Πάνος Βλάχος: «Το πιο δύσκολο στην Αμερική ήταν η μάχη με την απραξία»
Showbiz

Πάνος Βλάχος: «Το πιο δύσκολο στην Αμερική ήταν η μάχη με την απραξία»

Με γεμάτες μπαταρίες επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος από την Αμερική, όπου βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια σπουδάζοντας και δουλεύοντας.

 

Θα μπορούσε να μείνει ακόμα λίγο, αλλά η καραντίνα, όπως λέει ο ίδιος, ήταν η ευκαιρία που τον έκανε να γυρίσει. Και έπειτα από έναν πολύ δημιουργικό χειμώνα, λόγω της συμμετοχής του στο επιτυχημένο σίριαλ του ΑLPHA «Αγγελική», ετοιμάζεται για το επόμενο καλλιτεχνικό του βήμα.

Το καλοκαίρι θα υποδυθεί τον Μενέλαο στον «Ορέστη» του Ευριπίδη, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (16, 17 και 18 Ιουλίου), αλλά και για περιοδεία στην Ελλάδα. «Στην Αμερική είδα λίγο πιο ξεκάθαρα την πορεία μου και τη θέση μου - χωρίς αυτό να είναι κριτική για τις θέσεις των άλλων. Ολοι έχουμε θέση στη δημιουργία. Το τι εκτόπισμα θα έχουμε και τι εκτίμηση είναι κάτι που φωνάζω στον εγωισμό μου να μη με αφορά. Εχω μεγαλύτερη δίψα για το θέατρο. Το πιο δύσκολο στην Αμερική ήταν η μάχη με την απραξία, ενώ στην Ελλάδα είχα την ευτυχία από την αρχή να έχω πάνω από μία δουλειές τον χρόνο. Στην Αμερική δεν είμαι περιζήτητος. Οπότε από ένα πολύ μεγάλο επίπεδο δημιουργίας που είχα στην Ελλάδα πήγα σε ένα πολύ μικρό. Και έτσι έπρεπε ο ίδιος να γεννήσω τις ευκαιρίες μου. Έπρεπε να βρίσκω συνέχεια τρόπο να επιβιώσει μέσα μου ο καλλιτέχνης», αποκάλυψε στο Secret.

Αναφέρθηκε και στον Γιάννη Κακλέα, με τον οποίο γνωρίζονται πολλά χρόνια. «Ο Κακλέας μου έχει ανοίξει μεγάλους δρόμους. Ελπίζω να σταθώ αντάξιος και της φετινής συνεργασίας μας. Μου είχε λείψει πολύ το θέατρο. Είναι η πρώτη φορά που παίζω μετά την επιστροφή μου από την Αμερική και που δοκιμάζομαι σε ένα είδος θεάτρου άγνωστο για μένα, την τραγωδία. Λαχταράω πολύ να ξεκινήσουμε, για να δω τι μπορώ να κάνω σε αυτό το είδος. Εχω πάρα πολύ άγχος», δήλωσε.

Ο Πάνος βλάχος πιστεύει πολύ στην αναγέννηση της Τέχνης μετά τη σκληρή δοκιμασία του κορονοϊού, αλλά θα περίμενε και στήριξη από την Πολιτεία. «Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα δημιουργηθούν πολλά νέα πράγματα στη δουλειά μας, που θα τα κρίνει ο χρόνος. Όμως το υπουργείο Πολιτισμού φαίνεται ότι δεν έχει πλάνο για εμάς. Το θέατρο δεν το σταματάει ο κορονοϊός ούτε η πολιτική απαξία. Αντίθετα, όλα αυτά δημιουργούν μεγαλύτερη ανάγκη για δημιουργία. Το θέατρο δεν πρέπει να μένει κλειστό, ούτε μπορεί να λειτουργεί με online παραστάσεις. Επιβάλλεται η ενίσχυση των θιάσων που θα κάνουν πολυ-πρόσωπα έργα, επιβάλλεται η στήριξη. Τώρα θα πάμε καλά, γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν το καλοκαίρι μέσα τους. Δεν περιμένουν να ανθίσει, το δημιουργούν μόνοι τους. Και πιστεύω πως δεν θα ξαναπαύσει ο πολιτισμός», ανέφερε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved