Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού στο gossip-tv: «Κουβαλάω τον Κώστα μέσα μου και συνεχίζω»
Showbiz

Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού στο gossip-tv: «Κουβαλάω τον Κώστα μέσα μου και συνεχίζω»

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε για το τηλεοπτικό κοινό η παρουσία της Αλίκης Κατσαβού στα «Διλήμματα», μια ιδιαίτερη στήλη που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία στην εκπομπή «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου.

Η παρουσιάστρια εξάλλου στο κλείσιμο της περασμένης σεζόν είχε αποκαλύψει πως η αυτή η ενότητα θα επιστρέψει ανανεωμένη και μεγάλες εκπλήξεις.

Μια από αυτές λοιπόν ήταν ότι στον πρωταγωνιστικό ρόλο απολαμβάνουμε την σύζυγο του λατρεμένου όλων, Κώστα Βουτσά.

Η Αλίκη με χαρά και βαθιές εξομολογήσεις, μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για το πώς πήρε την απόφαση να πει το «ναι», τι ρόλο έπαιξε η απώλεια του Κώστα Βουτσά ενώ αποκάλυψε και τι θα της έλεγε ο ίδιος, αν ήταν κοντά της.

- Μεγάλη έκπληξη Αλίκη, που σε βλέπουμε στα Διλήμματα
«Δεν ξέρω αν το επιτελείο είχε εμένα στο μυαλό του ή απλά ήθελε μια ανανέωση στη στήλη αυτή, γιατί ήταν μια δημοφιλής στήλη της εκπομπής και προφανώς οι συντελεστές σχεδίαζαν μια ανανέωση. Οι συζητήσεις προέκυψαν προς το τέλος του καλοκαιριού και εγώ δέχτηκε με πολύ χαρά γιατί μου περιέγραψαν πώς θα γινόταν, την ανανέωση που ήθελαν και μου άρεσε πολύ και ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος»


- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» σε αυτή την πρόταση;
«Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Επέλεξα να πω «ναι» γιατί ο κόσμος που με στήριξε όλο αυτό το διάστημα, μετά το θάνατο του Κώστα ζήταγε διακαώς να με δει στην τηλεόραση, οπότε δεν είχα και το σκεφτώ και πολύ. Οι συνθήκες ήταν ωραίες, το κλίμα έδειχνε να είναι φιλικό μέσα σε ένα ένθετο μιας εκπομπής που ήταν ήδη επιτυχημένο και θεώρησα ότι κι εγώ θα προσθέσω σε αυτό. Οι συντελεστές βέβαια το θεώρησαν κι έτσι δέχτηκαν αυτή την πρόκληση»


- Ήταν, Αλίκη και μια εσωτερική ανάγκη μετά την απώλεια του Κώστα, ώστε να κάνεις κάτι για σένα;
«Θα σου πω πάνω σε αυτό ότι μετά το θάνατο του Κώστα ακολούθησε μια σειρά πραγμάτων που αφορούσαν στην τέχνη προκειμένου να απασχολώ δημιουργικά το μυαλό μου και να δίνω λύση στη θλίψη μου, μια διέξοδο, ήταν ένα στοίχημα για μένα αμέσως μετά το θάνατο του Κώστα. Πάντα η δημιουργική απασχόληση βοηθά το μυαλό και τη ψύχη, την ανακουφίζει και της θυμίζει ότι η ζωή είναι γύρω μας και πρέπει να προχωρήσουμε, ότι κι αν έχει γίνει, όσο τραγικό κι αν είναι, κανείς πρέπει να γραπώνεται από τη ζωή και προχωρεί, αυτό στο θυμίζει η τέχνη και η δημιουργία, αυτό είναι και η τηλεόραση. Το κάνω με σοβαρότητα, θέλω να βελτιώνομαι από εκπομπή σε εκπομπή, βλέπω τα λάθη μου και τα σωστά μου»


- Δεδομένου ότι ο Κώστας Βουτσάς, πάντα στήριζε τις επιλογές σου και πάντα παίρνατε κοινές αποφάσεις, θεωρείς ότι θα στήριζε αυτή την επιλογή σου;
«Ο Κώστας, αν θυμάστε όλοι έλεγε ότι η δουλειά είναι υγεία. 1000% θα στήριζε την απόφαση μου να δουλέψω, δεδομένου κιόλας ότι εγώ είχα μια επιτυχημένη παραγωγή παιδικών παραστάσεων κι αυτή λόγω πανδημίας είχε αναβληθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες εγώ δεν μπορούσα να λειτουργήσω την παιδική σκηνή μου κι αφού δεν μπορώ να κάνω αυτό θέατρο, η τηλεόραση θα ήταν και η δουλειά που θα του άρεσε πάρα πολύ να κάνω. Και για ψυχολογικούς λόγους και για βιοποριστικούς γιατί όπως όλοι ξέρετε ο κλάδος ο δικός μας έχει πληγεί. Μια δύσκολή περίοδος για όλους, όλα τα επαγγέλματα έχουν πληγεί και περισσότερο των καλλιτεχνών»


- Ο Φοίβος σε έχει δει στα Διλλήματα;
«Ο Φοίβος είχε έρθει και σε δυο γυρίσματα, γιατί ακόμη δεν είχε ξεκινήσει το σχολείο. Με έχει δει εκ των έσω. Θέλει κι εκείνος να παίζει, έτσι μου είπε όταν με είδε. Το συνεργείο, όταν τον είχα μαζί μου έδειξε μια ανοχή. Σε επεισόδιο στην τηλεόραση δεν με έχει δει, γιατί εκείνη την ώρα έχει σχολείο»


- Ταινίες του μπαμπά του βλέπει;
«Ναι, βλέπει, όχι πολύ συχνά. Τον ρωτάω και άλλοτε έχει όρεξη και άλλοτε όχι»


- Τι μηνύματα λαμβάνεις από τον κόσμο;
«Έχω πάρει τεράστιο κύμα αγάπης, πολλή αγάπη, στήριξη και τώρα που είμαι στην τηλεόραση αλλά και πριν. Ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχικής μου υγείας το οφείλω στον κόσμο και στη αγάπη μου έχω εισπράξει, είναι πολύτιμη»


- Σου δίνει μια μεγαλύτερη ώθηση η αγάπη του κόσμου;
«Ώθηση μου δίνει ο γιος μου, η ανάγκη να είναι χαρούμενος, υγιής και να έχει αυτά που χρειάζεται και κυρίως μια μαμά να είναι καλά στην υγεία της και στα μυαλά της για να τον προσέχει»


- Έχει σκεφτεί την περίπτωση ενός νέου lockdown;
«Είμαι πάρα πολύ φοβισμένη. Εκ των πραγμάτων είμαι μόνη μου με το παιδί. Επειδή στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν και η μαμά μου και η αδερφή μου και η ανιψιά μου η μικρή, κρατάμε αποστάσεις, οπότε είμαι εγώ και το παιδί. Δεν θα ήθελα να αρρωστήσουμε. Θα ήταν αρκετά τρομακτικό, είμαι φοβισμένη. Είμαι από εκείνους που φοβούνται. ΑΝ χρειαστεί το lockdown σε περίπτωση που τα μέτρα δεν επαρκούν, δεν ξέρω, αν πρέπει να γίνει θα το καταφέρουμε, όπως και την πρώτη φορά»


- Ο Φοίβος πώς διαχειρίστηκε το θέμα με τις μάσκες;
«Ο κόσμος πρέπει να ακούει τους ειδικούς για το θέμα με τις μάσκες. Εγώ και ο Φοίβος φοράμε μάσκα, είναι δεν είναι αρκετή, το κάνουμε. Γιατί αυτό μας κάνει να νιώθουμε πως έχουμε την ατομική ευθύνη. Ο Φοίβος έχει καταλάβει γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα, καλύτερα κι από μένα αλλά θα σου θυμίσω, ότι επειδή ο Κώστας έφυγε λίγο πριν το lockdown, ήμασταν μαζί με τον Φοίβο συνέχεια κι έτσι φορούσαμε συνέχεια τη μάσκα, το θεωρεί φυσιολογικό. Ξέρει όλους τους κανόνες ασφαλείας, του φαίνεται μάσκα. όταν βλέπει κόσμο που δεν φοράει λέει: ‘Τρελοί είναι και δεν φοράνε μάσκα;’».


- Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στα γυρίσματα λόγω των μέτρων που πρέπει να τηρείτε;
«Σαφώς, αλλά λύνονται με μοντάζ και με εμάς που προσπαθούμε να δούμε ο ένας την πλάτη του άλλου, κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε όλοι να είμαστε υγιείς».


- Σε ακούω καλά και ευτυχισμένη μετά από πολύ καιρό.

«Κουβαλάω τον Κώστα μέσα μου και συνεχίζω», είπε εμφανώς συγκινημένη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved