Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι μαχητικός και θα είμαι συνέχεια έξω να βοηθάω τους ανθρώπους»
Showbiz

Σπύρος Μπιμπίλας: «Είμαι μαχητικός και θα είμαι συνέχεια έξω να βοηθάω τους ανθρώπους»

Για το δεύτερο lockdown μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών σε συνέντευξή που παραχώρησε ανέφερε τι θα συμβεί με όσους συναδέλφους του δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο καλλιτεχνών, ενώ μίλησε και για την βοήθεια που προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.

-Όσοι δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο καλλιτεχνών;

Δυστυχώς τα μέχρι τώρα δεδομένα, λένε πως τα επιδόματα τα παίρνουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί, μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Αυτό που εμείς θα προσπαθήσουμε και θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση είναι να τα πάρουν και αυτοί που θα γραφτούν, μετά από αυτή την ημερομηνία.

-Εσείς προσωπικά πώς αισθάνεστε για το δεύτερο γενικό lockdown;

Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ! Αλλά είμαι μαχητικός και θα είμαι συνέχεια έξω να βοηθάω τους ανθρώπους. Γιατί όσοι είμαστε σε οργανωμένα συμβούλια, έχουμε χαρτιά, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε για να βοηθάμε όσους το χρειάζονται.

-Πώς ακριβώς βοηθάτε;

Το ΤΑΣΕΗ είναι το ταμείο αλληλοβοήθειας των ηθοποιών, το οποίο έχει αναλάβει, να βοηθάει αυτούς που έχουν μεγάλο πρόβλημα και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Με διανομή τροφίμων, με μικρά επιδόματα και με όποιον τρόπο είναι δυνατόν να συνεισφέρουμε σε κάποιον που έχει μεγάλη ανάγκη. Ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες εποχές που ζούμε, προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν αβοήθητο. Σε όλα τα μέλη μας, γιατί πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι όσοι έχουν τέτοιες ανάγκες, είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε.

-Καταλαβαίνω ότι επενδύετε πολύ χρόνο και προσπάθεια σε όλη αυτή την αλληλοβοήθεια.

Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Είναι η κοσμοθεωρία μου αυτή. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Δεν τα καταφέρνει κανείς, ολομόναχος. Αλληλεγγύη πάνω από όλα.

-Θεωρείτε πως τα θέατρα που ανέβασαν παραστάσεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, τους βγήκε σε καλό;

Θεωρώ πως ναι! Ο κόσμος πήγαινε, δεν φοβόταν. Τηρούσαν όλα τα μέτρα. Το 30% που τους επιτρεπόταν, το γέμιζαν. Το κοινό θέλει να παρακολουθεί θέατρο.

Η άποψη σας για τις livestreaming παραστάσεις ποια είναι;

Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Δεν μας αρέσει. Είναι δεδομένο ότι δεν έχει ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, απλά γίνεται αναγκαίο λόγω κορονοϊού. Αν αυτό συνεχιστεί και μετά την πανδημία, δεν είναι καλό για το θέατρο. Το θέατρο είναι ζωντανό. Είναι η επαφή του θεατή με τον ηθοποιό. Δεν είναι για να παίζεται μέσα από μικρές οθόνες και κινητά. Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο. Ελπίζουμε σύντομα να ανοίξουν οι θεατρικές σκηνές και να σταματήσει το livestreaming. Δεν συγκρίνονται, είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved