Άννα Κουτσαφτίκη: «Η Ξένια γίνεται η κολώνα του σπιτιού»
Showbiz

Άννα Κουτσαφτίκη: «Η Ξένια γίνεται η κολώνα του σπιτιού»

Η Άννα Κουτσαφτίκη πρωταγωνιστεί για τέταρτη τηλεοπτική χρονιά στην κωμική σειρά του ΑLΡΗΑ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Η ηθοποιός μίλησε για τις ανατροπές στη ζωή της Ξένιας και του Μπάμπη που διαδέχονται η μια την άλλη. Το σίγουρο είναι πως με όλα όσα έχουν να συμβούν, και στον αντίποδα των όσων ζούμε, θα γελάσει το χειλάκι μας.

Κι ενώ ζούμε σε αντίξοες συνθήκες, εσείς με τον τρόπο σας προσφέρετε στιγμές χαλάρωσης.

«Αυτό είναι το ζητούμενο και ο στόχος μας. Να προσφέρουμε μια ανάσα δροσιάς και ψυχική ανακούφιση στην θεατή. Οι καιροί είναι περίεργοι και παράξενοι και νομίζω ότι τέτοιες σειρές ποιότητας και αισθητικής βοηθούν σημαντικά στο να αποφορτίζεται το κοινό σε σχέση με την καθημερινότητα του».

Η κωμωδία τελικά είναι σοβαρή υπόθεση.

«Βεβαίως και είναι και τολμώ να πω ότι είναι πιο σοβαρή και από το δράμα, γιατί και με τα δύο είδη προσπαθούμε να πούμε τις ίδιες αλήθειες, αλλά όταν μιλάμε για το δράμα με κωμικό τρόπο είναι ακόμη πιο δύσκολο να μεταφερθεί ο πόνος και το ψυχικό βάρος μέσα από ένα κωμικό πρίσμα. Η "Μουρμούρα" είναι ένα φάρμακο και μια ασπίδα στη δύσκολη πραγματικότητα».

Εχουν αλλάξει πολλά πράγματα από το 2017 όταν πρωτογνωριστήκατε με την Ξένια; Είναι πλέον... της οικογενείας;

«Ολοι οι ηθοποιοί που παίζουμε στη σειρά νιώθουμε ότι έχουμε μια δεύτερη οικογένεια στο πλατό πέρα από τη δική μας και την έχουμε αγαπήσει πολύ. Η Ξένια, ο Μπάμπης και η Σοφούλα, όσον αφορά το δικό μας κομμάτι της ιστορίας, αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και είναι σαν να την έχουμε φτιάξει εμείς».

Η αλήθεια είναι ότι δίνετε την αίσθηση στο κοινό ότι οι ήρωες είναι υπαρκτά πρόσωπα.

«Και εμείς το νιώθουμε. Ξέρετε τι συμβαίνει με εμάς τους ηθοποιούς όταν ερχόμαστε σε επαφή με έναν ρόλο; Βάζουμε κομμάτι από τον εαυτό μας και επιτρέπουμε στον ρόλο να μας επισκεφτεί και να φορέσουμε κομμάτια του. Υπάρχει μια τέτοια διάδραση όσο διαρκεί. Στπ "Μουρμούρα", επειδή πάμε στην τέταρτη σεζόν, ο χρόνος από μόνος του δημιουργεί πια μια μόνιμη σχέση με του5 χαρακτήρες. Μαζί με τους σεναριογράφους και τον σκηνοθέτη μας τους έχουμε χτίσει λιθαράκι-λιθαράκι. Είναι φτιαγμένοι μέσα από εμάς και αυτό δίνει πολύ μεγάλη αξία σε σχέση με την καλλιτεχνική υπόσταση του ρόλου».

Τη νέα σεζόν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη; Η Σοφούλα θα περάσει στο πανεπιστήμιο;

«Τα νέα σενάρια εστιάζουν πολύ στην Ξένια και τον Μπάμπη, γιατί όντως η Σοφία θα περάσει Ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη αλλά θα φύγει από το σπίτι και θα συγκατοικήσει με τη φίλη της Φαίδρα. Αυτό δεν είναι εύκολο ούτε για την ίδια γιατί πρέπει να αναλάβει την οικονομική διαχείριση, να βρει δουλειά, και θα υπάρχουν πισωγυρίσματα. Η κατάσταση θα επηρεάσει πολύ τον Μπάμπη, θα αντιδράσει, θα πέσει σε μικρή κατάθλιψη, και είναι πολλά τα αστεία παρελκόμενα. Η Ξένια θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να κρατήσει μια ισορροπία και να τον στηρίξει. Γίνεται η κολόνα του σπιτιού, αλλά κι αυτή έχει ρωγμές».

Και ο Μπάμπης όμως είναι πολύ καλός σύζυγος, αν και για την Ξένια το μότο του που είναι... «χαλαρά» τον τρελαίνει.

«Ναι αλλά αν δεν είχε τον Μπάμπη να λέει "χαλαρά", επειδή η ίδια δεν είναι και τόσο χαλαρή, δεν θα είχε τόσο καλή τύχη. Τα αντίθετα έλκονται και αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Αυτή είναι και η επιτυχία της σεναριογράφου μας, της Σάρας Γανωτή. Εχει "κοπιάρει" πολύ πιστά ζευγάρια που υπάρχουν γύρω μα5 και έχουν πολλές αντιθέσεις. Είναι σαν ένα δίπολο, ο ένας στον έναν πόλο και ο άλλος στον άλλον. Αυτό το έχουμε ανάγκη. Για φανταστείτε δύο χαρακτήρες που είναι και οι δύο χαλαροί ή πολύ υστερικοί! Δεν υπάρχει εξέλιξη. Μέσα από τις αντιθέσεις πρέπει να προχωράμε σε ατομικό και συντροφικό επίπεδο», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved