Ελένη Ανουσάκη: Η απίστευτη αποκάλυψη για τη συνεργασία της με τον σύζυγό της
Showbiz

Ελένη Ανουσάκη: Η απίστευτη αποκάλυψη για τη συνεργασία της με τον σύζυγό της

Ελένη Ανουσάκη: Η γνωστή ηθοποιός θυμάται τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου.

Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, ωστόσο η επαγγελματική συνύπαρξη με τον σύζυγό της δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ελένη Ανουσάκη έδωσε τη νέα της συνέντευξη όπου και αποκάλυψε...

-Αφήσατε τη Νομική στην οποία σπουδάζατε, για χάρη της υποκριτικής;

Ναι. θα γινόμουν καλός εισαγγελέας εγώ αν συνέχι­ζα, αλλά τα παράτησα για να γίνω ηθοποιός, η μητέρα μου έλεγε ότι θα γινόμουν ένας εισαγγελέας που θα τσακωνόταν με όλο τον κόσμο.

- Είσαστε παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κωνσταντή, πώς ήταν η σχέση ανάμεσα σας πάνω στο κομμάτι της δουλειάς;

Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος, ο οποίος όμως είναι πολύ αυστηρός μαζί μου, όπως και εγώ μαζί του. Δεν δουλεύαμε μαζί και δυο φορές που συ­νεργαστήκαμε δεν ήταν και η καλύτερη μας. Αλλά όταν άφησα την ηθοποιία γιατί δεν επιτρεπόταν όσο ήμουν βουλευτής να δουλεύω και σαν ηθοποιός λόγω του ασυμβίβαστου, δεν ασχολιόταν καθόλου με την παρουσία μου στο κοινοβούλιο, ερχόταν μόνο στις δεξιώσεις και καθόταν διακριτικά στο πλευρό μου. Αλλά και σαν ηθοποιός που ήμουν δεν ερχόταν δίπλα μου γιατί ο ηθοποιός είναι ένα πρόσωπο που το θαυμάζουν όλοι δεν μπορεί να έχει δίπλα του έναν μπάστακα, όλοι ήξεραν ότι ήμουν παντρεμένη δεν ήταν μυστικό.

-Ο κόσμος όμως τη σημερινή εποχή δεν φέρεται έτσι στους νέους ηθοποιούς...

Ναι τους χειρίζεται άσχημα, αλλά το κάνουν και οι ίδιοι στον εαυτό τους.

-Συμπρωταγωνιστήσατε και με τον Φαίδωνα Γεωργίτση.,..

Εξαιρετικός. Ήταν πολύ φίλος και ήταν συναισθηματικός άνθρωπος. Εγώ μπορεί να ήμουν τρυφερή, αλλά στη ζωή μου έκανα επιλογές που είχαν βάση τη λογική, όπως το να μην ερωτευθώ ποτέ ηθοποιό.

-Τι πρόβλημα είχε δημιουργηθεί με το Εθνικό θέατρο και τον Θάνο Κωτσόπουλο όταν πήρατε μέρος στα "Κόκκινα Φανάρια";

Με το Εθνικό, μας κάλεσε ο Κωτσόπουλος, ο οποίος έκανε κρα να παίξει, ότι απαγορεύεται οι μαθητές να συμμετέχουν σε ταινίες και με έδιωξε, ήταν η πρώτη μου ήττα. Πήγα τότε στον Κατσέλη με τον οποίο γίνα­με μπίλιες, ενώ με λάτρευε καθώς η μητέρα μου ήταν στον θίασο του και πήγα και τελείωσα τις σπουδές μου στη σχολή του Βαθιά, Απαγορευόταν με νόμο να παίξουμε όσο ήμασταν στη σχολή στον κινηματογράφο και είχε πει τότε η Παξινού "Άντε μωρέ από δω, αυτό είναι ηλίθιο".

-Πώς είναι να έχετε συνεργαστεί με τον Μάνο Κατράκη;

Ο Κατράκης είχε δουλέψει με τη μητέρα μου πενή­ντα φορές, ήταν οικογενειακός μας φίλος και τον θυμάμαι για να με κρατάει φρόνιμη μου έδινε να του βαστάω τα λόγια στο Ηρώδειο το 1952, όχι ότι το είχε ανάγκη. Ένας άνθρωπος καταπληκτικός. Αλλά εγώ όλους τους μεγάλους ηθοποιούς τους είχα συνηθίσει γιατί ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου γιατί ζούσα ανάμεσα τους, ήταν η οικογένεια μου. Είναι δύσκολο να υπάρξω με ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το επίπεδο σκέψης, και αντιμετώπισης. Οι ηθο­ποιοί αυτοί κουβαλούσαν τα ρούχα τους μόνοι τους.

-Τι άνθρωπος ήταν ο Νίκος Γαρδέλης;

Εξαιρετικός, αυτός έδωσε τη μαγεία σε αυτή την ταινία. Η αλήθεια είναι ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε και κάποια βραδινά γυρίσματα στους δρόμους της Τρούμπας θα ήταν καλύτερα, αλλά δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εκεί λόγω ότι ήταν πολύς ο κόσμος.

-Στην ταινία συνεργαστήκατε με τον Κώστα Κούρτη; Τι θυμάστε από αυτόν;

Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος...

-Ποιο ήταν το κλίμα που επικρατούσε στα γυρί­σματα της ταινίας;

Πάρα πολύ ήρεμο, οι ηθοποιοί του τότε δεν τσακωνόντουσαν για αηδίες .Όπως ούτε η Αλίκη δεν είχε ποτέ τίποτα με την Καρέζη. Ο καθένας πήγαινε στο πλατό την ώρα που είχε γύρισμα, εμείς δεν τριγυρνούσαμε στα γυρίσματα χωρίς λόγο και ο καθένας μας είχε προσωπικά καμαρίνια και ήμασταν σε μια μικρή απομόνωση.

-Θυμάστε κάποιο ευτράπελο;

Ναι, έδωσα μια σπρωξιά στη Δέσπω Διαμαντίδου και κόντεψα να τη σκοτώσω στην τελευταία σκηνή. Με λάτρευε αυτή η γυναίκα, ήμουν το παιδί της, η φίλη της, η αδερφή της.

ΠΗΓΗ: ΛΟΙΠΟΝ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved