Γιάννης Στάνκογλου: «Τα ριάλιτι οξύνουν το ευκαιριακό και βγάζουν τον κακό ανταγωνισμό»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Τα ριάλιτι οξύνουν το ευκαιριακό και βγάζουν τον κακό ανταγωνισμό»

Ο Γιάννης Στάνκογλου, επιχειρεί να «γίνεται» ο ρόλος από το να τον υποδύεται και για αυτό η μεστή του παρουσία ξεχωρίζει παντού.

Οι ήρωες των «Σχεδόν ενήλικων» ζουν στη... μετακανονικότητα. Εμείς δεν έχουμε φτάσει στην κανονικότητα καν.


«Δεν έχουμε φτάσει και δεν ξέρω αν θα φτάσουμε. Έχουμε περάσει πολλά. Έχουν αλλάξει επίσης πολλά στη ζωή μας. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει κανονικότητα ή αν θα μεταβούμε κατευθείαν στη μετακανονικότητα. Οι ήρωες είναι σαν εμάς. Δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει. όπως κι εμείς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί με το θέατρο, με τις δουλειές μας αλλά συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Δεν το βάζουμε κάτω. Το στοίχημα κάθε φορά είναι το ίδιο. Να σταθούμε όρθιοι».


Οι ήρωες ζουν όλα τα δεινά που έχει η εποχή μας, ανεργία, χρέη, προβλήματα σχέσεων. Το αντιστάθμισμα σε όλο αυτό είναι η δυνατή φιλία τους; «Είναι όντως η δυνατή φιλία τους και υπάρχουν κι άλλες σχέσεις όπως εκείνη του Αποστόλη με τη γυναίκα του Στέλλα που είναι εξαιρετική. Τσακώνονται αλλά βλέπουμε τη δύναμη της αγάπης και τη γλύκα της συγκεκριμένης σχέσης. Εγώ πιστεύω στην αγάπη και στην προσπάθεια επι-κοινωνίας, γιατί με αυτό έχει να κάνει. Είναι σημαντικό να προσπαθείς να επικοινωνήσεις πραγματικά».


Ο πεθερός του γιατί δεν τον χωνεύει; θεωρεί ότι η κόρη του είναι το μεγάλο κελεπούρι κι εκείνοι... ανεπρόκοπος;
«Κάπως έτσι. Εκείνη είναι δικηγόρος και ο Αποστόλης ήταν μπάρμαν, που παράτησε όμως τη νυχτερινή ζωή για χάρη της γυναίκας του, άλλο που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει κάτι πιο φαντεζί ως επάγγελμα. Όμως η αγάπη μεταξύ τους τα υπερνικάει όλα». Όλα αυτά έχουν επίπτωση και στη σεξουαλική του ζωή. «Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Είναι σημεία της εποχής μας. Υπάρχει αποξένωση. Είναι στο χέρι μας να φλερτάρουμε, Η εποχή μας είναι αντιερωτική. Έχουμε χάσει το φλερτ και το παιχνίδι. Το θέμα είναι σε όλο αυτό να υπάρχει γοητεία».

Η γυναίκα του θα τον ξαναδεχτεί στο σπίτι;
«Για να δούμε...».

Το γεγονός ότι ο Αποστόλης δεν αποκάλυψε στη γυναίκα του ότι έχα¬σε τη δουλειά του έχει να κάνει με τον ανδρικό εγωισμό; «Σίγουρα και έχω παράδειγμα φίλου που έκανε το ίδιο από ντροπή για να μην πέσει στα μάτια της γυναίκας του και έκανε βόλτες στην Αθήνα όλη μέρα ψάχνοντας δουλειά. Η Μυρτώ μπορεί να ακούσει μια συνομιλία αγνώστων και να σημειώνει. Μερικά από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν τους δίνουμε σημασία και πολλοί βλέπουμε τα πράγματα που θέλουμε προκειμένου να ξεχνιόμαστε και όχι να μας βάλουν σε μια σκέψη. Μου κάνει εντύπωση που πολλοί παρακολουθούν «Survivor» ή το «The Bachelor» Μας πάνε πολύ πίσω. Δεν οξύνουν τη φαντασία αλλά το εύκολο, το ευκαιριακό και βγάζουν τον κακό ανταγωνισμό».


Πώς θα περιγράφατε το σύμπαν των «Σχεδόν ενήλικων»; «Είναι παιδιά της πόλης που έχουν ζήσει πολύ έντονες στιγμές και διαφορετικές. Έχουν δει τον πλούτο και το εύκολο χρήμα αλλά την ίδια στιγμή έχουν φάει και τα χαστούκια τους, παιδεύονται και συνεχίζουν να παιδεύονται. Δεν είχαν και δεν έχουν μια απλή ζωή. Είναι το σύμπαν του 2021». Ορμητήριο των τεσσάρων ηρώων είναι μια παλιά διπλοκατοικία με κήπο και ταράτσα στην πόλη. Τι σκηνικό! «Είναι ένα υπέροχο σπίτι του '60 στην Καλλιθέα. Είναι ωραία η αλλαγή από τις "Άγριες μέλισσες" πού ήμουν σε στούντιο να κάνω γυρισμό σε πραγματικούς χώρους. Είναι ρομαντικό γιατί ξέρουμε αυτά τα σημεία. Την Αιόλου, την Ερμού... Έχουμε κάνει τις βόλτες μας. Είναι οικείοι δρόμοι και αληθινό το σκηνικό»


Στο θέατρο της... μετακανονικότητα τι ετοιμάζετε; «Με τον Αρη Μπινιάρη δουλεύουμε τον "Προμηθέα δεσμώτη" που θα ανέβει στην Επίδαυρο σε μουσική Αρη Σιώτα και θα πάει περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ήταν μεγάλο όνειρο μου και περιμένω πώς και πώς. Στην παράσταση θα είναι ακόμη ο Ορέστης Χαλκιάς, ο Χρήστος Μαλακής, ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Ηρώ Μπέζου και ο Ιωάννης Παπαζήσης», λέει ο ίδιος στο tv24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved