Μαρία Νικόλτσιου: «Δεν λείπουν ποτέ οι δύσκολες στιγμές σε αυτή τη δουλειά»
Showbiz

Μαρία Νικόλτσιου: «Δεν λείπουν ποτέ οι δύσκολες στιγμές σε αυτή τη δουλειά»

Η Μαρία Νικόλτσιου εδώ και περίπου τριάντα χρόνια βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Η έμπειρη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του ALPHA το Σαββατοκύριακο, μίλησε για τις δύσκολες στιγμές στην καριέρα της, για τις ειδήσεις δεν μπορούσε να διαχειριστεί στον τηλεοπτικό αέρα, ενώ σχολίασε αν την αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης.

Υπήρχαν δύσκολες στιγμές σε αυτή την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία;

Δεν λείπουν ποτέ οι δύσκολες στιγμές σε αυτή τη δουλειά. Είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια. Χαρακτηρίζεται από ένταση, ταχύτατα, δημιουργικό άγχος. Προφανώς, δεν υπάρχουν ωράρια, γιορτές και σχόλες. Αυτό από μόνο του για κάποιους είναι ήδη δύσκολο, για εμάς όμως είναι μεράκι και τρόπος ζωής.

Μπορείς να μας περιγράψεις δύο από αυτές τις στιγμές;

Δύσκολες αλλά και ενδιαφέρουσες ήταν οι εποχές που έκανα εκπομπές και δελτία ενώ ήμουν έγκυος. Δεν μιλάμε για κάτι δραματικό, βέβαια, απλά έπρεπε να καταφέρνω να ξεχνάω τις ναυτίες, τις ζαλάδες, να συγκεντρώνομαι στην είδηση και να μην αντιλαμβάνεται ο τηλεθεατής ότι για εμένα εκείνη την ώρα ίσως... όλα γύριζαν! Μέχρι εκεί όμως, τίποτα το φοβερό, δηλαδή. Υπάρχουν γυναίκες που κυοφορούν σε πολύ πιο δύσκολες και μη ασφαλείς συνθήκες.

Παρουσιάζεις το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το Σαββατοκύριακο, είσαι μεταξύ των σχολιαστών στο κεντρικό δελτίο, ενώ κατά καιρούς έχεις περάσει σχεδόν από όλα τα πόστα των ειδήσεων. Υπήρξε μια είδηση που δεν μπορούσες να διαχειριστείς στον τηλεοπτικό αέρα;

Τη διαχειρίστηκα, αλλά σαφέστατα ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές. Ήμουν στον αέρα την ώρα της φωτιάς στο Μάτι, τη στιγμή που ο εξαιρετικός συνάδελφος Κώστας Σαρικάς άρχισε να μεταδίδει ότι υπήρχαν θύματα, ότι έβλεπε νεκρούς. Αυτή πραγματικά ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρέπει να χάνεις την ψυχραιμία σου, οφείλεις να διαχειριστείς μια συνθήκη ακραίου πόνου με απόλυτο σεβασμό στη στιγμή, στα θύματα, στους τηλεθεατές, στον άνθρωπο.

Φέτος για ένα μήνα περίπου, δοκιμάστηκες και στην καθημερινή ενημερωτική ζώνη του σταθμού. Τι σου άφησε αυτή η εμπειρία;

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που προέκυψε εκτάκτως. Είχα και στο παρελθόν κάνει πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Πρόκειται για μια ζώνη με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί ο δημοσιογράφος εκεί καλείται και να ενημερώσει το κοινό και να του μεταδώσει, όσο είναι δυνατόν, χαρά και καλή ενέργεια. Το ιδιαίτερο φέτος ήταν ότι συνέπεσε με εποχή καραντίνας, οπότε η ευθύνη ήταν διπλή: και ενημέρωση για την πανδημία, αλλά και χρήσιμες θετικές ειδήσεις για μια πρωτόγνωρη καθημερινότητα.

Στο παρελθόν, στα πρώτα χρόνια του σταθμού, είχες περάσει από την παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών. Είναι κάτι που θα επαναλάμβανες;

Αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή ίσως δεν θα έκανα, γιατί πάντα έχω ενημερωτικά αντανακλαστικά, ενώ ενδεχομένως δεν γνωρίζω και τόσα καλά πιο ψυχαγωγικά θέματα, αλλά δεν αποκλείω τίποτα.

Σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;

Αποτελούν ένα εργαλείο για τη δουλειά μας. Τα συμβουλεύεσαι, αξιολογείς θέματα προτιμήσεις και προχωράς με στόχο να γίνεσαι καλύτερος, είπε στο 7 Μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved