Λουκίλα Καρρέρ: «Ο Μίμης Πλέσσας με έκανε ολοκληρωμένη προσωπικότητα»
Showbiz

Λουκίλα Καρρέρ: «Ο Μίμης Πλέσσας με έκανε ολοκληρωμένη προσωπικότητα»

Λουκίλα Καρρέρ: Όσα εξομολογήθηκε για την προσωπική της ζωή δίπλα στον Μίμη Πλέσσα

Η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, στο βιβλίο της «Ποιος το ξέρει...»,
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας», καταγράφει κομμάτια
της ζωής του παγκοσμίου φήμης συνθέτη και συζύγου της, έτσι όπως
εκείνος της τα εξομολογήθηκε.

Εκτός από κουμπάρα σας, η Ειρήνη Παππά υπήρξε ίνδαλμα για τους Ευρωπαίους;

Έχω ζήσει συγκλονιστικές στιγμές στην Ιταλία και την Ισπανία με την Ειρήνη και Μίμη. Αποθέωση από τον κόσμο αλλά και πολύ ουσιαστική ανθρώπινη συντροφιά. Μπορώ να πω ότι η κουμπάρα μας, η Ειρήνη, καθόρισε τις επιλογές μου.

Κλείνοντας, ο Μίμης Πλέσσας τι χάρισε στη Λουκίλα Καρρέρ;

Με έκανε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Όταν ζεις δίπλα σε ένα φωτεινό φάρο, παίρνεις από το φως του, αλλά μοιραία πρέπει να ξέρεις να μένεις στο σκιερό του μέρος. Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό. Να μπορώ να κρατώ ισορροπίες. Να μαθαίνω να στέκομαι ένα βήμα πιο πίσω, αλλά να (είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ την αιώνια λάμψη αυτού του φάρου».


Πώς δημιουργήθηκε ο «Δρόμος», που αποτέλεσε ορόσημο στην ελληνική δισκογραφία;

Από τις διηγήσεις του Μίμη και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, κατάλαβα ότι βλέπονταν πολύ συχνά στα σπίτια τους. στα τέλη της δεκαετίας του '60. Οπότε άρχισαν να συνεργάζονται. Είχαν ήδη κάνει τεράστια επιτυχία με τα τραγούδια τους που ακούστηκαν στο μιούζικαλ "Γοργόνες και μάγκες", όπως "Ανοιξε πέτρα". "Τόσα καλοκαίρια", "Θα πιω απόψε το φεγγάρι" "Καμαρούλα". Ένα βράδυ που ήταν στο σπίτι του Λευτέρη, σ Μίμης είδε κάποια χαρτιά του στο γραφείο, με τα "Αγαλμα ". "Πρώτη φορά", "Έπεφτε βαθιά σιωπή", "Δώδεκα μαντολίνα" και του ζήτησε να τα μελοποιήσει. Ο Λευτέρης του είπε ότι είναι ημιτελή, καθώς δεν έχουν ρεφρέν, συνεπώς δεν γίνονται τραγούδια. Ο Μίμης τα έκανε τραγούδια. Μέσα σε δέκα ώρες, παρά ένα τέταρτο, είχε ηχογραφηθεί ο "Δρόμος" με τον Γιάννη Πουλόπουλο. τη Ρένα Κουμιώτη και την Πόπη Αστεριάδη. Και έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες κι ας μην είχαν ρεφρέν, εκτός από το "Ξημερώνει Κυριακή"

Με αφορμή το «Δρόμο» καθιερώθηκε και ο θεσμός των «χρυσών δίσκων»;

Ό "Δρόμος" τότε πούλησε 50.000 δίσκους! Ασύλληπτο νούμερο, αν σκεφτεί κανείς πόσο λίγα ήταν τα πικάπ. Με αυτή την αφορμή θεσπίστηκε ο "χρυσός δίσκος". Τον έχουμε με καμάρι στο σπίτι μας. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 4.000.000 αντίτυπα.

Πηγή: Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved