Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες: «Όταν άρχισαν να σκάνε τα ονόματα, έπαθα μια παγωμάρα»
Showbiz

Βασίλης Ρίσβας για καταγγελίες: «Όταν άρχισαν να σκάνε τα ονόματα, έπαθα μια παγωμάρα»

Ο ηθοποιός Βασίλης Ρίσβας σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής.

Υπάρχουν ηθοποιοί που έχεις συνεργαστεί μαζί τους, στο σίριαλ "50-50", όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πλευρά των θυτών, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος τους.

Είναι δύσκολο να σταθείς απέναντι από αυτά που συμβαίνουν και να είσαι αντικειμενικ05, γιατί πάντα παίζει κάτι λάθος, να σφάλω σε εκτίμηση. Εμείς συνεργαστήκαμε με αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολύ καλά, δούλεψα μαζί τους και στο θέατρο, πέρα από εντάσεις μέσα στη δουλειά, εκρήξεις θυμού και τσακωμών, για το καλό της δουλειάς, δεν έχω υποστεί ούτε ψυχολογικό πρεσάρισμα, ούτε παρεννοήθηκα σεξουαλικά. Κρατάω τη γνώμη που είχα για τους ανθρώπους αυτούς, δεν έχει αλλάξει, φυσικά είμαι σοκαρισμένος, κι εγώ κι η Δήμητρα, με όλες αυτές τις καταγγελίες, πέσαμε από τα σύννεφα, με την έννοια ότι εμείς δουλεύοντας με τους ανθρώπους αυτούς, δεν είχαμε διακρίνει κάτι τέτοιο. Όταν άρχισαν να "σκάνε" τα ονόματα, το ένα μετά το άλλο, πάθαμε αυτό που έπαθαν και όλοι οι ηθοποιοί, μια παγωμάρα.

Δεν είχε πέσει στην αντίληψη σου τίποτα, δεν είχες ακούσει κάτι, καμία πληρο­φορία, κανέναν ψίθυρο;

Ως ψιθύρους ναι, αλλά όχι για συγκεκριμένα άτομα. Αυτά συνέβαιναν και φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Δεν θα αλλάξει κάτι σπάζοντας το... απόστημα αυτό και καθαρίζοντάς το;

Ειλικρινά δεν ξέρω...

Η λήθη θα δώσει τη θέση της πάλι στις ίδιες καταστά­σεις στο πέρα­σμα του χρόνου, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα;

Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό, ειδικά σε χώρους που ενεργειακά είναι πάρα πολύ έντονοι, που είναι όλα στο κόκκινο, ειδικά όταν πας να παράξεις καλλιτεχνικό έργο. Αυτό δεν δικαιολογεί όσα έχουν ακουστεί, σε καμία περίπτωση.

Πώς θεωρείτε ότι θα αντιδράσει το κοινό, πώς θα το αντιμετωπίσει;

Όσο είναι πρόσφατο, κι όσο θα παραμένουν στην επικαιρότητα, θα υπάρξει κοινό που δεν θα πάει, αλλά θα υπάρξει και κοινό που θα πάει κι από περιέργεια, μέχρι να επέλθει και μια ισορροπία, να φανερωθεί η αλήθεια, ν' αναλάβει η δικαιοσύνη. Καταστράφηκαν καριέρες, το πόσο θα μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να αρχίσουν πάλι να χτίζουν σιγά-σιγά, πιστεύω ότι θα το κάνουν, γιατί για όλους αυτούς που ακούστηκαν πράγματα, είναι άνθρωποι που το θέατρο είναι η ζωή τους.

Θα συνεργαζό­σουν ξανά με κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς;

Δεν είναι έτσι κι αλλιώς δική μας απόφαση, καθώς σπανιότατα έχουμε πει συγκεκριμένα ονόματα σε παραγωγές. Οι παραγωγές και τα κανάλια δεν θα θέλουν να συνεργαστούν πια με αυτούς τους ανθρώπους, δεν ξέρω πόσα χρόνια θα κρατήσει αυτό, πόσοι θα αλλάξουν δουλειά και θα κάνουν κάτι άλλο, γιατί πρέπει να επιβιώσουν. Είναι εύκολο να καταδικάζει κάποιον έχοντας βήμα μέσα από μια εκπομπή. Όλοι αισθανόμαστε προδομένος και μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε: "Ήμουν εκεί, πώς δεν το κατάλαβα;". Έχοντας ζήσει τόσο έντονα με κάποιους ανθρώπους, ατελείωτες πρόβες, παραστάσεις με επιτυχίες, φυσικά ένιωσα μέσα μου να διαλύομαι.

Υπήρξε κάποια επικοινωνία μεταξύ σας;

Όχι, δεν έχω επικοινωνήσει, γιατί δε θέλω να γίνω άλλη μια φωνή η οποία θα πάρει να πει: "Σας στηρί­ζω παιδιά πολύ, βγήκε και πείτε τα" ή "Ωχ τι συνέ­βη, γιατί σε κατηγορούν;". Πρέπει κι εγώ να σκεφτώ ψύχραιμα το πράγμα, για να καταλήξω σε συμπε­ράσματα. Αν μιλήσουμε για παιδεραστία, όλους μας βρίσκει αντιμέτωπους και με πολύ άγριες διαθέσεις. Επίσης, δεν καταλαβαίνω, το τι σημαίνει "παρα­γράφεται το αδίκημα", δηλαδή; Από μικρός δεν το καταλάβαινα, δεν το χώραγε το μυαλό μου, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved