«Όταν γυρίζαμε τη σκηνή της διαπόμπευσης, ο κόσμος με έβριζε και με έφτυνε»
Showbiz

«Όταν γυρίζαμε τη σκηνή της διαπόμπευσης, ο κόσμος με έβριζε και με έφτυνε»

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του γνωστού ηθοποιού, που υποδυόταν την «τεντιμπόη» στην ταινία, «Νόμος 4.000», ήταν η πορεία της δημόσιας διαπόμπευσης με το ξυρισμένο κεφάλι, έπειτα από την επίθεση με γιαούρτι από το πρόσωπο του καθηγητή του.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος που έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κινηματογραφική αυτή επιτυχία, άνοιξε την καρδιά του και έφερε στο φως της δημοσιότητας τις αναμνήσεις του.

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας υποδυόμενη τη Μαρία Οικονόμου που ο έρωτας της με τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου...

Δεν είχαμε κάποια κοινή σκηνή, δεν συνεργάστηκα μαζί της...

Δεχθήκατε αγάπη και αναγνώριση από τον κόσμο;

Ναι... Και στον δρόμο ακόμα τυχαίνει αρκετές φορές να με πλησιάζουν, να με χαιρετούν και να μου λένε ότι με έχουν δει στΐ3 ταινίε5 που είχα συμμετάσχει, άνθρωποι απλοί και καθημερινοί.

Στην ταινία πρωταγωνιστήσατε στην επίμαχη σκηνή τη5 διαπόμπευσης που σας ξυρίζουν το κεφάλι ως ένδειξη τιμωρίας του «τεντιμποϊσμού», μια αρκετά δυνατή στιγμή. Τι θυμάστε από την ώρα του γυρίσματος;

Είναι σαν να τη βλέπω μπροστά μου αυτή τη σκηνή τώρα. Δεν δυσκολεύτηκα για να βγάλω αυτή τη συγκεκριμένη σκηνή, καθώς ο σκηνοθέτης μου, ο Γιάννης Δαλιανίδης που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός σαν επαγγελματία με βοήθησε πάρα πολύ. Όταν τη γυρίζαμε πολύ5 κόσμο3 που παρακολουθούσε τα γυρίσματα τα οποία έλαβαν χώρα σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο τη5 Κυψέλη3, νόμιζε ότι ήταν πραγματικό περιστατικό και άρχισαν να με βρίζουν, να με φτύνουν και να με λιντσάρουν γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ρόλθ5 για ταινία και θυμάμαι που φώναζαν "Δεν ντρέπεσαι παλιόπαιδο", γιατί οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν αληθινό και ότι όντας είχα ρίξει γιαούρτι στον καθηγητή μου.

Πώς αντιμετωπίσατε αυτές τις αντιδράσεις του κόσμου;

Εγώ ήμουν συγκεντρωμένο5 στη δουλειά μου και επέδειξα επαγγελματισμό. Το αποτέλεσμα νομίζω με δικαίωσε. Ακόμα και με την συμμετοχή αυτού του κόσμου που δεν καταλάβαινε τι πραγματικά γινόταν, βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, καθώς ήταν αληθινή η επίθεση που μου έκαναν.

Στο πέρασμα των χρόνων έτυχε να περάσετε ξανά από αυτόν τον δρόμο;

Ναι και είχα νιώσει μεγάλη νοσταλγία...

Ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού κινηματογράφου που στην ταινία είχε τον ρόλο του αυστηρού πατέρα και γυμνασιάρχη ήταν ο Βασίλης Διαμαντόπουλος... Αυτός ο άνθρωπος ήταν για εμένα ένας μεγάλος καθηγητής...

Ξεχωρίσατε κάποιον ηθοποιό από εκείνη τη γενιά;

Δεν θα ξεχωρίσω κανέναν και από πουθενά. Γιατί όλοι οι συνάδελφοι μου ήταν έντιμοι και καλοί ηθοποιοί, όπως και οι σκηνοθέτε3 ήταν όλοι σπουδαίοι. Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί και θα είναι άδικο να γινόταν κάτι τέτοιο.

Υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των ηθοποιών;

Όχι. Οι ηθοποιοί δεν είχαν τέτοιες συμπεριφορές. Ο καθένας ανάλογα με το ταλέντο του και τις δυνατότητες του δούλευε αναλόγως.

Τον ρόλο της Κλειούς υποδύθηκε η αείμνηστη Κατερίνα Γώγου. Τι αναμνήσεις σας άφησε η συνεργασία σας μαζί της;

Η Κατερίνα ήταν φίλη μου, αλλά "έφυγε" νωρίς από τη ζωή. Ήταν εξαιρετική και στρατιώτης στη δουλειά της, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved