Ημέρα της Γυναίκας: Ζέτα Δούκα: Η γυναίκα - έμπνευση που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το θέατρο
Showbiz

Ημέρα της Γυναίκας: Ζέτα Δούκα: Η γυναίκα - έμπνευση που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το θέατρο

Ημέρα της Γυναίκας: Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη και στην Ζέτα Δούκα, η οποία ήταν η πρώτη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής με την προσωπική και δημόσια καταγγελία για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία από τον Γιώργο Κιμούλη.

Να σας θυμίσουμε πως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η πολυτάλαντη και δημοφιλής ηθοποιός Ζέτα Δούκα έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, ειδικότερα φέτος, καθώς με την προσωπική της κατάθεση ψυχής και μαρτυρία στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα στις 26 Ιανουάριου, αποτέλεσε βαθιά έμπνευση για πολλές γυναίκες να μιλήσουν για τις σκοτεινές πλευρές του εαυτού τους.

Πάγωσε όλη η Ελλάδα όταν η Ζέτα Δούκα με τρεμάμενη φωνή και με μια συγκίνηση που δεν μπορούσε να κρύψει, ξεστόμισε το όνομα και το επίθετο του ανθρώπου – συναδέλφου της και τον κατήγγειλε δημόσια και για πρώτη φορά για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία.

Ήταν μια λυτρωτική μέρα με μια βαθιά ανακούφιση τόσο για την ίδια, όσο και για πολλές γυναίκες που είχαν συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη και μετά την αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα ακολούθησαν όλες οι υπόλοιπες καταγγελίες που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια»., είχε δηλώσει η Ζέτα Δούκα.

Το ελληνικό κίνημα #MeToo πήρε μεγάλες διαστάσεις στην χώρα μας και η Ζέτα Δούκα ήταν εκείνη που βρήκε την δύναμη ψυχής να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να αποτελέσει έμπνευση για πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες, όχι μόνο για τον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής αλλά για κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Η ηθοποιός μέχρι και σήμερα έχει κρατήσει μια αξιοσέβαστη στάση ζωής, παλεύει και αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα του γυναικείου φύλου και στηρίζει με τον δικό της τρόπο, όλες εκείνες που έχουν κακοποιηθεί και έχουν πέσει θύματα βιασμού κάθε μορφής.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια σημαντική μέρα για όλη την ανθρωπότητα και της προσδίδει επιπλέον σημαντικότητα, όταν γυναίκες σαν την Ζέτα Δούκα τολμούν να μιλήσουν δημόσια για τις σκοτεινές τους πλευρές που τόσα χρόνια τις βασάνιζαν και δεν τολμούσαν να μιλήσουν, η κάθε μια για τον δικό της προσωπικό λόγο.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved