Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Ήρθε και η πανδημία και μας αποτελείωσε»
Showbiz

Φωτεινή Μπαξεβάνη: «Ήρθε και η πανδημία και μας αποτελείωσε»

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Η πανδημία βρήκε την ηθοποιό με τις βαλίτσες στο χέρι καθώς είχε προγραμματίσει παραστάσεις για την «Κυρά της Ρω».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για την ηρωίδα της, για τις γυναίκες που θαυμάζει, για όσα την αγχώνουν στην καθημερινότητα, αλλά και για όσα την θυμώνουν.

-Σας βρήκε η πανδημία κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στο χέρι;

«Είχαμε παράσταση για την "Κυρά της Ρω" στη Νέα Υόρκη και μετά περιοδεία στην Αυστραλία. Και πέρσι τον Μάρτιο, τρεις ώρες πριν από την πτήση, ακυρώσαμε sold out παραστάσεις. Έγιναν κάποιες λίγες παραστάσεις το καλοκαίρι και φιλοδοξούμε αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσουμε, στην Ελλάδα τουλάχιστον».

-Μια ηρωίδα διαχρονική και επίκαιρη...

«Μακάρι να ανοίξουν τα θέατρο και να την ταξιδέψουμε. Ήδη ο κόσμος παίρνει από διάφορα μέρη της χώρας μας και κλείνει παραστάσεις».

-Ποιες γυναίκες θαυμάζετε;

«Γυναίκες όπως είναι η Δέσποινα Αχλαδιώτη, δηλαδή η Κυρά Ρω. Αυτός ο χαρακτήρας με άλλαξε κι εμένα ως άνθρωπο. Γιατί υπάρχει όλη η δύναμη της ζωής. Από το 1890 μέχρι το 1982 που έζησε, βίωσε πολέμους και καταστροφές. Είδε πολλές φορές τον κόσμο να διαλύεται και να δημιουργείται ξανά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το δώρο της ζωής».

-Τι σας αγχώνει στην καθημερινότητά σας;

«Έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες είναι πολύ κουρασμένοι οικονομικά! Ήρθε και η πανδημία και μας αποτελείωσε. Από την άλλη, είμαι ένας άνθρωπος πολύ αισιόδοξος και δεν το βάζω εύκολα κάτω. Ό, τι και να γίνει, έτσι είναι η ζωή. Πρέπει να δίνουμε τη μάχη μας. Είναι κουραστική η υπομονή, αλλά δεν κερδίζεις με το να σε πάρει από κάτω. Προσπαθείς, μέσα στην καθημερινότητα, για οτιδήποτε μπορούσε να σου δώσει την παραμικρή ανάταση. Αν νιώθω πολύ όμορφα με αυτή τη σειρά, είναι γιατί σε ένα κομμάτι θα συνεισφέρω λίγη χαρά και ξεγνοιασιά στο θεατή».

-Με τι θυμώνετε;

«Με την αδικία, ανεξαρτήτως εποχής», είπε στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved