώπων που αγαπάει και στηρίζει το λαϊκό τραγούδι το διαπιστώνω με μεγάλη χαρά στις ζωντανές εμφανίσεις μου, παιδιά 20 χρονών να τραγουδάνε και να ξέρουν όλα μου τα τραγούδια, τραγούδια που γράφτηκαν πριν καν γεννηθούν. Ο Ελληνας θα χωρίσει με λαϊκά τραγούδια, θα ερωτευτεί με λαϊκά τραγούδια. Είναι μέρος της ζωής του.

Μουσικά talent shows. Μπορεί ένας νέος να κάνει καριέρα μέσα από αυτά;

Έχουμε αρκετά παραδείγματα που τραγουδιστές από talent shows έκαναν επιτυχημένη καριέρα, όπως ο Οικονομόπουλος, ο Νίνο και άλλοι. Επομένως ναι, μπορεί, αν έχει ταλέντο, δουλεύει μεθοδικά και χρησιμοποιήσει σωστά την αναγνωρισιμότητα που κερδίζει. Από την άλλη, έχουμε δει και πολλά ταλαντούχα παιδιά που χάθηκαν αμέσως μόλις τελείωσαν οι εκπομπές. Σίγουρα πάντως δίνουν μια ευκαιρία στα νέα παιδιά, τώρα αν θα την αξιοποιήσουν εξαρτάται και από την προσωπικότητα καθενός.

Θα συμμετείχατε ως κριτής σε talent show;

Ναι, γιατί όχι… Άλλωστε είμαι μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, είπε στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved