Λένα Παπαληγούρα: «Ήμουν επτά μηνών έγκυος - Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα...»
Showbiz

Λένα Παπαληγούρα: «Ήμουν επτά μηνών έγκυος - Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα...»

Λένα Παπαληγούρα: Η ηθοποιός μίλησε για τη μακροχρόνια φιλία της με τον Γιώργο Νανούρη και την περίοδο της εγκυμοσύνης της - Αυτή είναι η στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Τη νέα της συνέντευξη παραχώρησε η Λένα Παπαληγούρα. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην πορεία της στην υποκριτική αλλά και τις έντονες θεατρικές στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Συνεργαστήκατε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Γιώργο Νανούρη στον «Γυάλινο Κόσμο» που απολαύσαμε ένα Live Streaming από το Εθνικό Θέατρο και θα επαναληφθεί και τον επόμενο χειμώνα και οι δυο σας βρίσκεστε ξανά αυτό το καλοκαίρι στην "Ιφιγένεια εν Ταυροις". Αν δεν απατώμαι πρόκειται για την τέταρτη συνεργασία σας. Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας;

«Ως σχέση ζωής. Ο Γιώργος είναι οικογένεια. Με γνώρισε ελεύθερη και είμαι παντρεμένη πλέον, με δύο παιδιά. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με την παράσταση "Κατερίνα" (σ.σ. αναφέρεται στον μονόλογο που συγκλονιστικά ερμηνεύει τα τελευταία πέντε χρόνια και ο οποίος βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ "Το βιβλίο της Κατερίνας", με θέμα την πάλη της μητέρας του με τη διπολική διαταραχή) και ταξιδέψαμε μαζί από την Αγγλία μέχρι τη Σαντορίνη. Με τον Γιώργο έχουμε ζήσει αμέτρητες στιγμές.



Οπως; «Τι να πρωτοθυμηθώ; Να σας πω ένα από τα πιο πρόσφατα; Τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν κλείσουν τα θέατρα λόγω Covid-19, ήμασταν στο Θέατρο Προσκήνιο με τον μονόλογο της "Κατερίνας". Στην τελευταία παράσταση ήμουν επτά μηνών έγκυος στον δεύτερο μου γιο. Δεν το έκρυβα πλέον. Στο κοινό, θυμάμαι, εκείνο το βράδυ βρισκόταν μάλιστα και ο Δημήτρης Μαυρίκιος, ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα, υπήρχε μια γλυκιά συνενοχή με τους θεατές και ήταν σαν να ανακαλύπταμε ξανά όλοι μαζί το έργο από την αρχή, σαν να ξεκινούσαμε πάλι από την πρώτη ημέρα ύστερα από πέντε χρόνια παραστάσεων, κουβαλώντας βέβαια όλα αυτά που είχαμε έως τότε ζήσει. Ο Γιώργος ήταν όπως πάντα εκεί, σιωπηλός συμπαίκτης και σύμμαχος. Κατεβαίνοντας από τη σκηνή, μου είπε: "Εντάξει, απόψε κατάλαβα ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε την "Κατερίνα" για άλλα 10 χρόνια"».


Η τωρινή πρόβα πώς είναι; Πώς είναι να παίζεις με τη Χαρούλα Αλεξίου; «Είναι φανταστική γυναίκα. Γιατί πέρα από τρομερή επαγγελματίας είναι και απίστευτα γενναιόδωρη, με ένα φοβερό χιούμορ και τρυφερότητα. Και συγχωρήστε μου την έκφραση: είναι ηθοποιάρα. Γιατί η Χάρις Αλεξίου δεν έγινε τυχαία αυτό που είναι. Δεν είναι απλά μια μαγευτική φωνή, ήταν ο ίδιος ο ψυχικός της κόσμος που κατέθετε ολόκληρο πάνω στο τραγούδι. Αυτό κάνει και στο θέατρο. Στις πρόβες είναι σαν παιδί, συγκινείται. Τι να πω; Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα θα σκεφτόμουν ότι θα μοιραζόμουν τη σκηνή μαζί της».


Η Επίδαυρος σας αγχώνει;
«Πρόκειται για έναν ειδικά φορτισμένο χώρο - έτσι είναι. Αυτό που εύχομαι βασικά είναι να ζήσω κάθε λεπτό αυτής της εμπειρίας. Να μην αφήσω το άγχος να με 'τσακίσει. Γιατί μπορεί να είναι και η τελευταία μου φορά εκεί. Να μην έχω ξανά την ευκαιρία...».


Δ ΒΗΜΑGAZINO

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved