Άννα Ανδριανού: Αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε από την τηλεόραση
Showbiz

Άννα Ανδριανού: Αυτός είναι ο λόγος που απομακρύνθηκε από την τηλεόραση

Άννα Ανδριανού: Η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για τα νέα δεδομένα στην τηλεόραση αλλά και τη ζωή της, αυτή την περίοδο...

Μπορεί να απέχει αυτή την περίοδο από την τηλεόραση, γνωρίζει ωστόσο αρκετά καλά όλες τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο και κυρίως ότι έχει να κάνει με τα προγράμματα μυθοπλασίας. Η Άννα Ανδριανού παραχώρησε τη νέα της συνέντευξη, όπου και εξήγησε τους λόγους που απέχει από τη μικρή οθόνη

-Πώς βλέπεις την τηλεόραση;

Η τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια, ξαναγύρισε στη μυθοπλασία, αλλά γύρισε μ' έναν τρόπο, που εκτός από κάποιες εξαιρέσεις είναι αρκετά "συντηρητικός".

-Τι εννοείς λέγοντας "συντηρητικός";

Πιο παλιά, σε θέματα πιο ανώδυνα, σε κωμωδίες λίγο... πρωτοεπίπεδες, πάρα πολλές σειρές ξένες στις οποίες γίνεται προσαρμογή, αλλά οπωσδήποτε αυτές είναι χτισμένες σε λαούς που έχουν έναν άλλο τρόπο ζωής κι αντίληψης των πραγμάτων και νομίζω ότι ποτέ δεν γίνονται τόσο ζωτικές για τον Έλληνα. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα του Netflix και κάποιων καναλιών, να δει κάποιος ξένες σειρές, οι οποίες είναι πολύ μπροστά." Κι ο Θεατής παραπαίει ανάμεσα σε δύο εποχές. Η τηλεόραση περνάει ένα μεταβατικό στάδιο, κι αυτός είναι ένας λόγος που τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήθελα να συμμετέχω σ' αυτήν. Υπάρχουν κάποια πράγματα υπό συζήτηση για του χρόνου, υπάρχει δυνατότητα να επιστρέψω.


-Σου έχει λείψει η επαφή που είχες με την τηλεόραση;

Όχι, δεν μου έχει λείψει η επαφή που είχα με την τηλεόραση, γιατί ήταν πολλά χρόνια... Πέντε χρόνια στα "Κλεμμένα όνειρα", καθημερινή σειρά, που ήμουν στο σενάριο κι έπαιζα κιόλας, άλλα δύο χρόνια επίσης καθημερινή σειρά "Οι εννέα μήνες" και μετά "Ο άντρας των ονείρων μου" που έπαιζα μόνο.


-Έκανες διάλειμμα, μια συνειδητή επιλογή απομάκρυνσης;

Ακριβώς, η οποία έχει δημιουργικό χαρακτήρα, κι όχι απαξίωσης. Έχουν αλλάξει τα πράγματα και ήθελα να δω τι θα μου άρεσε να δω, κάθε φορά έτσι έγραφα, με το τι αρέσει σε μένα, έβαζα τον εαυτό μου στη θέση του τηλεθεατή και προφανώς αντιπροσώπευα πολύ κόσμο και αντιπροσωπεύω. Είμαι καλή Θεατής, ειλικρινής, δεν είμαι σνομπ, είμαι ειλικρινής δημιουργός, από την άλλη υπήρχε και το θέατρο που τα τελευταία χρόνια με απορρόφησε. Έχω κάνει πρόβες, φτάνοντας μέχρι παραμονές γενικών δοκιμών, στο έργο "Ανθισμένες Μανόλιες", του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, στο θέατρο "Χυτήριο", αλλά σταμάτησε με την καραντίνα, είναι ένα επόμενο επαγγελματικό σχέδιο.


-Έχεις υπάρξει θεατής κάποιου σίριαλ τον τελευταίο καιρό ή και παλαιότερα;

Όλα τα βλέπω λίγο-πολύ και παίρνω μια γεύση από τα ελληνικά, για λόγους καθαρά επαγγελματικούς, αλλά και για λόγους δικής μου ψυχαγωγίας με την έννοια της αγωγής της ψυχής, έχω δει πολλές ξένες σειρές που μου άρεσαν πάρα πολύ, κι επιλέγω τις πιο μικρές, κι αυτό; είναι άλλος ένας λόγος που η ελληνική τηλεόραση με κρατάει απ' έξω, νιώθω απ' έξω από αυτήν. Μου αρέσει πολύ η εγγλέζικη τηλεόραση, οι σειρές του ΒΒC.

ΠΗΓΗ: ΛΟΙΠΟΝ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved