Χειροπέδες σε γνωστό ηθοποιό - Η μεγάλη απάτη του
Showbiz

Χειροπέδες σε γνωστό ηθοποιό - Η μεγάλη απάτη του

Ζάπλουτος έγινε ηθοποιός του Χόλιγουντ, όχι όμως μέσα από τα θρίλερ στα οποία εμφανιζόταν, αλλά με γιγάντια απάτη τύπου πυραμίδας.

Ο Ζακ Εϊβερι κατέληξε με χειροπέδες στο Λος Αντζελες, με την κατηγορία ότι απέσπασε από επενδυτές συνολικά 190.000.000 ευρώ.

Ο ηθοποιός έφτασε στα 34 χρόνια χωρίς να δει την καριέρα του να απογειώνεται, όπως ονειρευόταν. Οι συμμετοχές του στα περσινά θρίλερ «You’re not alone» και «Last moment of clarity» καθώς και στη φετινή ταινία τρόμου «The devil below» έμοιαζαν με… παρηγοριά στον άρρωστο. Φαίνεται ότι θέλησε να αντισταθμίσει τη φήμη που δεν κατέκτησε και τις παχυλές αμοιβές που δεν έλαβε ως ηθοποιός με πακτωλό βρόμικου χρήματος.

Ο Εϊβερι, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ζάκαρι Χάργουιτζ, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψής του, ίδρυσε την εταιρία διανομής ταινιών και σειρών 1inMM Capital LLC και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι γνώριζε το Χόλιγουντ «από μέσα», για να πλησιάσει πολυεκατομμυριούχους επενδυτές.

Αρχικά τους παραμύθιαζε, λέγοντας ότι είχε στα χέρια του συμφωνίες για τα δικαιώματα ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με μεγάλες εταιρίες streaming, όπως το HBO και το Netflix. Για να τους πείσει, τους εμφάνιζε ψεύτικα e-mails που δήθεν του είχαν στείλει οι παραπάνω εταιρίες.

Στη συνέχεια τους πετούσε το… τυράκι, καθώς υποσχόταν σε καθέναν από τους πλουσίους πολλαπλάσια ανταπόδοση των χρημάτων που θα επένδυε στην 1inMM Capital LLC αν έφερνε έναν αριθμό άλλων επενδυτών, οι οποίοι θα έβαζαν στην εταιρία του χρήματα. Στα νέα θύματά του έδινε την ίδια υπόσχεση και έτσι αύξησε με γεωμετρική πρόοδο τον αριθμό των επενδυτών που εξαπάτησε, εκτινάσσοντας παράλληλα στα 190.000.000 ευρώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασε.

Το μέγεθος της απάτης που έστησε αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη σε δικαστήριο του Λος Αντζελες ο πράκτορας του FBI Τζον Βεράστρο, ο οποίος, σύμφωνα με τη «Los Angeles Times», κατονόμασε τον Εϊβερι ως «εγκέφαλο» και κορυφή της πυραμίδας που είχε δημιουργήσει.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved