Γιώργος Κοψιδάς: «Έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έκανε σβούρες και έπεσε σε μια μάντρα»
Showbiz

Γιώργος Κοψιδάς: «Έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έκανε σβούρες και έπεσε σε μια μάντρα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιώργος Κοψιδάς που αποχώρησε πρόσφατα από το Survivor, σε συνέντευξή του.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε και ένα περιστατικό που του συνέβη παλαιότερα με το αυτοκίνητό του.


Ποια είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχεις χάσει και ποια, αντίστοιχα η μεγαλύτερη που έχεις κερδίσει;

Πάντα επικεντρώνομαι στα θετικά. Σήμερα πέρασα από οντισιόν για μια ξένη κινηματογραφική παραγωγή. Το κυνηγάω πολύ αυτό και σιγά σιγά έρχεται. Θέλω να γυρίζω όλο τον πλανήτη, να κάνω ταινίες και να γνωρίζω άλλους πολιτισμούς, κουλτούρες και ανθρώπους.

Ποιος ποιητής έχει επηρεάσει τη ζωή σου;

Σίγουρα ο Καβάφης! Η «Ιθάκη» και το «Ένας Γέρος» είναι τα αγαπημένα μου ποιήματα, τα ξέρω απέξω. Είναι πολύ συγκινητικά και μας προτρέπουν να ζούμε ουσιαστικά, να κάνουμε ό,τι αισθανόμαστε και επιθυμούμε αληθινά γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδρομή.

Έχεις υπάρξει άτολμος στις επιθυμίες σου;

Ναι, κι έχω μετανιώσει πολύ. Έχει τύχει, για παράδειγμα, να μου αρέσει κάποια κοπέλα και να μην τολμήσω να της το πω ποτέ. Κατέληξα ότι είναι καλύτερο να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, που μοιράστηκες, παρά για κάτι που δεν είπες. Άλλωστε, όπως είπε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, «κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις». Γι' αυτό, πρέπει να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε γιατί μπορεί αύριο να μην έχουμε την ευκαιρία.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στον οποίο έχεις εκτεθεί;

Μια φορά έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο έκανε τρεις σβούρες και μετά έπεσε σε μια μάντρα, χωρίς να κινδυνέψει η ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή ήταν σα να το έβλεπα απέξω. Ήμουν τελείως ατάραχος όταν συνέβη. Αφού ολοκληρώθηκε, με έπιασε πανικός.

Είσαι οκτώ χρόνια vegan. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το βιγκανισμό;

Παρακολούθησα κάποια βίντεο για το τι γίνεται στις φάρμες, στις βιομηχανίες κρεάτων και ήταν τεράστιο σοκ για μένα. Σφίχτηκε το στομάχι μου όταν κατάλαβα πόσο πολύ κακοποιούνται και βασανίζονται μέχρι το θάνατό τους τα ζωάκια χωρίς κανέναν απολύτως λόγο - γιατί ο άνθρωπος από τη βιολογία του δεν είναι σαρκοφάγο ον. Όταν είδα όσα συμβαίνουν, στενοχωρήθηκα βαθιά, θεωρούσα τον εαυτό μου ζωόφιλο και συνειδητοποίησα ότι αγαπώ τους σκύλους και τις γάτες, ενώ τρώω τα προβατάκια, τα κατσικάκια και τα μοσχαράκια, τα οποία επίσης έχουν ευφυΐα,συναισθήματα, οικογένεια, φίλους, φοβούνται, χαίρονται και δεν θέλουν να πεθάνουν. Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτό. Τα έκοψα όλα μαχαίρι και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει στη ζωή μου. Δεν το έκανα για διατροφικούς λόγους, μόνο για ηθικούς. Ακόμα κι αν αρρώσταινα, δεν θα έτρωγα ποτέ ζώο. Είμαι ωστόσο πιο υγιής από ποτέ. Κάνω κάθε χρόνο εξετάσεις και κάθε φορά οι επόμενες είναι πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες. Οπότε, οι ισχυρισμοί περί θρεπτικών ελλείψεων είναι μύθος. Αρκεί να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, η βάση της οποίας θα είναι η αφθονία και η ποικιλία φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών, είπε ο Γιώργος Κοψιδάς στο Hello.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved