Φωτεινή Μπαξεβάνη: Αποκαλύπτει τις σχέσεις της με τις συμπρωταγωνίστριές της!
Showbiz

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Αποκαλύπτει τις σχέσεις της με τις συμπρωταγωνίστριές της!

Φωτεινή Μπαξεβάνη - Ελένη Ράντου - Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Οι τρεις τους πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, Ζακέτα να πάρεις

Είναι σίγουρα από τις τηλεοπτικές δουλειές που έχουν ξεχωρίσει! Φέτος η ΕΡΤ επενδύει όσο κάθε άλλη χρονιά στη μυθοπλασία και η σειρά, Ζακέτα να πάρεις είναι η νέα τηλεοπτική δουλειά η οποία έκανε πρεμιέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη η οποία βρίσκεται στον ρόλο της Αριστέας, αγωνιά διαρκώς για τον γιο της με τον οποίο πλέον μένουν μαζί! Περισσότερα αποκάλυψε η ίδια στη νέα της συνέντευξη...

Τι έχεις αγαπήσει στο χαρακτήρα της Αριστέας;

Είναι μια πληθωρική, δοτική και αυθόρμητη γυναίκα. Αγαπά πολύ τους ανθρώπους της, φθάνοντας πολλές φορές ακόμα και στα άκρα, «πνίγοντάς» τους με το τεράστιο ενδιαφέρον της. Δεν κάνει δεύτερες σκέψεις. Λέει άμεσα όσα νιώθει. Σχεδόν ταυτίζεται με το μοντέλο μαμάς που έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Θεωρώ πως η λέξη «μητέρα» βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της στο πρόσωπο της Αριστέας.

Πού «πάτησες» γι’ αυτόν το ρόλο; Σου θυμίζει τη μητέρα σου ή, γενικότερα, κάποιες γυναίκες που συνάντησες στη διαδρομή της ζωής σου;

Υπάρχει μια αποθήκη εμπειριών μέσα μας, όπου καταγράφονται διάφορες προσωπικότητες τις οποίες μπορεί να έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας. Αν αφήσεις την ψυχή σου ελεύθερη, αυτές οι μνήμες αναδύονται με έναν τρόπο. Οπότε δεν έχει σημασία αν είναι έτσι η μητέρα μου. Η Αριστέα μοιάζει με διάφορες αντίστοιχες μαμάδες που έχω συναντήσει και συναναστραφεί στη ζωή μου. Η μίμηση δεν είναι εξωτερική, αλλά αποτελεί διαδικασία μιας εσωτερικής διάστασης και αλήθειας.

Η Αριστέα θυμίζει μια σύγχρονη Λωξάνδρα, ένα ρόλο που δέκα χρόνια πριν υποδύθηκες στο θέατρο με τεράστια επιτυχία!

Έχει στοιχεία της Λωξάνδρας. Η συνάντηση με αυτή την ηρωίδα υπάρχει ακόμη μέσα μου. Ήταν άλλωστε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τόσο εισπρακτικά όσο και καλλιτεχνικά. Δεν το έκανα επί τούτω. Με στιγμάτισε απόλυτα. Το κοινό μάλιστα στη Θεσσαλονίκη με ταύτισε τόσο πολύ με αυτή την τεράστια επιτυχία που πιστεύουν ότι κατάγομαι από εκεί. Ακολούθησα μια αντίστοιχη διαδικασία και τότε. Δεν μιμήθηκα εξωτερικά την ηρωίδα.

Η σειρά πέραν όλων των άλλων υμνεί τη φιλία τόσο στη γενιά των μαμάδων όσο και των παιδιών τους.

Ακριβώς. Οι γυναίκες λειτουργούν σαν να είναι και οι τρεις αδελφές. Το ίδιο και τα παιδιά τους. Τους ανθρώπους με τους οποίους μεγαλώνεις δεν μπορείς να τους αποχωριστείς. Προσωπικά, με τους παιδικούς μου φίλους, ακόμα και αν έχω χρόνια να τους δω, όταν τους συναντώ, αισθάνομαι σαν να μην έχει περάσει μέρα. Το δέσιμο ανάμεσά μας κρατά μια ζωή.

Φαίνεται ότι έχετε αποκτήσει ένα ουσιαστικό δέσιμο με την Ελένη Ράντου και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, παρά το γεγονός ότι, αν εξαιρέσουμε τη θεατρική σας συνεργασία στο «Βίρα τις άγκυρες» με τη δεύτερη, δεν είχατε βρεθεί στη δουλειά.

Είναι από αυτά τα ωραία της ζωής που συμβαίνουν. Δεθήκαμε από την πρώτη πρόβα. Κοιτούσε η μία την άλλη και αισθανόμασταν ότι γνωριζόμαστε χρόνια. Υπήρξε οικειότητα ανάμεσά μας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved