Τάσος Κωστής: Μιλάει για την καινούργια εποχή στα θέατρα εν όψει κορονοϊού!
Showbiz

Τάσος Κωστής: Μιλάει για την καινούργια εποχή στα θέατρα εν όψει κορονοϊού!

Ο ηθοποιός Τάσος Κωστής σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την νέα εποχή των θεάτρων με όσα συμβαίνουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ζούμε μια κατάσταση από εκείνες που κανείς ποτέ δεν περίμενε...

Ο καλλιτεχνικός χώρος ζορίζεται πάρα πολύ. Το θέατρο δουλεύει πολύ στην ψυχολογία και στον κόσμο. Στις δύσκολες καταστάσεις είναι αρωγός, ενώ δεν έκλεισε ούτε στην κατοχή, που οι ηθοποιοί πεινούσαν και ζούσαν με το δελτίο, ενώ το ότι ακουμηά5 τον πόνο, τον καημό και το πρόβλημα σου με κάποιον άλλον, είναι και ψυχοθεραπευτικό. Η δουλειά του καλλιτέχνη είναι να δουλεύει πάντα στην ψυχολογία του κόσμου, κάνει τόνωση, είναι κάτι το αόρατο, αλλά πολύ ευεργετικό.

Επί κορονοϊού εποχή, μπήκαν νέα δεδομένα στο θέατρο, που γίνεται πλέον με διαδικτυακή πλατφόρμα.

Αυτό δεν είναι θέατρο, είναι κάτι άλλο, δεν λέγεται θέατρο. Θέατρο είναι όταν την ίδια ώρα υπάρχει ο ηθοποιός κι ο θεα­τής μαζί, είναι σαν να τρως ένα φαγητό μέσα από την τηλε­όραση, δεν μυρίζει, όπως στην κουζίνα σου.

Φοβάσαι ότι ίσως αλλάξουν οι συνήθειες μας, μέσα απ' όλα αυτά που περνάμε τον τελευταίο καιρό;

Αν μιλάμε για το θέατρο, δεν θα είναι θέατρο, θα είναι ένα διαδικτυακό πράγμα, ένα σόου, μια παρουσίαση, που κάποιοι θα παίζουν κάτι, σαν να λέμε να κάνεις σεξ με τον άνθρωπο σου διαδικτυακά, γίνεται; Όχι. Αυτή η συνεύρεση που υπάρχει, αυ-τ05 ο ηλεκτρισμός εκείνη την ώρα, ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς, δεν γίνεται διαδικτυακά.

Υπάρχει πλέον και το cyber sex, το οποίο είναι αρκετά διαδεδομένο.

Και τι είναι αυτό; Μην το χαρακτηρίσω... Πως θα είμαστε... όλοι "χειροκίνητοι";

Βάσει έρευνας, οι σχέσεις που άντεξαν και διατηρήθηκαν μέσα στην απόσταση που δημιούργησε ο κορονοϊός ήταν εκείνες του διαδικτύου.

Δεν τις πιστεύω αυτές τις έρευνες, ποιος τις κάνει, ας βγει να μας πει ποιος είναι, να δούμε τη ζωή του, από πού έρχεται και ποιος είναι, γιατί όλες αυτές οι έρευνες δεν μου λένε τίποτα. Κάποιες έρευνες είναι κατευθυνόμενες...Όλος ο κόσμος κάνει κακά του και βγήκε κάποιος και μας είπε πώς πρέπει να κάνουμε τα κακά μας. Αυτό δεν είναι έρευνα, κι αυτοί που κάνουν τις έρευνες να μας δείξουν τα πτυχία τους, τι έχουν σπουδάσει και μετά να βγουν να μιλάνε, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved