Μελέτης Ηλίας: Δίνει spoiler για "Τα Καλύτερά μας χρόνια"
Showbiz

Μελέτης Ηλίας: Δίνει spoiler για "Τα Καλύτερά μας χρόνια"

Μελέτης Ηλίας: «Ο Στέλιος ενοχλείται από το ενδεχόμενο η Μαίρη να βγάλει περισσότερα χρήματα»

Στην Αθήνα, στα τέλη της δεκαετίας του '60, ζουν η Μαίρη – Κατερίνα Παπουτσάκη, χρυσοχέρα μοδίστρα, και ο άντρας της Στέλιος – Μελέτης Ηλίας, κλητήρας στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, μαζί με την οικογένεια τους.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ρόλο του, για το απωθημένο του ήρωα του να αποκτήσει αυτοκίνητο, ενώ ανέφερε τις εντυπώσεις της συζύγου του για τη σειρά.

Η ταλαντούχα σύζυγος στο ράψιμο αναστατώνει τον Στέλιο, μήπως και φέρει περισσότερα χρήματα στο σπίτι;

«Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των αντρών εκείνης της εποχής. Στις μέρες μας, αυτό το στερεότυπο έχει καταργηθεί. Ο Στέλιος ενοχλείται από το ενδεχόμενο η Μαίρη να βγάλει περισσότερα χρήματα, κάνοντας μια δουλειά όχι τόσο κοπιαστική όσο η δική του».

-Απωθημένο του ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο;

«Βλέπουμε μια πολύ μεταβατική περίοδο για τη χώρα. Δύσκολη περίοδος, μέσα στη χούντα. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν σταματούσαν να ονειρεύονται. Με το υστέρημα τους αγόρασαν την τηλεόραση, το πλυντήριο, βάζοντας τα λεγόμενα γραμμάτια. Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι διακαής, μα ανεκπλήρωτος πόθος του Στέλιου».

-Δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση από το γιο και την κόρη του;

«Το να μπει ο γιος του στα φοιτητικά κινήματα εναντίον του καθεστώτος και η κόρη του να μπει σε ένα αεροπλάνο και να πετάει σε όλο τον κόσμο, να φορά μίνι και μπικίνι, είναι για τον Στέλιο χτυπήματα κάτω από τη μέση. Σιγά σιγά αρχίζει και τα διαχειρίζεται και μπαίνει στο μυαλό ενός εικοσάρη της εποχής».

-Αντάρτης και ο μικρότερος γιος Άγγελος;

«Τρέμει το φυλλοκάρδι τους, αναλογιζόμενοι ότι αν κάνει έτσι τώρα, που είναι 8-9 χρόνων, φαντάσου τι θα γίνει στα 19».

-Συμβιώνετε και με την πεθερούλα σας;

«Κλασικά, όπως και στο προηγούμενο σίριαλ. Οι σχέσεις με τα πεθερικά είναι πάντα γνώριμες και αγαπητές. Μετά θετικά και τα αρνητικά τους. Έχοντας πεθερά την Υβόννη Μαλτέζου, είναι ευτυχία για κάθε γαμπρό».

-Έχετε και μια ωραιότατη και πρωτοποριακή κουνιάδα...

«Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος της Νανάς, που υποδύεται η Τζένη Θεωνά, είναι μια πολύ ευχάριστη νότα μέσα στη σειρά. Είναι επιχειρηματίας, έχει ανοίξει το δικό της κομμωτήριο. Προχωρημένη για τα δεδομένα της εποχής. Δεν μπαίνει εύκολα σε δεσμεύσεις».

-Τι νοσταλγείτε από εκείνη την εποχή;

«Οι άνθρωποι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, ήταν πιο αισιόδοξοι. Μαζεύονταν σε σπίτια. Συζητούσαν. Έλεγες "καλημέρα" και ο κόσμος σε κοιτούσε στα μάτια. Είναι τρομερή η εικόνα που συναντάς σήμερα. Μόνο κεφάλια σκυμμένα επάνω σε ένα κινητό».

-Οι εντυπώσεις της γυναίκας σας για τη σειρά;

«Στη γυναίκα μου αλλά και ειδικά στα παιδιά τους αρέσει πολύ. Διαπιστώνουν, με το αγνό μάτι του θεατή που δεν έχει σχέση με το χώρο, το πόσο διαφορετικό είναι σαν εικόνα απάτα σίριαλ που συμμετείχα, αλλά και που βλέπουμε ως οικογένεια. Είχαν έρθει και στα γυρίσματα και είχαν ενθουσιαστεί», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved