Κρομμύδας: Δεν φαντάζεστε πώς και πού γνώρισε την σύζυγό του!
Showbiz

Κρομμύδας: Δεν φαντάζεστε πώς και πού γνώρισε την σύζυγό του!

Ο Κώστας Κρομμύδας σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε μεταξύ άλλων για την σύζυγό του και την κορούλα τους!

Η συγγραφή πώς μπήκε στη ζωή σου;

Το 2010, με το που ξεκίνησε η κρίση, κατάλαβα πως το επάγγελμα του ηθοποιού θα είχε μεγάλο θέμα και μπήκα στη διαδικασία της συγγραφής. Άλλωστε, πάντοτε έγραφα. Δεν περίμενα βέβαια ότι λίγα χρόνια μετά θα έφτανε αυτό το πράγμα να μου αποδίδει, χωρίς να δουλεύω σαν ηθοποιός. Ξεκίνησα δειλά δειλά, το ένα βιβλίο έφερε το άλλο κι έχω φτάσει τώρα να έχω εννιά βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων και το δέκατο, που το τελειώνω σε λίγο, και θα εκδοθεί την άνοιξη.

Πάντως, μετά 10 χρόνια επέστρεψες πέρυσι στην τηλεόραση για την ξένη σειρά «The Durrells».

Ναι, και μάλιστα βλέποντας τις προάλλες τον νέο κύκλο της σειράς «The Crown», όπου ο Τζος Ο’ Κόνορ υποδύεται τον Κάρολο της Αγγλίας, θυμήθηκα τις σκηνές που είχαμε μαζί στο «The Durrells», στην Κέρκυρα. Όταν παίζεις σε μια ξένη σειρά όπως αυτή, αυτό που νιώθεις είναι ότι κάπως έτσι θα ήθελες να είναι η δουλειά του ηθοποιού γενικά, από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν ως τα χρήματα που παίρνεις. Δεν έχω πάψει να είμαι ενεργός ηθοποιός, αν προκύψει κάτι καλό θα το αξιολογήσω ανάλογα.

«Εβόρα», «Ογκρέσα», «Μη με λησμόνει», «Ουρανόεσσα» είναι τίτλοι από κάποια βιβλία σου. Έχω την αίσθηση πως είναι για σένα «τελετουργική» η διαδικασία επιλογής τίτλου. Σαν να τον βρίσκεις πρώτα και μετά να ξεκινάς το γράψιμο…

Ισχύει αυτό. Έχει συμβεί στα περισσότερα βιβλία μου, γιατί ο τίτλος τα καθορίζει, δεν είναι άσχετος ούτε βγάζω απλά εντυπωσιακούς τίτλους. Το επόμενο βιβλίο, αυτό που τελειώνω σε λίγο, λέγεται «Ακάκιε». Εντάξει, η πρώτη σκέψη πηγαίνει στη διαφήμιση. Πίσω από αυτό όμως κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία, που διανύει τον προηγούμενο αιώνα. Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είναι τόσο χαρακτηριστικό σαν όνομα, που το επέλεξα γιατί ήθελα ο αναγνώστης να ξέρει ότι αυτό που θα διαβάσει θα τον ταξιδέψει σε αυτή την εποχή, την ξεχασμένη, του μπακάλικου, του προηγούμενου αιώνα, της δημιουργίας. Είναι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία, καθώς παρακολουθεί τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα, που δεν ήταν μόνο η γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών. Πρόκειται για τη συγκλονιστική πορεία ενός ανθρώπου που γεννήθηκε το 1916 και βίωσε επιτυχίες και δυσκολίες. Είναι ένα success story ουσιαστικά.

Ποιο βιβλίο σου θα ήθελες να μεταφερθεί πρώτο στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη;

Ήδη κάνω κουβέντες για το «Μη με λησμόνει». Έχω συζητήσει αρκετά γι’ αυτό τελευταία. Νομίζω όμως ότι τελειώνοντας το «Ακάκιε» θα είναι ένα βιβλίο που θα θελήσουν πολλοί να το κάνουν σειρά ή ταινία.

Τι άλλο κάνεις αυτή την εποχή;

Δέχτηκα μια πρόταση από το λογοτεχνικό site itravelPoetry να κάνω ένα ένα webinar, δηλαδή διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα τη δημιουργική γραφή. Πώς ξεκινά κάποιος να γράψει ένα βιβλίο, πώς δημιουργεί μια ιστορία και την αναπτύσσει, πώς αναζητά εκδότη, τι πρέπει να προσέξει, πώς παρουσιάζει τον εαυτό του στα social media. Υπάρχει δηλαδή τόσο το δημιουργικό όσο και το συμβουλευτικό κομμάτι σε αυτό το masterclass που θα βγει στον «αέρα» στις αρχές Δεκεμβρίου.

Με τη γυναίκα σου, τη Μαρίνα, πώς γνωριστήκατε;

Εγώ δούλευα νύχτα σ’ ένα μπαρ και μια φίλη μου την κάλεσε να έρθει. Ήρθε η Μαρίνα εκείνο το βράδυ και μέσα σε μισή ώρα είχαμε καταλάβει πως κάτι… γίνεται μεταξύ μας. Έκτοτε πορευόμαστε μαζί.

Η κόρη σας, η Βαΐα, θέλει να γίνει ηθοποιός ή συγγραφέας;

Πλέον έχει μπει στα 13 και νομίζω πως έχει άλλες βλέψεις. Εμείς πάντως δεν την παροτρύνουμε προς κάποια κατεύθυνση. Δεν είμαστε από τους γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά τους επαγγελματικά. Θα της δώσουμε τα εφόδια ώστε φτάνοντας σε κάποια ηλικία αυτό που θ’ αποφασίσει μόνη της να κάνει ν’ αντιπροσωπεύει αυτό που αγαπάει. Η γενιά αυτή θα χρειαστεί να κάνει διάφορα επαγγέλματα, γιατί αλλάζουν πολύ γρήγορα τα πράγματα. Οπότε πρέπει να προετοιμάσουμε πολίτες που θα έχουν μέσα τους το ένστικτο της αλλαγής και της προσαρμογής, σύμφωνα με την Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved