Το πιο λαμπρό αστέρι: Η ιστορία πίσω από τον τίτλο της αξέχαστης ταινίας με την Αλίκη
Showbiz

Το πιο λαμπρό αστέρι: Η ιστορία πίσω από τον τίτλο της αξέχαστης ταινίας με την Αλίκη

Το πιο λαμπρό αστέρι: Ηθοποιός από την πετυχημένη ταινία θυμάται τη συνεργασία της δίπλα στην Αλίκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Βρίσκεται στη λίστα με τους μεγάλους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ κάθε της συνέντευξη θα φέρει στο προσκήνιο και άγνωστες λεπτομέρειες από τις τότε ζωές των πρωταγωνιστών.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη, όπου και αναφέρθηκε στην ταινία "Το πιο λαμπρό αστέρι". Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε πως ο τίτλος προέκυψε έπειτα από το... αστέρι που εντάχθηκε στην κινηματογραφική παραγωγή και δεν ήταν άλλο φυσικά από την Αλίκη Βουγιουκλάκη...

Συμμετείχατε στην ελληνική ταινία «Το πιο λαμπρό αστέρι». Μια ελληνική, αισθηματική ταινία, με σεναριογράφο τον Λάκη Μιχαηλίδη.

Το 1967 αναγνωρίστηκε από τον καλλιτεχνικό κύκλο, ως «έτος Στυλιανοπούλου», αφού μέσα σε μια χρονιά είχα παίξει σε δώδεκα ταινίες. Ανάμεσα σε αυτές και «Το πιο λαμπρό αστέρι». Τότε, η Αλίκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συνεργάζονταν με την εταιρεία Φίνος Φιλμ. Όμως, κάποια στιγμή αποφάσισαν να τερματίσουν την συνεργασία τους με το Φίνο και να πάνε στην Καραγιάννης-Καρατζόπουλος. Ποτέ δεν μάθαμε τους λόγους που χωρίστηκαν με τον Φίνο.

«Το πιο λαμπρό αστέρι» ήταν η πρώτη ταινία που γύρισε η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής, ενώ λαμπρό τους αστέρι θεωρούσαν την Αλίκη. Έτσι, το «αστέρι» στον τίτλο της πρώτης τους ταινίας, συμβολίζει την Αλίκη!

Πώς σας δόθηκε αυτός ο ρόλος;

Το 1966 έχασα την μητέρα μου. Βρισκόμουν σε βαρύ πένθος, έκλαιγα για τη μανούλα μου. Η Αλίκη ζήτησε από τον Μιχαηλίδη να συμμετάσχω και εγώ. «Θέλω να γράψεις ένα ρόλο για την Δεσποινούλα» του είπε. Κάποια στιγμή, χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο Μακρίδης! Μάλιστα, έγινε μια παρεξήγηση. «Η Στυλιανοπούλου;» μου λέει, «Ναι μάλιστα» του απάντησα. «Είμαι ο Μακρίδης». Τον είχα μπερδέψει με τον δημοσιογράφο Βύρωνα Μακρίδη. «Κύριε Μακρίδη δεν μπορώ να σας πω τίποτε για τη μητέρα μου» του είπα. «Δεν είμαι ο δημοσιογράφος. Είμαι ο επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης του Ρεξ. Σε θέλουμε για ένα ρόλο στον θίασο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ (σ.σ. αρχικά για το «Αχ, αυτή η γυναίκα μου»)». Εγώ τότε χτυπιόμουν, πονούσα για τον θάνατο της μητέρας μου. Ένιωσα, ότι η πρόταση αυτή είναι σταλμένη από τον Θεό, για να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο ρόλος μου στο «πιο λαμπρό αστέρι» ήταν μικρός, αλλά αυτό που αγάπησα ήταν η συντροφιά της Αλίκης.

Ποιες εικόνες από την διαδικασία των γυρισμάτων παραμένουν για εσάς αναλλοίωτες;

Θυμάμαι τη στιγμή που η Αλικούλα μου μού είπε: «Κοίταξε να δεις Δέσποινά μου. Θα γυρίσουμε την ταινία “Το πιο λαμπρό αστέρι”, αλλά ο ρόλος αυτός, δεν είναι μεγάλος για σένα. Εσύ πας για πρωταγωνίστρια». Της απάντησα, με όλη μου την αγάπη «Μην συνεχίζεις, μείνε στο αλλά… και βάλε αποσιωπητικά. Αλίκη και μια καλημέρα να μου ζητούσες να πω στην ταινία, θα το έκανα. Από σήμερα γινόμαστε αυτοκόλλητες» και γελούσε. Οι πιο όμορφες στιγμές μας με την Αλικούλα, ήταν στο Θεολόγο και ψήναμε μπριζόλες στη παραλία. Τραγουδούσαμε με το φεγγάρι. Ζήσαμε αξέχαστες, μοναδικές, συγκινητικές και αγαπημένες βραδιές.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πώς ήταν ως ηθοποιός;

Εργάτης, συνεργάσιμος και αγαπούσε τους συναδέλφους του. Δούλευε στον Πειραιά σε κάποιο ουζερί και αναδείχθηκε με την αξία του. Ήταν λεβεντόπαιδο.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, εάν θα μπορούσατε να μας μεταφέρετε, μέσα από τις εικόνες που θυμάστε, σε μια κλασσική μέρα γυρισμάτων.

Οι ηθοποιοί που είχαμε σκηνές, οι οποίες προηγούνταν της Αλίκης, πηγαίναμε μια ώρα νωρίτερα στα γυρίσματα. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνταν στην Κηφισιά, στο στούντιο Άλφα. Με την Αλίκη, ήμασταν δίδυμες, αυτοκόλλητες. Ό,τι με απασχολούσε της το έλεγα.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved