Αποκλειστικό: Σταυρής Γεωργίου: Η περιπέτεια με τον κορονοϊό, η… πρόθεση γάμου και ο νέος κύκλος
Showbiz

Αποκλειστικό: Σταυρής Γεωργίου: Η περιπέτεια με τον κορονοϊό, η… πρόθεση γάμου και ο νέος κύκλος

MasterChef: Ο Σταυρής Γεωργίου ο οποίος υπήρξε ο μεγάλος φιναλίστ του προηγούμενου κύκλου του ριάλιτι μαγειρικής και μάλιστα αντιμετώπισε στα ίσα τον μεγάλο νικητή του MasterChef 4 Σταύρο Βαρθαλίτη, σχεδόν έναν χρόνο μετά κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. 

Έχει τη δική του εκπομπή στην πατρίδα του, την Κύπρο και προσπαθεί να μυήσει τους τηλεθεατές σε έναν νέο κόσμο μαγειρικής, όπως ο ίδιος τον προσεγγίζει.

Ο γνωστός σεφ μιλώντας αποκλειστικά στο gossip-tv.gr αποκαλύπτει όλα όσα μεσολάβησαν σε επαγγελματικό επίπεδο όλο αυτό το διάστημα, μιλάει για τον νέο κύκλο του MasterChef που μόλις ξεκίνησε και δεν κρύβει ποιο είναι το μεγάλο όνειρό του. Έχει κρατήσει επαφές με πρώην συμπαίκτες του; Συνεχίζει να υφίσταται η φιλία του με τον μεγάλο του αντίπαλο αλλά και φίλο του Σταύρο Βαρθαλίτη και τελικά θα το... πάρει το κορίτσι του; Ο Σταυρής Γεωργίου είναι αποκαλυπτικός...

Στις 22 Μαΐου κλείνει ένας χρόνος από εκείνη τη μαγική αλλά συγχρόνως και δύσκολη βραδιά για εσάς, αυτή του τελικού όπου αναδείχθηκε νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Τι έχετε κερδίσει αυτόν τον σχεδόν έναν χρόνο μετά το παιχνίδι;

Μέσα σε αυτό το χρόνο μετά από το MC αυτό που έχω σίγουρα κερδίσει είναι καλούς συνεργάτες που να πιστεύουν σε εμένα στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου, και που με στηρίζουν να τα κάνω πραγματικότητα. Έχω εισπράξει αγάπη από τον κόσμο και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για μένα.

Στην πατρίδα σας, είστε πλέον και εσείς τηλεοπτικός σταρ. Πώς βιώνετε την αναγνωρισιμότητα και την αγάπη του κόσμου;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι ένας τηλεοπτικός σταρ. Θα έλεγα ότι είμαι ένας μάγειρας, που προσπαθεί να δείξει στον κόσμο μέσα από τις συνταγές του και την τηλεόραση, την αγάπη που έχει για το φαγητό και μέσα από αυτό αισθάνομαι ότι επιστρέφω και 'γω με τη σειρά μου αγάπη προς του ακόλουθους και όλους όσους με παρακολουθούν. Η αναγνωρισιμότητα δεν έχει αλλάξει εμένα σαν άνθρωπο απλώς με κάνει να συνειδητοποιώ την ευθύνη που έχω έτσι ώστε να ανταποκρίνομαι με σεβασμό και αγάπη.

Τι σας λένε στον δρόμο οι τηλεθεατές για τις «Επιπλογκουρμεδιές» σας, την εκπομπή που παρουσιάζετε;

Αυτό που μου λέει ο κόσμος γενικά είναι ότι τους αρέσει η εκπομπή, βλέπουν ωραίες συνταγές, παρουσιάζουμε και παραδοσιακές, προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ποιες είναι οι σωστές τεχνικές για να φτιάξει όμορφα πιάτα στο σπίτι του και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Ο κορονοϊός εδώ και πολλούς μήνες έχει φέρει σοβαρά προβλήματα στον κλάδο σας, τουλάχιστον στην ελληνική επικράτεια. Στην Κύπρο πώς είναι τα πράγματα;

Ο κορονοϊός είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε πολύ δύσκολα στον κλάδο μου, στον τομέα της βιομηχανίας και επισιτιστικής βιομηχανίας και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ωστόσο εξαιτίας του κορονοϊού έχουμε μπει στη διαδικασία να βρίσκουμε λύσεις για το πώς μπορούμε να σερβίρουμε φαγητό στον κόσμο μέσω delivery ή take away μορφές αλλά έχει αφήσει μεγάλο στίγμα πίσω του και οικονομικά και σε θέματα υγείας που εννοείται είναι το πιο σοβαρό. Ας ελπίσουμε στις καλύτερες μέρες που θα έρθουν σύντομα.

Μπορεί τηλεοπτικά να μεγαλουργείτε, όμως όπως λένε οι μεγάλοι σεφ, η θέση ενός σεφ είναι στον πάγκο της κουζίνας ενός εστιατορίου. Ετοιμάζετε κάτι ή έχετε ήδη εμπλακεί σε κάποιο πρότζεκτ που δεν γνωρίζουμε;

Ετοιμάζω κάποια πράγματα, περιμένω να δω τι θα γίνει με το θέμα του κορονοϊού, αν καλυτερέψουν τα πράγματα, αν τα μέτρα θα επιτρέψουν να ανοίξουμε κάτι, προς το παρόν βρίσκω άλλες λύσεις με την ομάδα που συνεργάζομαι εδώ στην Κύπρο, ώστε να μπορεί ο κόσμος να γευτεί το φαγητό μου στη Λάρνακα, είτε με events είτε με κάποια pop ups, είτε κάποια special dinners. Εννοείται όλα μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια.

«Εξαργυρώσατε» επαγγελματικά τη δημοσιότητα που αποκτήσατε από το MasterChef;

Θα πω ότι εξαργυρώνω και θα εξακολουθώ να εξαργυρώνω τη δημοσιότητα που έχω πάρει από το Master Chef επαγγελματικά και μαγειρικά γιατί αυτός είμαι, αυτός θα είμαι πάντα, ένας μάγειρας, φυσικά όμως αν υπάρχει κάποια πρόταση στο τραπέζι από τον οποιονδήποτε επαγγελματία είτε για διαφήμιση μαγειρικού προϊόντος ή κάποιο άλλο θέμα που δεν έχει σχέση με τη μαγειρική το ρυθμίζουμε με την ομάδα μου και το βλέπουμε έτσι ώστε να το φέρουμε πάντα στα μέτρα μας.

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος τουMasterChef. Εσείς ως «παλιός» τι θα συμβουλεύατε τους νέους παίκτες;

Ξεκίνησε ο καινούργιος κύκλος του Master Chef, θέλω και ελπίζω να δω καλούς μάγειρες. Συμβουλή μου "μην ξεχνάτε το σκοπό για τον οποίο έχετε μπει στο παιχνίδι, να παραμείνετε οι ίδιοι και μετά το παιχνίδι".

Από τους κριτές, Κουτσόπουλο, Κοντιζά, Ιωαννίδη έχετε πάρει κάποια συμβουλή που την κρατάτε σαν ‘φυλαχτό’ μετά από την πορεία σας στο παιχνίδι;

Αυτό που κρατάω πάντα είναι η συμβουλή που μου είχε δώσει ο κ. Κοντιζάς, πέρα από τις πολλές συμβουλές που μου έχουν δώσει κι οι τρεις κριτές, πάντα αυτό που θα βάζεις μπροστά σου να είναι η μαγειρική για τον οποιονδήποτε λόγο γιατί θέλεις να γίνεσαι πάντα καλύτερος μάγειρας.

Ποιος από τους τρεις κριτές πίστεψε περισσότερο σε εσάς και τον ξεχωρίζετε από τους άλλους δύο;

Νομίζω ο κος Κουτσόπουλος έχει περισσότερη αδυναμία στο Βαρθαλίτη. Είχανε το ίδιο στυλ, τα ίδια θέλω γι’ αυτό και εγώ πέρα από το ότι ήταν ο μέντορας μου, με συμβούλευε, κάναμε και την πλάκα μας. Αυτός που πίστεψε περισσότερο σε εμένα ήταν ο κος Κοντιζάς γιατί πάντα του άρεσε ότι παρουσίαζα και μου το έδειχνε, δηλαδή το ξέρω ότι πιστεύει σε μένα αρκετά.

Περάσατε και εσείς την περιπέτεια του κορονοϊού καθώς νοσήσατε. Πώς βιώσατε την όλη εμπειρία;

Ναι, το βίωσα και εγώ όλο αυτό με τον κορονοϊό, ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα, το πέρασα όμως σαν μια γρίπη, σαν μια ίωση, τις πρώτες μέρες ήταν λίγο πιο δύσκολο αλλά μετά ήμουνα μια χαρά, προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι αλλά όταν έχασα λίγο τη γεύση μου , προσωπικά εγώ που είμαι και μάγειρας τα πήρα και λίγο αλλά εντάξει μια χαρά, ελπίζω όλος ο κόσμος να το περνάει όπως το πέρασα εγώ και να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζουμε ότι είστε σε σοβαρή σχέση. Να περιμένουμε σύντομα αρραβώνα ή γάμο; Το σκέφτεστε ή είναι κάτι που ίσως εξετάσετε στο μέλλον;

Ναι, είμαι σε σχέση, είμαι μια χαρά, περνάω όμορφα, υπάρχει κατανόηση, υπάρχει αγάπη, υπάρχουν τα θέλω, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα. Εξάλλου είμαστε πολύ μικροί.

Η μεγάλη επιτυχία μετά το παιχνίδι, έφερε τριγμούς στη σχέση σας με τη σύντροφό σας Έλενα ή συνεχίσατε από εκεί που είχατε σταματήσει;

Εντάξει, εννοείται ότι το πρόγραμμα είναι πιεστικό και λόγω εργασίας και λόγω πολλών υποχρεώσεων. Κάποιες φορές δεν είχαμε αρκετό χρόνο αλλά τώρα και με το lockdown όλα αυτά ίσως είναι και για καλό γιατί βλέπουμε ο ένας τον άλλο περισσότερο, έχουμε περισσότερη επαφή γιατί πρέπει να θυμάσαι πάντα ποιοι ήταν μαζί σου πριν το παιχνίδι.

Βίωσα και εγώ όλο αυτό με τον κορονοϊό, ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα, το πέρασα όμως σαν μια γρίπη, σαν μια ίωση, τις πρώτες μέρες ήταν λίγο πιο δύσκολο αλλά μετά ήμουνα μια χαρά, προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι αλλά όταν έχασα λίγο τη γεύση μου, προσωπικά εγώ που είμαι και μάγειρας "τα πήρα" και λίγο αλλά εντάξει μια χαρά

Παραμένετε φίλοι με τον Σταύρο Βαρθαλίτη ή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων έχετε χαθεί;

Έχουμε επικοινωνία με το Σταύρο, εντάξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είναι καθημερινή. Έχουμε επικοινωνία μέσα από τα social media και από το τηλέφωνο, μια φορά το μήνα τα λέμε για αρκετή ώρα αλλά γενικά έχουμε κρατήσει επαφή. Αναγνωρίζω ότι ο καθένας έχει τις δουλειές του και δεν είναι όπως στο Master Chef γιατί εκεί είχαμε ο ένας τον άλλο και είχαμε σίγουρα πιο πολλή επικοινωνία.

Διατηρείτε φιλικές σχέσεις και επαφές με άλλους πρώην συμπαίκτες σας ή η γνωριμία σας τελείωσε όταν ολοκληρώθηκε και το MasterChef;

Εννοείται πως διατηρώ σχέσεις και μάλιστα πάρα πολύ καλές με κάποιους συμπαίκτες μου. Με το Τζον και το Δημοσθένη, μιλάμε αρκετά συχνά στο τηλέφωνο, μαθαίνω τα νέα τους, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Επίσης έχω κρατήσει επαφή μαζί με την Κατερίνα, το Δημήτρη, τον Ηρακλή, τον Ιωάννη το φίλο μου φυσικά στην Κύπρο...

Πώς οραματίζεστε το μέλλον; Έχετε κάποια πρότζεκτ στα σκαριά που θα θέλατε να μάθει ο κόσμος;

Έχω κάποια project που ετοιμάζω. Σίγουρα ο πρώτος μου στόχος και λόγω της πανδημίας και λόγω της αβεβαιότητας με τα εστιατόρια είναι να ετοιμάσω το στούντιό μου όπου εκεί θα φτιάχνω όλα τα βίντεο μου, όλες τις συνταγές μου με τους συνεργάτες μου και θα είμαι όσο πιο παραγωγικός γίνεται. Σίγουρα και το εστιατόριο είναι στα σχέδιά μου και ελπίζω στις καλύτερες μέρες για να μπορέσω να ανοίξω το εστιατόριό μου που είναι το μεγάλο όνειρο.

Σας έχει γίνει πρόταση για κάποια εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση;

Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση από την ελληνική τηλεόραση. Είχα ξεκαθαρίσει στην παραγωγή του MasterChef και πριν τον τελικό και μετά τον τελικό όταν με ρωτούσαν αρκετές φορές αν θα μείνω στην Ελλάδα, τους είχα πει ότι τα πλάνα μου είναι να μείνω στην Κύπρο και γι’ αυτό είχα κρατήσει κάποιες επαφές σε επικοινωνιακό επίπεδο. Εννοείται για κάποιες συνεργασίες που μπορούν να γίνουν εξ’ αποστάσεως οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές.

Θα δεχόσασταν να παρουσιάζετε τη στήλη μαγειρικής κάποιας πρωινής εκπομπής όπως ο Σταύρος Βαρθαλίτης;

Βγήκαν πάρα πολύ καλοί μάγειρες μέσα από τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα όπως ο Άκης Πετρετζίκης καλή ώρα και αυτό που κάνει ο Σταύρος ως τώρα. Θα προτιμούσα να είχα μια δική μου εκπομπή 25’ - 30’ λεπτά επί καθημερινής βάσεως. Ξεκίνησα με τις Επιπλογκουρμεδιές και θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Ευχής έργο θα είναι μια δυνατή εκπομπή που να μπορεί να προβληθεί και στο εξωτερικό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved