Γιορτή της μητέρας: Μαμά δεν είναι μόνο εκείνη που γεννάει! Επώνυμες Ελληνίδες που έχουν υιοθετήσει
Showbiz

Γιορτή της μητέρας: Μαμά δεν είναι μόνο εκείνη που γεννάει! Επώνυμες Ελληνίδες που έχουν υιοθετήσει

Γιορτή της μητέρας: Είναι δικαίωμα, είναι πίστη, είναι η χαρά της μητρότητας ακόμη κι αν το παιδί δεν έχει γεννηθεί από τη γυναίκα που το μεγαλώνει.

Είναι μια πράξη αγάπης, σεβασμού και ελπίδας.

Οι γυναίκες που υιοθετούν είναι γυναίκες άξιες θαυμασμού και είναι αρκετές οι επώνυμες Ελληνίδες που μπορεί να μην έζησαν το θαύμα της μητρότητας με την έννοια του φυσιολογικού τοκετού, όμως έδωσαν το χέρι τους σε παιδιά που είχαν ανάγκη να ζήσουν τη θαλπωρή και την αγάπη.


Χαρούλα Αλεξίου

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Χάρις Αλεξίου. Ο γιος της, Μάνος Θεοφίλου, που για μεγάλο διάστημα είχε επιμεληθεί τη δημόσια εικόνα συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, έχει πει για το παραπάνω γεγονός: «Δεν με ένοιαξε ποτέ για το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, που δεν με ένοιαξε ποτέ».

Έλενα Ακρίτα

«Υιοθέτησα το γιο μου, όταν ήταν 3 μηνών μωρό, και μέχρι τα 18 του αυτό ήταν ένα θέμα που δεν το ανέφερα ποτέ. Αυτό έκανα και στις συνεντεύξεις που έδινα. Τους έλεγα “μπορείτε να με ρωτήσετε για όλα, αλλά να μην αναφερθεί πουθενά η λέξη υιοθεσία, μέχρι να ενηλικιωθεί ο γιος μου”», έχει υποστηρίξει, συμπληρώνοντας για τη στιγμή που του αποκάλυψε την αλήθεια: «Αυτό που με συγκίνησε πολύ, ήταν το ότι μία φορά που μιλούσαμε και του έλεγα για τη βιολογική του μητέρα και το ότι μπορεί να πάει να τη συναντήσει, με ρώτησε: “και πώς θα τη λέω;”. Eγώ του είπα “όπως σου βγει και όπως θέλεις!”. “Θα τη λέω, κυρία, γιατί η μαμά μου είσαι εσύ!”».

Βίκυ Βολιώτη

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής, υιοθέτησαν την Άννα από την Αιθιοπία, με την ευτυχία τους να ολοκληρώνεται με τον πιο όμορφο τρόπο. «Θεωρούσα πιο πιθανό να υιοθετήσω ένα παιδί από το να αποκτήσω ένα βιολογικό. Μου φαινόταν τρελό ότι υπήρχαν παιδιά στον κόσμο που για κάποιους λόγους μένουν χωρίς γονείς. Κάποτε κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά ελευθέρα προς υιοθεσία… Ο φάκελος υιοθεσίας έγινε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ταξίδια με τον Σίμο στην Αιθιοπία. Την Άννα την πρωτοπήρα αγκαλιά όταν ήταν 30 ημερών. Στην Ελλάδα ήρθαμε και οι τρεις όταν ήταν οκτώ μηνών», έχει πει η ηθοποιός.

Μιμή Ντενίση

«Αν αργήσεις να πεις στο παιδί ότι είναι υιοθετημένο σε θεωρεί ψεύτη μετά. Δεν σε εμπιστεύεται σε κανένα τομέα. Το παιδί μου είναι το παιδί μου. Επειδή δεν έχει το DNA το δικό μου, δεν σημαίνει κάτι. Όπως της έχω πει κιόλας, εμένα είναι το παιδί μου γιατί έφτασε μια στιγμή που αποφάσισα ότι αυτή είναι το παιδί μου. Δηλαδή κάποια που έμεινε έγκυος τυχαία από κάποιον που ούτε ήξερε, αγαπάει το παιδί της περισσότερο; Αφού ούτε που το ήθελε».


Ελένη Καλογεροπούλου

«Έχω ένα γιο τον οποίο υιοθέτησα πριν από 5 χρόνια από το Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Δεν έχω παντρευτεί ποτέ και έτσι παρά τις διαφωνίες των ειδικών – ότι μια μάνα δεν μπορεί να παίζει και τους δυο ρόλους- πολλές φορές βρίσκομαι στα γήπεδα και στους αγώνες του γιου μου ενθαρρύνοντας τον σε κάθε του προσπάθεια», έχει αναφέρει η Ελένη Καλογεροπούλου, μία από τις πιο καταξιωμένες και γνωστές δημοσιογράφους.

Ευδοκία Ρουμελιώτη

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο σύζυγός της, Νικηφόρος Χαραγκιώνης έχουν ήδη έναν γιο, όμως αποφάσισαν να υιοθετήσουν ακόμη ένα αγοράκι στην ηλικία του και η γνωστή ηθοποιός έχει εξηγήσει το γιατί σε συνέντευξή της.
«Θέλω να κάνω κι άλλο παιδί, θέλω να μεγαλώσω την οικογένειά μου κι άλλο… Αυτή την απόφαση της υιοθεσίας την πήρα με τον άντρα μου γιατί μπορούσαμε, γιατί θέλαμε πολύ, γιατί το συγκεκριμένο παιδί χρειάζεται μία οικογένεια και δε θα θέλαμε το συγκεκριμένο παιδί να μείνει σε ένα ίδρυμα… είναι από Ελλάδα… δεν ξέρω από πού είναι, το βρήκαμε στο νοσοκομείο… Φοβόμουν να το πω γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να ακουστεί ως μία καλή πράξη που κάνει η Ευδοκία με τον άντρα της, δεν είναι μία καλή πράξη, είναι μία απόφαση ζωής…!»

Χριστίνα Κοντοβά

Δεύτερη πατρίδα της έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες για τη Χριστίνα Κοντοβά η Ουγκάντα, χώρα γέννησης ενός υπέροχου κοριτσιού που υιοθετεί, της μικρής Ada. Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η Χριστίνα Κοντοβά αποφάσισε να αποκαλύψει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της υιοθετώντας ένα κοριτσάκι, την Ada η οποία πλέον μονοπωλεί την καθημερινότητά της.

«Adopting Ada. Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου.... Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα.
Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική. Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί... στην άλλη άκρη της γραμμής... Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.
•στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων
•σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη @jkalimeris».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved