Χαρά - Μάτα Γιαννάτου: Αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψε στην Ελλάδα
Showbiz

Χαρά - Μάτα Γιαννάτου: Αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψε στην Ελλάδα

Χαρά - Μάτα Γιαννάτου: Όσα δεν γνώριζες για την ηθοποιό.

Η ίδια σχολίασε τους καλλιτέχνες αλλά και τους συναδέλφους της, ηθοποιούς, μετά την ανεργία που βίωσαν αλλά και τα νέα δεδομένα με τον Covid-19.

"Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει ένα σχέδιο, σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε νέο lockdown, αναφορικά με τους ανθρώπους του πολιτισμού. Ξέρετε, το να είσαι ηθοποιός δεν είναι χόμπι. Είναι μια δουλειά που έχουμε επιλέξει να κάνουμε, έχουμε σπουδάσει γι΄αυτήν και προσπαθούμε να την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πολλοί ηθοποιοί μέσα στην καραντίνα, ανέβαζαν τις παραστάσεις στο διαδίκτυο, χωρίς να έχουν κάποιο όφελος, παρά μόνο να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο που περνούσε δύσκολα. Εντάξει, δόθηκε κάποια στιγμή ένα επίδομα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έμειναν απ΄έξω πολλοί καλλιτέχνες. Και έχουν περάσει επτά μήνες από την καραντίνα και όλο αυτό το διάστημα δεν νιώσαμε ποτέ ασφαλείς. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα αυτό".

Η μεγάλη της ωστόσο αγάπη παραμένει το θέατρο: "Γι΄αυτό επέλεξα το θέατρο, γιατί για μένα είναι πολλές τέχνες μαζί. Η τέχνη μιλά στην ψυχή και στη λογική. Σε βοηθάει να μείνεις ξύπνιος".

Αν και εργάστηκε και στο θέατρο και στο σινεμά στη Γερμανία, επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα, κάτι που δεν μετάνιωσε, όπως αναφέρει η ίδια: "Εκεί η δουλειά του ηθοποιού υπολογίζεται ως δουλειά. Όσο δουλεύεις, για ό,τι δουλεύεις, πληρώνεσαι. Υπάρχει σεβασμός, κάτι που πολλές φορές δεν συναντάς στην Ελλάδα, όμως εδώ είμαι πιο ελεύθερη στις επιλογές μου".

Θεωρεί ότι είναι νωρίς ακόμη για να έχει επαγγελματικά απωθημένα - όχι όπως αν της τηλεφωνούσε ο Ταραντίνο για μια ταινία, δεν θα έτρεχε, λέει γελώντας:"Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να κάνω πιο πολύ σινεμά, αλλά βασικά θα ήθελα να μπορώ να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Να συνεχίσω να έχω γύρω μου τους φίλους μου, την οικογένειά μου να είναι όλοι καλά και χαρούμενοι. Αν κάποιος με ρώταγε πώς φαντάζομαι τη ζωή μου σε μερικά χρόνια, δεν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο από αυτό που έχω και είμαι τώρα".

ΠΗΓΗ:GALA

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved