Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: «Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε» (pics&video)
Showbiz

Ένωση Θεατρικών Παραγωγών: «Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε» (pics&video)

ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ - Το gossip-tv βρέθηκε στο Θέατρο Χορν και στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη δύσκολη θεατρική σεζόν που μόλις ξεκίνησε!

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών συστήθηκε καλύτερα στο κοινό, εκφράζοντας ανοιχτά τα αιτήματά της μετά τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν στο χώρο του θεάματος, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός, Διονύσης Παναγιωτάκης, βάζοντάς μας στο όλο κλίμα, μίλησε για την Ένωση Θεατρικών Παραγωγών και τι αυτή πρεσβεύει:

"Είναι ένα σωματείο από επαγγελματίες του χώρου και κυρίως από παραγωγούς οι οποίοι ασχολούνται με το θέατρο, αλλά και δημιουργούς. Δημιουργηθήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο και τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο θέατρο λόγω της πανδημίας. Αυτός μας έδωσε την ανάγκη να οργανωθούμε. Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο, αλλά άνθρωποι οι οποίοι θέλουμε να δημιουργήσουμε σωστές συνθήκες και να βάλουμε κανόνες λειτουργίας στο χώρο του θέατρου", είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

Δείτε απόσπασμα της ομιλίας του...

"Παντού το θέατρο, ως πολιτική απόφαση, συνεχίζει να εργάζεται με το 50%. Όπως για παράδειγμα στη Γαλλία. Έγινε ένα σοβαρό lockdown στο Παρίσι για μερικές εβδομάδες και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ. Εκεί, τα θέατρα τι κάνανε; Πήγανε πιο νωρίς τη λειτουργία τους. Αρχίζουν στις 6 με 7 το απόγευμα για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει και συνεχίζουν και δουλεύουν κανονικά. Δεν υπάρχει πιο ασφαλής χώρος από το χώρο του θεάτρου. Αρκετές θέσεις παραμένουν κλειστές, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Με τι να το συγκρίνουμε; Με τα εστιατόρια ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Δεν υπάρχει πιο ασφαλής χώρος από το χώρο του θεάτρου", είπε από την πλευρά του ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ.

Στη Συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσε και ο γνωστός ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος ως μέλος θεατρικών παραγωγών θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα.

"Το καλοκαίρι διαπίστωσα πως σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις Δήμων, οι οποίες ήταν και δωρεάν, ο Δήμος ετοίμαζε μέχρι και 1000 θέσεις (τηρώντας πάντα τις αποστάσεις) και εν τέλη ερχόταν μόνο 80 άτομα. Δεν γέμιζαν. Καταλαβαίνετε λοιπόν πού θα πάει το πράγμα τον φετινό χειμώνα. Δεν μπορούσε να επιβιώσουμε με πληρότητα 30%. Το μόνο που ζητάμε είναι να εφαρμοστούν άμεσα οι βοήθειες που έχουν ανακοινωθεί, αναφέρομαι στις οικονομικές βοήθειες. Για τους ανθρώπους που έχασαν τα λεφτά τους από πέρσι τον Μάρτιο και μετά, αλλά και για αυτούς που κάνουν παραγωγές τώρα. Έχουν εξαγγελθεί κάποια ποσά, κάποια βοηθήματα, τα οποία όμως είναι παγωμένα. Το θέατρο χρειάζεται άμεσα χρήματα".

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Γρηγόρη Βαλτινού...

Η ΕΝ.ΘΕ.ΠΑ ανακοίνωσε τα αιτήματά της αλλά και τις αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει άμεσα το κράτος για τη στήριξη του θεάτρου και κυρίως των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτό.

Το "πάγωμα" φορολογικών δηλώσεων μέχρι τον Απρίλιο είναι ένα από τα πρώτα θέματα που έπεσε στο τραπέζι, μιας και οι θεατρικοί παραγωγοί πιστεύουν πως το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με την φορολογία του κάθε εργαζομένου του θέατρου, από τη στιγμή που δεν έχει εισπράξει τον μισθό του, προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του.

Επίσης ζητούν την έγκριση του 40% επιδότησης των κενών θέσεων. Με τα νέα μέτρα, ζητούν να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων στις θεατρικές αίθουσες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό της πληρότητας.

Ο Διονύσης Παναγιωτάκης τόνισε πως τα θέατρα άνοιξαν προσωρινά για ένα μήνα, μέχρι να ληφθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία θα κρίνουν και την πορεία της θεατρικής σεζόν.

"Δεν θα αντέξουμε πολύ. Το πολύ να κρατήσουμε ένα μήνα ανοιχτά τα θέατρα. Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας", ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του και κατέληξε: "Έχουμε μια ανοχή να περιμένουμε, αλλά εάν τα νέα μέτρα δεν μας ικανοποιήσουν, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, τότε αναγκαστικά θα κλείσουμε".

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη εκδήλωση...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved