Αποκλειστικό: Τραγικές ώρες για λαϊκό τραγουδιστή: Τα χειρουργεία του γιου του και το καμένο σπίτι
Showbiz

Αποκλειστικό: Τραγικές ώρες για λαϊκό τραγουδιστή: Τα χειρουργεία του γιου του και το καμένο σπίτι

Παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και συγκλονίζει με τα όσα λέει.

Ο λόγος φυσικά για τον Χάρη Ακριτίδη, έναν καλλιτέχνη ο οποίος δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις!

Χρόνια στον χώρο, με βαρύ βιογραφικό και σπουδαίες συνεργασίες!

Τον έχουμε αγαπήσει μέσα από τις ερμηνείες του και τον έχουμε απολαύσει αρκετές φορές!

Το τελευταίο διάστημα ο Χάρης Ακριτίδης, πέρασε πολλές δυσκολίες και μας μίλησε γι’ αυτές. Ο γιος του πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, ενώ είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς.

Παρόλα αυτά, δεν το έβαλε κάτω και προχώρησε με δύναμη και πίστη.

Ο Χάρης Ακριτίδης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αποκλειστικά στο gossip-tv.gr.

  • Είσαι τις καλλιτέχνης με τεράστια πορεία και έχεις ζήσει τις χρυσές εποχές με καθημερινές εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα. Πώς βιώνεις την κατάσταση αυτή με τον κορονοϊό;

Θα ήθελα να σημειώσω πως η δουλειά του καλλιτέχνη και μιλάω για τον επαγγελματία τραγουδιστή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια σταμάτησε να είναι επαγγελματική. Όταν εννοώ επαγγελματική εννοώ μια δουλειά η οποία συντηρεί εσένα και την οικογένειά σου. Από τη στιγμή που δεν φτάνει να συντηρήσει εσένα και την οικογένειά σου, τη θεωρώ πλέον ερασιτεχνική. Όχι ότι ένας ερασιτέχνης είναι μικρότερος από τον επαγγελματία-αντιθέτως θα έλεγα. Μερικές φορές μπορεί να είναι και καλύτερος.

Τείνει όμως η δουλειά μας να γίνει ερασιτεχνική. Πλέον βέβαια και με τον κορονοϊό πρέπει σίγουρα να κάνεις κάποια άλλη δουλειά και στο έξτρα να τραγουδάς.

  • Είσαι και μηχανικός αυτοκινήτων και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχεις αφήσει τη δουλειά. Πώς τα συνδυάζεις και τα δύο;

Όπως συνηθίζω να λέω, γεννήθηκα μηχανικός αυτοκινήτων και τραγουδιστής προσπαθώ να γίνω. Είμαι ευλογημένος. Πίστευα ότι δεν θα το ξαναχρειαστώ αλλά αυτό που λένε οι παλιοί ισχύει: «μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε».

  • Έφτασες ποτέ σε οικονομικό πάτο;

Δόξα το Θεό, παρά τα πάρα πολλά προβλήματα που είχα τον τελευταίο καιρό, δεν έφτασα σε αυτό το σημείο γιατί ο τεχνίτης όπως λέει και μια παροιμία «μέχρι το μεσημέρι πεινάει», κάτι θα βρει να κάνει. Θεωρώ πως παρά την κρίση και τα προβλήματα, αν κάποιος δεν είναι τεμπέλης θα βρει δουλειά για να πάει ένα πιάτο φαγητό στην οικογένειά του. Και καμία δουλειά δεν είναι υποτιμητική. Εγώ προσωπικά έχω κάνει πέρα από τα αυτοκίνητα κι άλλα πράγματα. Έχω βάλει πατώματα, έχω κάνει υδραυλικά. Ένα είναι το μόνο σίγουρο… Δεν έκλεψα. Και τεχνίτης να μην είναι κάποιος, υπάρχουν δουλειές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δικιά μου γενιά καλλιτεχνών που είναι για παράδειγμα ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Αντώνης Ρέμος, ο Χρήστος Πάζης κ.α, εμείς ντρεπόμασταν να λέμε ότι τραγουδάμε. Στη μαμά μου ακόμα λέω ότι είμαι μηχανικός αυτοκινήτων. Τώρα τελευταία άρχισα να της λέω ότι είμαι τραγουδιστής. Ο Γιάννης Πλούταρχος ήταν κομμωτής, ο Αντώνης Ρέμος υδραυλικός, ο Χρήστος Πάζης οικοδόμος. Όλοι μας κάναμε κάποια δουλειά και είμαστε παιδιά της δουλειάς που κάναμε τον τραγουδιστή από την καψούρα μας.

Δουλεύω και με αντίξοες συνθήκες.


  • Στα
    social media κάνεις αναρτήσεις και βλέπουμε ότι κάνεις κάποιες εμφανίσεις αυτό το διάστημα. Τα μέτρα της κυβέρνησης πώς τα σχολιάζεις;

Εγώ έχω κλείσει στο Παραλία Live επί της Ποσειδώνος και έχει γίνει μια πάρα πολύ ωραία ανακαίνιση στο μαγαζί αλλά δεν το ανοίγουμε γιατί φοβόμαστε το θέμα των μέτρων. Στο Μπουρνάζι που είμαι δουλεύουμε και σπάμε και ρεκόρ, παρόλο που είμαστε μόνο Σάββατο και Κυριακή 20:00-00:00.

Εγώ προσωπικά και στα χειρότερα πάντα είχα δουλειά τραγουδιστή. Δουλεύω και με αντίξοες συνθήκες. Κάνω λίγο τα στραβά μάτια.

Αυτό που φοβάμαι τώρα με τα νέα μέτρα είναι ότι ο κόσμος ναι μεν θα έρχεται να μας ακούσει εκεί που τελειώνουμε στις 00:00, αλλά μετά τι θα κάνει; Θα πετάξει για να γυρίσει στο σπίτι του; Πότε θα προλάβει να είναι 00:30 στο σπίτι του;

  • Πλέον είναι υποχρεωτική και η χρήση μάσκας…

Ναι θα ανοίξουμε τρύπα για το καλαμάκι! Δεν ξέρω για ποιο λόγο και αυτό δεν είναι δικό μας φαινόμενο εδώ στην Ελλάδα, συμβαίνει παντού, τα έχουν βάλει με τον χώρο της εστίασης.

Αυτό σε έχει επηρεάσει ψυχολογικά;
Βέβαια με έχει επηρεάσει. Και εμένα και όλους τους συναδέλφους πιστεύω. Είμαστε καναρίνια χωρίς κλουβί. Είναι δύσκολο. Φτάνεις σε ένα σημείο που θες να τραγουδήσεις, να δουλέψεις.
  • Όταν θα έρθει ένας θαυμαστής να σε δει, θα θέλει να έρθει και σε επαφή μαζί σου. Τώρα πώς το διαχειρίζεσαι αυτό το κομμάτι;

Εγώ κι ας κατηγορηθώ γι’ αυτό, δεν αλλάζω τους τρόπους μου. Πάλι πάω στους πελάτες μου, πάλι τους μιλάω, τους φιλάω, τους αγκαλιάζω. Πες μου ότι είναι λάθος, δεν αλλάζω όμως. Δεν μπορώ να έχω καλέσει έναν άνθρωπο να έρθει να περάσουμε καλά και να του πω κάτσε 5 μέτρα μακριά. Σίγουρα προσπαθώ να προσέχω.

Μας έδωσε η κυβέρνηση 800 ευρώ από πέρσι μέχρι φέτος εμάς τους καλλιτέχνες. Και ρωτάω.. Με 800 ευρώ μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; Δηλαδή θα τρώει 1 ευρώ το μήνα; Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να ζήσει έτσι.

  • Πώς σου φαίνεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown;

Δυστυχώς το βλέπω ότι θα γίνει, έρχεται.

Οι πιθανότητες να σωθεί ο γιος μου ήταν 20%.

  • Την καραντίνα πώς τη βίωσες;

Την πρώτη καραντίνα δυστυχώς την πέρασα πάρα πολύ άσχημα και δεν την κατάλαβα κιόλας. Είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα να το πω. Ο γιος μου κόλλησε ένα μικρόβιο, σταφυλόκκοκο, το οποίο του έκαψε την αορτική βαλβίδα και κάναμε δύο χειρουργεία καρδιάς. Οι πιθανότητες για να σωθεί ήταν 20%. Φέραμε τον γιατρό κ. Πάνου από την Ελβετία για να κάνει ειδική εγχείρηση ρομποτική και μετά την ανάρρωση κάναμε δεύτερη εγχείρηση με τον κ. Βαβουρανάκη και είμαστε τώρα καλά.

Έτσι λοιπόν, την καραντίνα εγώ την πέρασα μέσα στα νοσοκομεία. Ήμουν στο Υγεία. Βγαίνοντας από το Υγεία και πηγαίνοντας σπίτι για να συνεχίσει ο γιος μου εκεί τη θεραπεία του, κάηκε και το σπίτι μου. Όταν γύρισα από το νοσοκομείο και είδα το σπίτι μου να καίγεται, κάθισα γονατιστός κάτω και γελούσα. Είχα πολλά αυτό τον καιρό που δεν ασχολήθηκα καν με τον κορονοϊό.

  • Πώς έγινε αυτό με το σπίτι;

Από ένα πολύμπριζο. Πήραν φωτιά οι κουρτίνες και έγινε το κακό.

Έχω υπάρξει πολύ άπιστος.

  • Είσαι πάρα πολλά χρόνια με τη σύζυγό σου και έχετε μάλιστα και δύο υπέροχα παιδιά. Στο παρελθόν έχεις δηλώσει ότι έχεις υπάρξει άπιστος. Πώς καταφέρατε μετά από αυτό να βρείτε τις ισορροπίες σας;

Είμαστε μαζί από μωρά. Έχω υπάρξει πολύ άπιστος. Δεν ξέρω πώς βρήκαμε ισορροπίες, αυτή πρέπει να ρωτήσεις! Και τα λάθη για τους ανθρώπους είναι. Εγώ τα λέω όλα, άλλοι τα κρύβουν.

  • Στο παρελθόν είχες ένα πρόβλημα υγείας. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Εγώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα με τον θάνατο του πατέρα του. Έπαθα κρίσεις πανικού και εύχομαι να μη μου ξαναέρθει ούτε σε εμένα ούτε σε κανέναν. Το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει είναι η ασθένεια της ψυχής.

Εγώ είμαι πολύ καλά με το Θεό, πάντα ήμουν και τώρα με τα πολλά προβλήματα, είμαι ακόμα πιο καλά! Πηγαίνω και στο Άγιο Όρος. Παίρνω πολύ δύναμη από αυτό. Ό,τι και να μου έρθει θα το αντιμετωπίσω. Αφού το έδωσε ο Θεός για κάποιο λόγο το έδωσε!

  • Είσαι χρόνια στο χώρο αλλά δεν έχουμε δει το όνομά σου να πρωταγωνιστεί σε καβγάδες.

Πίστεψέ με, μέχρι που χρηματοδοτήθηκα για να μπω σε καβγάδες και γκομενοδουλειές. Δεν το έκανα ποτέ. Μου έταξαν λαγούς με πετραχήλια για να μπω σε τέτοιες διαδικασίες αλλά δεν το έκανα και ούτε μετάνιωσα. Δεν δωροδοκήθηκα για να βγω στην τηλεόραση -που το ήθελα και πάρα πολύ- και είμαι και πικραμένος γιατί τα ΜΜΕ δεν με έχουν στηρίξει όσο θα ήθελα. Είμαι γνωστός ως τραγουδιστής των μαγαζιών, όχι ως τραγουδιστής που έχει βγει στη Μενεγάκη – να είναι καλά η Ελένη!

  • Ήσουν φίλος και με τον Παντελή Παντελίδη. Όπως έχεις δηλώσει ο ίδιος, είχε σκοτωθεί κάτω από το σπίτι σου.

Ήμουν πολύ φίλος με τον Παντελή, όπως και με τον Γιάννη Ρενιώτη που «χάθηκε». Δούλευε στον Μπερτάκη που είναι κολλητός μου, ο γιος μου ήταν μετρ του Παντελίδη και το ατύχημα έγινε κάτω από το σπίτι μου. Γεννημένος 23 Νοεμβρίου όπως κι εγώ. Είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Ήμουν εκεί σε όλο το γεγονός. Το ζήσαμε πάρα πολύ έντονα. Κάθε μέρα περνάω από εκεί κάνω τον σταυρό μου.

  • Αν κάποιος γκουγκλάρει το όνομά σου στη Google ένα από τα πρώτα πράγματα που αναζητά κανείς στην αναζήτηση είναι «Χάρης Ακριτίδης ηλικία». Την λες την ηλικία σου;

Δεν έχω πρόβλημα. Δεν είμαι φαν να βγω με μικρόφωνο και να αρχίσω να λέω την ηλικία μου αλλά δεν θέλω και να το κρύψω. Κανείς δεν θέλει να μεγαλώνει, αλλά δεν μπορούμε και να μικρύνουμε.

  • Αυτό τον καιρό που σε βρίσκουμε;

Το μαγαζί που εμφανίζομαι στο Μπουρνάζι λέγεται Δικαστήριο και το μαγαζί που έκλεισα για να ξεκινήσω εμφανίσεις είναι το Παραλία live.

Αυτή την περίοδο βοηθάω κι έναν πάρα πολύ καλό μου φίλο στο Carsystems στην Αργυρούπολη.

  • Όταν έρχονται οι πελάτες και σε βλέπουν πώς αντιδρούν;

Αυτό έχει πολύ γέλιο γιατί με βλέπουν και ρωτάνε και λέω ότι είμαι ο αδερφός μου. Αν και αν με δεις την ώρα της δουλειάς, θα δεις έναν άλλο Ακριτίδη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved