Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από την δραματική σχολή του Εθνικού μετά τις καταγγελίες
Showbiz

Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από την δραματική σχολή του Εθνικού μετά τις καταγγελίες

Ο Στάθης Λιβαθινός ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από τη δραματική σχολή του θεάτρου

Την παραίτησή του από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλλε σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Στάθης Λιβαθινός.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε μετά από μια επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.

Η ανακοίνωση των σπουδαστών

Πριν λίγες μέρες, σπουδαστές και καθηγητές είχαν προχωρήσει σε κοινή ανακοίνωση με την οποία έκαναν λόγο για άσχημες συμπεριφορές.

Μεταξύ άλλων αναφερόταν: «μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια, τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου».

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθέτης είπε στην «Κ» «θα αποχαιρετήσω τα παιδιά», δήλωσε και υπογράμμισε: «δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους», αναφερόμενος στις αιτιάσεις που οδήγησαν στην αποχώρησή του.

Η αιτία που οδήγησε τις δύο πλευρές στη ρήξη είναι καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για «αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις» από τον κ. Λιβαθινό, κάτι που αρνήθηκε στην επικοινωνία του με την «Κ».

Σε λίγη ώρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Εθνικό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved