Λάκης Παπαδόπουλος: «Φλερτάρω με το λαϊκό τραγούδι»
Showbiz

Λάκης Παπαδόπουλος: «Φλερτάρω με το λαϊκό τραγούδι»

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο Λάκης Παπαδόπουλος, aka Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ, υπήρξε στην αρχή της καριέρας του μουσικός σε κρουαζιερόπλοια.

Ο ίδιος εξομολογείται για εκείνη την περίοδο της ζωής του: «Δούλεψα μια τριετία και ως μουσικός σε κρουαζιερόπλοια, αλλά εκτός Ελλάδας. Καραϊβική, Ατλαντικό τα έχω αλωνίσει. Αυτό, όμως, δεν μπορώ να πω ότι επηρέασε τη δουλειά μου. Μικρός, ως μαθητής, άκουγα σαν τρελός ραδιόφωνο και από τότε άρχισα να λατρεύω τα τραγούδια. Αυτά τα τραγούδια που άκουγα τότε εκ των υστέρων τα έβαζα ως ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΑ 2. Τι να πω, χαίρομαι που νιώθω σαν κατάσκοπος ξένης μουσικής στην Ελλάδα. Σήμερα, σπανίως μου αρέσει κάτι από το ραδιόφωνο που παίζει, εκτός αν είναι δικά μου».


Ο Λάκης ήταν ο πρώτος δημιουργός που άλλαξε την καριέρα του Δ. Μητροπάνου. Το επιβεβαιώνει και συμπληρώνει:

«Τον έβαλα να τραγουδήσει και άλλα κομμάτια εκτός από τα γνήσια λαϊκά από τα οποία τον ήξερε ο κόσμος. Πρώτα έκανα μαζί του το "Για να σ' εκδικηθώ" και μετά έκανα με τον Μαργαρίτη και την Τερέζα. Με την Α. Δημητρίου έκανα τραγούδι και έχω κάνει ένα ωραίο ζεμπέκικο με τη Σ. Μπαλτζή για τον Γ. Ανδρεάτο. Φλερτάρω με το λαϊκό τραγούδι γιατί είμαι Ελληνας. Ο δίσκος μου "Η σούστα" έχει δημοτικά τραγούδια, ενώ ο δίσκος "Τα ευγενικά τραγούδια" έχουν τον συρτό, τη νησιώτισσα».

Αν και πολλά χρόνια εκπροσωπούσε το νέο ρεύμα της μουσικής, νιώθει πολλή αγάπη για το παλιό ελληνικό τραγούδι, το λεγόμενο «ελαφρύ», και το απέδειξε με τις πολλές διασκευές και επανεκτελέσεις τραγουδιών που έχει κυκλοφορήσει. «Στη ζωή μου πάντα συμπαθώ τους ριγμένους, γιατί όλοι αυτοί έβγαζαν πολύ συναίσθημα, γιατί προέρχονταν από μπούλινγκ. Δεν μπορώ να μην αγαπήσω τους παντογνώστες μουσικούς του '60, που έφυγαν εντελώς άκλαφτοι. Τους Τ. Μωράκη, Σογιούλ, Μεντή, Γούναρη, Βέμπο, τον Ανδρέα Χατζηαποστόλου, που ζει, βέβαια, ο άνθρωπος, και χαίρομαι που είναι καλά. Την ημέρα που πέθανε ο Ζακ Ιακωβίδης ήθελα να πάω στην κηδεία και πήγα σε λάθος νεκροταφείο, που ήταν δίπλα, και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν μπόρεσα να τον δω».

Για το αν υπάρχουν φιλίες στον επαγγελματικό του χώρο, απαντά με ειλικρίνεια:

«Με τον Ζουγανέλη συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια και τον θεωρώ συγγενή. Δεν κάνουμε παρέα, αλλά, όταν βρισκόμαστε, περνάμε καλά. Δεν υπάρχει χρόνος και όλη η πλάκα γίνεται μέσα στα καμαρίνια. Το ίδιο κάναμε και με τον Μπουλά. Φεύγουν οι δικοί μας άνθρωποι γρήγορα, λέει με νοσταλγία. «Το ίδιο θα πω για τον Σπανό και τον Ξυδού. Με τον Λ. Μαχαιρίτσα δεν κάναμε πολλή παρέα, αλλά τον εκτιμούσα πολύ. Με τον Λαυρέντη τσακωνόμασταν, μετά αγαπιόμασταν - αυτό που λέμε το χύμα ροκάδικο», είπε στο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved