Βικτώρια Χαραλαμπίδου: Η ηθοποιός με την τεράστια επιτυχία εγκατέλειψε Ελλάδα
Showbiz

Βικτώρια Χαραλαμπίδου: Η ηθοποιός με την τεράστια επιτυχία εγκατέλειψε Ελλάδα

Βικτώρια Χαραλαμπίδου: Η νέα ζωή στην Αυστραλία και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Το 2004 ο Μάρτιν Σκορσέζε τη χαρακτήρισε μία από τις καλύτερες ηθοποιούς παγκοσμίως, βλέποντας τις "Νύφες" του Παντελή Βούλγαρη, όπου είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νεαρή μοδίστρας από τη Σαμοθράκη, σε μια συγκινητική ιστορία γυναικών , που μπροστά στο καθήκον, στην παράδοση και στην οικογένεια, θυσίαζαν την αγάπη.

"Η ταινία για εμένα άνοιξε πολλές πόρτες εκτός Ελλάδος. Είχα ένα υλικό που πολλοί καλλιτέχνες ακόμα στο εξωτερικό, δεν διέθεταν. Ήταν σχολείο, μου έδωσε τα εφόδια και τις βάσεις για τη μετέπειτα καριέρα μου. Μου έμαθε να εμπιστεύομαι στο ένστικτό μου και να πιστέψω σε μένα και στις δυνατότητές μου. Παρ' όλα αυτά, έβλεπα να διαγράφεται μια συγκεκριμένη πορεία μπροστά μου", αναφέρει η ηθοποιός, που αναζητώντας νέες εμπειρίες, βρήκε το θάρρος να εγκαταλείψει τη ζώνη άνεσής της για το άγνωστο, γνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ καλή σε αυτό που επέλεξε να ακολουθήσει επαγγελματικά.

"Η αγάπη είναι για τους χασομέρηδες Ελένη. Να μου λείπει", είχε πει ως Νίκη Δούκα στις "Νύφες" και ακόμα θυμάται εκείνα τα λόγια, αν και έχει εντελώς διαφορετική άποψη, γεγονός που απέδειξε και με τις πράξεις της. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2005 αποφάσισε να αφήσει πίσω της την καριέρα της στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, προκειμένου να ακολουθήσει τον Ελληνοαυστρατό σύντροφό της στη μακρινή πατρίδα του.

"Βρέθηκα σε μια εντελώς καινούργια χώρα στην οποία ήμουν άγνωστη, μεταξύ αγνώστων και είχε να ξεκινήσω από το απόλυτο μηδέν. Ήταν ένα χαστούκι στον εγωισμό μου, αλλά καλά που το δοκίμασα, με προσγείωσε, γιατί ως ηθοποιοί γενικώς, έχουμε μια έπαρση. Νομίζουμε ότι είμαστε αναντικατάστατοι. Αν ζούσα στην Ελλάδα, θα είχα περισσότερες ευκαιρίες, ήμουν πολύ πιο γνωστή. Ήμουν όμως τυχερή γιατί με είδε και με εμπιστεύτηκε ο Νιλ Αρμφιλντ, σκηνοθέτης της τανινίας "Candy" στο θέατρο, Belvoir. Έπαιξα στο έργο, Stuff Happens του Ντέιβιντ Χέιρ μόλις δυο μήνες μετά τη μεγάλη μετακόμιση, με 14 σημαντικούς Αυστραλούς ηθοποιούς. Αυτό ήταν και το βάπτισμα του πηρός", ανέφερε.

Πιστεύω ότι πρέπει να είναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις, να αντιμε­τωπίζουμε χωρίς φόβο τον θυμωμένο Ποσειδώ­να. Νόμιζα ότι οι ηθοποιοί στην Αυστραλία θα ήταν διαφορετικοί, ίσως και καλύτεροι, όμως επιβεβαιώνεται καθημερινά πως δεν είναι καθό­λου έτσι. Οι Έλληνες ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί. Το μόνο που λείπει στην Ελλάδα είναι το σύστη­μα, η υποδομή, η οργάνωση και οι συνθήκες εργασίας που θα προστάτευαν τους εργαζομένους στον τομέα μου. Το ταλέντο όμως είναι μεγάλο. Το ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες μπορούν και κάνουν καριέρα μέσα σε τόσες δυσκολίες και καταθέτουν την ψυχή τους όχι μόνο τους τιμά, αλλά τους κάνει και υπερήρωες. Το σύστημα στην Αυστρα­λία σου δίνει μεγαλύτερο χώρο να αναπτυχθείς. Οι συνθήκες είναι καλύτερες, υπάρχουν μεγα­λύτερος επαγγελματισμός και σεβασμός. Μπο­ρείς να κάνεις τη δουλειά σου νιώθοντας ασφαλής».

Δείτε περισσότερα στις παρακάτω εικόνες...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved