Εύα Σιμάτου: «Θα πάω ταξίδι μόλις τελειώσει όλο αυτό με τον Covid»
Showbiz

Εύα Σιμάτου: «Θα πάω ταξίδι μόλις τελειώσει όλο αυτό με τον Covid»

Η Εύα Σιμάτου είναι ένα από αυτά τα χαρισματικά πλάσματα που μπορούν να σε κερδίσουν με το να είναι απλώς ο εαυτός τους.

Έχει μια καλλιέργεια που απέκτησε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι όπου η μεγάλη βιβλιοθήκη με τα βιβλία λογοτεχνίας δεν έπαιζε διακοσμητικό ρόλο και οι θεατρικές παραστάσεις, οι επισκέψεις στα μουσεία και τα ταξίδια ήταν μέρος της οικογενειακής διασκέδασης.

Η Εύα είναι περιβόλι και σε κερδίζει ακόμα κι όταν υποδύεται την κακιά Χατζίδου που ταλαιπωρεί τη Λενιώ στη φυλακή, στις Άγριες Μέλισσες. Αυτός ο ρόλος είναι η πρώτη της επαφή με την τηλεόραση και το πλατύ κοινό. Η ηθοποιός μιλά για τα σχέδια της μετά Covid εποχή.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν επιτέλους τελειώσει όλο αυτό;
«Θα πάω ταξίδι. Αυτό που ήθελα και αυτό που είχαμε στόχο και δεν το έχουμε κάνει ήταν να ξαναπάμε στο Παρίσι. Αλλά αν δεν είναι ασφαλείς οι συνθήκες σ' αυτή την πόλη και είναι κάπου αλλού πιο ασφαλή τα πράγματα όπου θέλεις θα πάω».

Οι δυο σας ή οι τρεις σας;
«Οι τρεις μας, για να κάνει το πρώτο του ταξίδι προς τα έξω».

Διάβασα ότι έχεις βραβευτεί με Χρυσό Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO. Γιατί;
«Αυτό ήταν με αφορμή μια παράσταση που είχαμε κάνει υπό την αιγίδα του προξενείου μας στην Άγκυρα. Η παράσταση λεγόταν Όνειρα και ήταν μια σύνθεση σκηνών, φαντασμάτων και ονείρων από τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Παίχτηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και μετά ταξίδεψε σε ένα διεθνές φεστιβάλ θεάτρου στην Προύσα και στο Εθνικό Θέατρο της Άγκυρας. Οπότε αυτό το μετάλλιο ήταν ας πούμε ένα επιστέγασμα, μια κίνηση τιμητική για τη συμμετοχή μου σε αυτή την παράσταση και στο ότι ταξίδεψα σε αυτά τα φεστιβάλ».

Θα σε ενδιέφερε να δουλέψεις εκτός Ελλάδας;
«Καταρχάς έχω σπουδάσει στο Λονδίνο, έκανα εκεί και το πτυχίο μου και το μεταπτυχιακό μου, αλλά κι έναν κύκλο σπουδών στη Rada, τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Η μία και μοναδική συνεργασία που έχουμε κάνει με τον Αλέξη μέχρι στιγμής έγινε στο Soutbank Centre, που είναι ένας πολύ σπουδαίος χώρος στο Λονδίνο. Εκεί μαζί με τον Νίκο Πουρσανίδη παίξαμε στην παράσταση Interview πάνω σε κείμενο του Αλέξη και σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη. Αυτή είναι η μία δουλειά που έκανα έξω και η άλλη είναι αυτή που σου είπα πριν. Ναι, βέβαια θα δούλευα έξω υπό προϋποθέσεις και συνθήκες. Δηλαδή αν με ενδιέφερε το ριχτοί, αν ήταν κάτι ωραίο και ελκυστικό, δεν θα το απέκλεια», λέει η ηθοποιός στο DownTown.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved