Καλαθάς: Μιλά για τη συμμετοχή του στη Λάμψη και τη συνάντηση με τον Γέροντα Παΐσιο
Showbiz

Καλαθάς: Μιλά για τη συμμετοχή του στη Λάμψη και τη συνάντηση με τον Γέροντα Παΐσιο

Ο Στέλιος Καλαθάς, με περνά σε βαθιές εξομολογήσεις για άγνωστα περιστατικά της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής.

Μετρά αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ τα τελευταία χρόνια, έχει ανοίξει και νέους δρόμους, εκτός από αυτόν της υποκριτικής. Ο Στέλιος Καλαθάς, πέρασε σε αποκαλύψεις, δίνοντας τη νέα του συνέντευξη στο περιοδικό Χάι.

Τι είναι τα σεμινάρια "Συναισθηματικής Διαλεκτικής" που παραδίδεις και σε ποιους απευθύνονται;

Είναι μια βιωματική μέθοδος, πάρα πολύ ευχάριστη που μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε και να εκφράζουμε σωστά τα συναισθήματά μας. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ποιητικό και λίγο γενικό, δεν είναι όμως έτσι. Υπάρχουν τεχνικές, υπάρχουν ασκήσεις. Πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, όπου παρακολουθώ εκεί κάποια σεμινάρια και φέρνω καινούργιες ασκήσεις. Γιατί πρέπει να σου πω ότι στην Αμερική όλο αυτό είναι αρκετά διαδεδομένο. Βασίζεται πάνω στους δείκτες συναισθηματικής ευφυϊας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κάθε άνθρωπος, εκτός από την βιολογική του ηλικία, έχει και την συναισθηματική του ηλικία που τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουνε. Δηλαδή μπορεί κάποιος να είναι 50 χρονών βιολογικά, συναισθηματικά όμως να είναι 12 ή 15 ή ακόμα και συναισθηματικά ανάπηρος. Αυτοί οι δείκτες, λοιπόν, υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο και μετριούνται. Σου κάνουν ένα απλό τεστ και εντοπίζουν πού βρίσκεται η συναισθηματική σου νοημοσύνη, σε ποιο επίπεδο. Από κει και πέρα, λοιπόν, ξεκινάνε οι ασκήσεις, οι τεχνικές για να αυξήσεις αυτό το επίπεδο. Γιατί δε σου κρύβω ότι ένας συναισθηματικά ευφυής άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί πολύ καλά τις φοβίες του τις ανασφάλειες του, να δουλέψει τα κενά που έχει μέσα τον και τελικά να έρθει πολύ πιο κοντά στην ευτυχία γιατί δεν ξέρει το πραγματικά τον κάνει ευτυχισμένο.

Συμμετείχες στον προηγούμενο κύκλο του «Καφέ της Χαράς» κάνοντας τον εραστή της «Πηνελόπης Μαρκάτου», δηλαδή της μητέρας τον Μανωλάκη, Σου έχει γίνει κάποια πρόταση να συμμετέχεις στον τέταρτο κύκλο της σειράς;

Θυμάμαι είχαμε πάει στο Βερολίνο. Κάναμε αρκετά γυρίσματα εκεί και περάσαμε εξαιρετικά με τον Χάρη Ρώμα. Φανταστική εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Μέχρι στιγμής, όχι δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για τον τέταρτο κύκλο του «Καφέ». Εννοείται πως θα ήθελα να συμμετέχω.

Έχετε επαφές με τον Χάρη Ρώμα σήμερα; Διατηρείτε καλές σχέσεις;

Τον εκτιμώ αφάνταστα τον Χάρη και έχουμε άριστες σχέσεις. Απλά έχουμε χαθεί τελευταία.

Υπάρχει κάποιος τηλεοπτικός ρόλος που να σε έχει σημαδέψει;

Έχει πολλή πλάκα όταν με σταματάνε νέα παιδιά στον δρόμο και μου λένε για τον «Ευαγγελίδη» που έκανα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», Επίσης δυνατός ρόλος ήταν ο «Μπέλλος» από τα «Μυστικά της Εδέμ». Κι άλλα πολλά σίριαλ έχω να θυμάμαι όπως τις «Επιθυμίες» αλλά και πέρυσι που συμμετείχα στο «Πέτα τη φριτέζα», ο ρόλος είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο.

Είναι αλήθεια ότι συμμετείχες στο πρώτο επεισόδιο της «Λάμψης» του Νίκου Φώσκολου;

Ναι πράγματι, έπαιζα στην πρώτη σκηνή. Υποδύθηκα έναν αξιωματικό του Λιμενικού που σώθηκε από ναυάγιο. Βάσει του σεναρίου, μόλις βγήκα στη στεριά, εξαντλημένος και κατάκοπος, δύο μπράβοι με περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Με ξυλοκόπησαν άγρια και στο τέλος με έπνιξαν στη θάλασσα.

Τι θυμάσαι από εκείνο το γύρισμα;

Ξεκίνησε στις επτά το πρωί στην παραλία του Σχοινιά και συνεχώς ο Φώσκολος πρόσθετε σκηνές. Μέχρι που αργά το απόγευμα άρχισα να αιμορραγώ στην πλάτη από τα σουρσίματα στην άμμο που μου έκαναν οι δύο υποτιθέμενοι κακοποιοί. Τι να πρωτοθυμηθώ, με κοπανούσανε στο ελικόπτερο επάνω, ο Φώσκολος να είναι εκστασιασμένος και να δίνει εντολές για να βγει πιο άγρια η σκηνή. Απίστευτες στιγμές.

Πηγαίνεις συχνά στο Αγιο Όρος;

Έχω πάει αρκετές φορές. Μία από αυτές συνόδευσα τρεις τυφλούς φίλους μου που επιθυμούσαν την ευλογία του Αγίου Παϊσίου. Είχα την τύχη να τον επισκεφτώ τρεις φορές.

Πώς ένιωσες όταν συνάντησες για πρώτη φορά τον Γέροντα Παΐσιο;

Είδα έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν πολύ πνευματικός, κοιτούσε πάντα χαμηλά και είχε ένα φως γύρω του που σε γαλήνευε. Στους τυφλούς φίλους μου, είπε σπουδαία πράγματα. Ότι η δοκιμασία που περνάνε σε αυτή τη ζωή θα τους ανοίξει πόρτες μετά. Ότι δεν πρέπει να νιώθουν δυστυχία αλλά δύναμη μέσα τους γι' αυτό που τους συμβαίνει. Η επαφή μαζί του μου έφερε μια απίστευτη ηρεμία και αγαλλίαση.

ΠΗΓΗ:XAI

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved