Κλέλια Ρένεση: «Ο Manu Chao με παρότρυνε να ασχοληθώ σοβαρά με τη μουσική»
Showbiz

Κλέλια Ρένεση: «Ο Manu Chao με παρότρυνε να ασχοληθώ σοβαρά με τη μουσική»

Η Κλέλια Ρένεση και ο Μανού Τσάο έχουν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους καθώς όπως αποκαλύπτει η ίδια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης στην απόφασή της να ασχοληθεί με τη μουσική. 

H γοητευτική ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στην καθη­μερινή τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμού­ρα», υποδυόμενη την Καίτη Κίτσου, δεν μιλάει συχνά στα ΜΜΕ, ενώ στις ελάχιστες πρόσφατες συ­νεντεύξεις της έχει κυρίως κληθεί να μι­λήσει για το δημοφιλές σίριαλ.

Ωστόσο, η Κλέλια Ρένεση έχει και ένα άλλο πρόσωπο, για τους περισσότερους άγνωστο: αυτό της μουσικού και στιχουργού. «Δεν ήταν αυτοσκοπός. Κυλάνε τα πράγ­ματα και έρχονται από μόνα τους. Έγραφα στίχους από πάρα πολύ μικρή. Έχω ατε­λείωτα τετράδια με στίχους από 17 χρό­νων. Τότε, το 1990, η γενιά μου είχε επη­ρεαστεί έντονα από το hip-hop. Φλέρταρα με τους στίχους, παρότι ήμουν μουσικός.

Είχα σπουδάσει πιάνο, χωρίς να ολοκλη­ρώσω ποτέ τις σπουδές - δεν με είχε κερ­δίσει αυτό το κομμάτι. Μου άρεσε πάντα η μουσική, αλλά πάντα ως ακροατή, όχι ως δημιουργό», αποκαλύπτει στη στήλη. Έφτασε κάποτε να έχει τη δυνατότητα να βγάλει αυτή την αγάπη προς τα έξω. «Με τον στίχο ασχολιόμουν περισσότερο. Είχα δώσει και σε δύο-τρεις ανθρώπους στίχους μου παλαιότερα, αλλά χωρίς να έχουν επι­σημανθεί κάπως.

Ο Μανού Τσάο ήταν αυ­τός που με παρότρυνε να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά. Όταν γνωριστήκαμε, εκείνος αναζητούσε στίχους και του είπα ότι έχω γράψει κάποιους».

Πώς λες σε κάποιον άν­θρωπο, που έχει όλο τον κόσμο στο πιάτο του, ότι «έχω ένα καφενείο στου Ψυρρή»;

«Του είπα (γελάει) ότι έχω κάποιους ελλη­νικούς στίχους και τους μετέφρασα για να τους καταλάβει. Τους είδαμε, του άρεσαν και μου είπε ότι "θα χαρώ να κάνουμε ένα πρότζεκτ μαζί" με ελληνικό στίχο και ξένο. Γιατί έγραφα και αγγλικά. Λέω "εντάξει, μου κάνεις πλάκα"... Μετά λέω "ΟΚ, γιατί όχι;". Κοίτα να δεις πλάκα, που τόσα χρό­νια έχω στείλει στίχους μου σε διάφορους τραγουδιστές και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς και ο Manou είπε με τη μία το "ναι"», διηγείται.

«Μετά τη συνεργασία μου με τον Μανού, άρχισα να γράφω από το τίπο­τα μουσική, γιατί με παρότρυνε, οπότε άρ­χισα κι εγώ να πειραματίζομαι. Έτσι όπως το κάναμε, αθώα και απλά μες στο σπίτι, το έκανα κι εγώ από μόνη μου κι έτσι συνεχί­ζω. Αλλά να σας το ξαναπώ, δεν αποσκο­πώ σε κάτι, δεν βγάζω δίσκους, δεν κάνω συναυλίες. Είναι κάτι που το κάνω όπως φτιάχνει κάποιος ένα κέικ στο σπίτι του και το μοιράζει στον κόσμο.,.».

Αυτή ήταν η αρχή του Τi.Ρο.Τα; «Ναι, με πέντε τραγούδια που βγάλαμε με τον Μανού και έχουμε κι άλλα πολλά στο συρ­τάρι για να βγουν». Πρόσφατα κυκλοφό­ρησε ακόμα ένα τραγούδι της για τη Γαύ­δο. «Έχω κυκλοφορήσει και παλαιότερα με τον Σωκράτη Μάλαμα το Έγια-Εγια", που είναι δικά μου στίχοι-μουσική (τη μουσική τη δουλέψαμε με τον Σωκράτη), και τώρα η "Γαύδος", που είναι σε δικούς μου στίχους-μουσική. Το τραγούδι γεννήθηκε στο νησί πριν από τρία καλοκαίρια - είχα πάει νια μία εβδομάδα κι έμεινα ενάμιση μήνα. Έκατσα μέχρι να με πάρουν σηκωτή για τα γυρίσματα της "Μουρμούρας". Έφτασα Αθήνα μία ημέρα πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα της σειράς».

Στη «Μουρμούρα» έχει δώσει άλλον αέρα. Την ξεχωρίζεις εύκολα από τους υπόλοι­πους χαρακτήρες. «Σίγουρα ανανεώθη­κε το ζευγάρι με τον Βλαδίμηρο», λέει κι εξηγεί πως η σειρά είναι ένα μωσαϊκό από τέσσερα ζευγάρια από διαφορετικές γε­νιές.

«Όταν έφυγε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη και χρειάστηκε να πάρουν άλλη γυναίκα, έπρεπε λίγο να το δουν αλλιώς και να το πάνε από την άλλη άκρη. Έτσι, πήραν ένα ακραίο πρόσωπο, όπως είναι αυτό που εκ­προσωπώ εγώ, και αυτό λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Ο Βλαδίμηρος -ως εφοριακός- είναι πολύ συντηρητικός, αυτή ήταν το τε­λείως αντίθετο και ο κόσμος γελάει πολύ με αυτό το πάντρεμα».

Είναι η γυναίκα της επαρχίας, που θέλει να ελέγχει τα πάντα. Υπάρχουν αυτοί οι χαρακτήρες; «Αλίμονο, αν δεν υπήρχαν και αυτοί οι χαρακτήρες, καήκαμε».

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved