Ρουβάς: «Όσο καλή μπορεί να είναι η ετικέτα «αδελφός του Ρουβά», άλλο τόσο κακή μπορεί να είναι»
Showbiz

Ρουβάς: «Όσο καλή μπορεί να είναι η ετικέτα «αδελφός του Ρουβά», άλλο τόσο κακή μπορεί να είναι»

Ο Απόστολος –όχι Αποστόλης ή Τόλης- είναι σίγουρα ένας Ρουβάς. Ακόμα κι αν έλειπε η συγκλονιστική ομοιότητα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Σάκη -στο γέλιο, στη φωνή, στα λακκάκια, στον τρόπο που στέκονται ή σταυρώνουν τα πόδια όταν κάθονται-, και οι δύο έχουν την ίδια φυσική ευγένεια και την ίδια σοβαρή, προσγειωμένη προσέγγιση στα πράγματα.

Αρκεί να του ρίξεις μια ματιά για να καταλάβει πως έχεις να κάνεις μ' έναν άνθρωπο που δούλεψε και δουλεύει σκληρά. Διότι, όπως συνηθίζει να λέει κι εκείνος «Το όνομα Ρουβάς από μόνο του δεν πληρώνεται».

Είσαι «ο αδελφός του Σάκη Ρουβά». Εντούτοις όλα αυτά τα χρόνια ήσουν έξω από το κάδρο της διασημότητας του. Αυτό συνέβη από επιλογή;

«Ναι, ξεκάθαρα. Σαφέστατα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός να μην προκαλώ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έζησα όπως ήθελα. Αν ήθελα να κάνω κάτι, το έκανα. Χωρίς υπερβολές ίσως, όμως έτσι κι αλλιώς είμαι άνθρωπος του μέτρου»

Και πάλι το «αδελφός του Ρουβά» είναι μια ιδιότητα που δημιουργεί προσδοκίες. Φαντάζομαι ότι υπήρξαν άνθρωποι που σε πλησίασαν μόνο για αυτό. Σου ήταν εύκολο να το διαχειριστείς;

«Εύκολο ή δύσκολο, ήταν κάτι στο οποίο έπρεπε να προσαρμοστώ. Και προσαρμόστηκα. Έμαθα να ζω με αυτό. Με τον καιρό και την πείρα -μια και ορισμένα πράγ­ματα τα βίωνα ξανά και ξανά- έμαθα να ξεχωρίζω και τις προθέσεις των ανθρώπων που με πλησίαζαν. Όσο καλή μπορεί να είναι η ετικέτα «αδελφός του Ρουβά», άλλο τόσο κακή μπορεί να γίνει. Διότι συνήθως ο κόσμος σε κρίνει πριν σε γνωρίσει»

Όταν σου έγινε η πρόταση από το Πάμε Δανάη, πώς αντέδρασες;

«Τρομοκρατήθηκα. Για να πω την αλήθεια, τη Δανάη δεν την ήξερα τότε. Γενικά ούτε τηλεόραση παρακολουθώ πολύ ούτε θέατρο, οπότε δεν ξέρω πρόσωπα και πράγματα».

Ζήτησες κάποια συμβουλή, μίλησες με κάποιον;

«Εννοείται. Στην αρχή μου φαινόταν τελείως αδύνατο να πω το «ναι» - και λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω μικρής εμπειρίας. Δεν είμαι και δέκα χρόνια μάγειρας. Έπρεπε να το σκεφτώ πολύ πριν αποφασίσω να εκτεθώ στο κοινό κάνοντας ουσια­στικά, αυτό που μου αρέσει. Ήταν μεγάλη η πρόκληση.»

Ο Σάκης τι σου είπε;

«Ο Σάκης με βοήθησε να ξεκαθαρίσω αυτά που είχα κι εγώ το μυαλό μου. Μου είπε να ακούσω το ένστικτό μου και, αν το θέλω πραγματικά, να προχωρήσω.»

Την πρεμιέρα σου τη θυμάσαι ή την έχεις διαγράψει από τον «σκλη­ρό» λόγω άγχους;

«Τη θυμάμαι. Στην πρεμιέρα ήταν όλα πολύ χαλαρά. Για έναν περίεργο λόγο, δεν είχα άγχος. Τη δεύτερη μέρα αγχώθηκα, όταν συνειδητοποίησα πως το ίδιο πράγμα θα έπρεπε να το κάνω για τους επόμενους εννέα μήνες. Ευτυχώς είχα καλό feedback από τον κόσμο κι αυτό μου έδωσε το κουράγιο να συνεχίσω»

Στη μητέρα σου άρεσες;

«Ναι, πολύ! Και να ξέρεις, η μητέρα μου είναι καταπληκτική μαγείρισσα. Έχω παρου­σιάσει συνταγές της και στην εκπομπή.»

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία όταν μαγειρεύεις στην τηλεόραση;

«Το ότι πρέπει μέσα σε δέκα λεπτά να χωρέσεις όλη την πληροφορία που απαιτείται, ώστε ένας ανθρώπου -ακόμα κι αν δεν έχει ιδέα από μαγειρική- να μπορεί να φτιά­ξει το πιάτο που του δείχνω στο σπίτι του. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.»

Ξαναβλέπεις τον εαυτό σου για να εντοπίσεις τυχόν λάθη;

«Η αλήθεια είναι πως έχω δει πολύ λίγες εκπομπές. Δυσκολεύομαι να βλέπω τον εαυτό μου στην τηλεόραση. Μου φαίνεται λίγο αλλόκοτο.», λέει στο περιοδικό ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved