Μουμούρη: «Ήμασταν όλοι μουδιασμένοι και μέ­ρα με την ημέρα ήρθαμε πιο κοντά»
Showbiz

Μουμούρη: «Ήμασταν όλοι μουδιασμένοι και μέ­ρα με την ημέρα ήρθαμε πιο κοντά»

Ευαγγελία Μουμούρη: Η πανδημία του κορονοϊού, οι καταγγελίες στο χώρο του θεάματος και το αβέβαιο μέλλον για την επόμενη ημέρα στις θεατρικές αίθουσες

Για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο χώρο της υποκριτικής, μίλησε η Ευαγγελία Μουμούρη, η οποία παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη. Η ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε και τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια, όταν φυσικά λήξη το lockdown και η χώρα ξεκινήσει να επιστρέφει στην κανονικότητα...

Πώς διαχειρίζεσαι την κατάσταση που επικρατεί, λό­γω της πανδημίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο;

Με υπομονή και εγκαρτέρηση. Επίσης, αλλάζουν τα συναι­σθήματα κατά καιρούς. Στην αρχή, για παράδειγμα, ενδό­μυχα χαιρόμουν που έπρεπε να μείνω στο σπίτι μου. Ήταν η μοναδική ευκαιρία να μείνω σε αυτό, χωρίς να δουλεύω ή να πρέπει να βγω. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δούλεψα για λίγο σε αντίξοες συνθήκες και εκεί κατάλαβα τι γίνεται. Αυτή η περίο­δος, όμως, είναι π πιο δύσκολη. Έχει περάσει αρκετός χρόνος που δεν δουλεύουμε στο θέατρο, αλλάζουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μας, στον κόσμο και κυρίως στον χώρο μας.

Αναφέρεσαι στις καταγγελίες που γίνονται για άσκηση βίας σε οποιαδήποτε μορφή της;

Βεβαίως. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στον χώρο μας, ενώ στην ουσία είναι κλειστός. Αρχικά, ήμασταν όλοι μουδιασμένοι και μέ­ρα με την ημέρα όλο αυτό που συνέβαινε μας έφερε πιο κοντά. Προ­σπαθούσαμε να κατανοήσουμε τι γίνεται, πώς το ένα πράγμα φέρνει το άλλο και πώς θα το αντιμετωπίσει ο καθένας ξεχωριστά και, ταυτό­χρονα, όλοι μαζί.

Αν τα θέατρα λειτουργούσαν κανονικά, θα ξεσπούσε το κύμα των αλλαγών; Οι ηθοποιοί έχετε έναν κανόνα που λέει ότι δεν τα κλείνετε ό,τι κι αν σας συμβαίνει.

Δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω πως όχι. Η αλήθεια είναι ότι η εποχή αλλά­ζει και δεν μπορώ με παλιά δεδομένα να απαντήσω για ένα καινούργιο πρό­βλημα. Παρ' όλα αυτά, όμως, ισχύει ο κανόνας που λες. Έτσι έχουμε γαλουχηθεί. Για εμάς δεν υπάρχει αρρώστια, θάνατος δικού μας ανθρώπου και, γε­νικότερα, τίποτα πάνω από την παρά­σταση. Τώρα, όμως, όλα έρχονται για κάποιο λόγο στη θέση τους.

Ισχύει ότι την παράσταση «Κά­ποτε στον Βόσπορο» που ετοι­μάζατε για το Θέατρο Βεάκη, θα την παρουσιάσετε σε καλοκαιρινή περιοδεία;

Είμαστε έτοιμοι, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, λόγω κορονοϊού, να παρουσιάσουμε την παρά­σταση σε καλοκαιρινή περιοδεία και στη συνέχεια, δηλαδή τον χειμώνα, να μεταφερθεί στο Θέατρο Βεάκη. Αυτός είναι ο αρχικός προγραμματισμός.

Πηγή: MYtv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved