Τιτίκα Στασινοπούλου: «Μου έπεσαν τα μαλλιά από τις χημειοθεραπείες αλλά δεν φοβήθηκα τον καρκίνο»
Showbiz

Τιτίκα Στασινοπούλου: «Μου έπεσαν τα μαλλιά από τις χημειοθεραπείες αλλά δεν φοβήθηκα τον καρκίνο»

Μέσα από τους ρόλους της στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση και την αγάπη του κοινού.

Οι ατάκες της ως μητέρα της «Μαρίνας Κουντουράτου» στους «Δυο ξένους», έχουν μείνει στην ιστορία, μεγαλώνοντας με αυτές γενιές και γενιές. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, η Τιτίκα Στασινοπούλου μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, την απώλεια του συζύγου της, Γιώργου Παπαζήση και τους λόγους που δεν την βλέπουμε στην τηλεόραση.

Έχετε περάσει και μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία σας, όταν ήρθατε αντιμέτωπη με τον καρκίνο.

Ναι, ήταν καρκίνος στο στήθος στο πρώτο στάδιο. Ο γιατρός μου το είπε την Τρίτη και την Πέμπτη χειρουργήθηκα. Δεν φοβήθηκα όμως, τι να φοβηθώ. Ο καρκίνος πρέπει να ξέρει ότι δεν φοβάμαι και να λέει «α εδώ δεν τα πάμε καλά, ας φύγουμε». Απαγορεύεται ο φόβος στον καρκίνο.

Αντλήσατε δύναμη από την πίστη σας;

Πάντοτε πίστευα στον Θεό. Ο προστάτης μου είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και μου έδωσε δύναμη να ξεπεράσω τον καρκίνο. Συνέβαλε η πίστη μου γενικότερα. Δεν φοβάμαι τον θάνατο πάντως, είναι μια απλή μετάβαση σε άλλη διάσταση. Η ψυχή δεν χάνεται μετά τον σωματικό θάνατο.

Στηρίξατε τον σύζυγό σας, Γιώργο Παπαζήση, όταν αρρώστησε με καρκίνο, παρότι είχατε χωρίσει...

Δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, είχαμε πει ότι χωρίζουμε και όταν αρρώστησε τα ξεχάσαμε αυτά. Θυμάμαι μόνο ότι ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, έντιμος, πολύ καλός πατέρας και ένας πολύ καλός παππούς. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο Θεός τον βοήθησε και έζησε 3,5 χρόνια με κάτι που άλλοι άνθρωποι θα είχαν ζήσει μόλις κάτι μήνες. Ο καρκίνος στο πάγκρεας που είχε ο Γιώργος, δεν είναι ένας καρκίνος που έχει διαδρομές χρονικές. Η Βουγιουκλάκη έζησε έξι μήνες ενώ ο Γιώργος 3,5 χρόνια. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό ογκολόγο, αν η Αλίκη είχε τον δικό μας δεν θα είχε φύγει.

Μετά τον θάνατο του συζύγου σας, αντιμετωπίσατε κατάθλιψη;

Όλα με έχουν επηρεάσει ψυχολογικά. Έφυγε ο Γιώργος και σε τρεις μήνες, διαγνώστηκα εγώ. Είπα όμως, δεν θα φύγω.

Αισθάνεστε την παρουσία του συζύγου σας;

Ναι, και του μιλάω, του λέω ό,τι με απασχολεί. Είναι μια μορφή επικοινωνίας, γιατί πιστεύω ότι ακούει.

Την περίοδο της αρρώστιας χαλάσατε χρήματα;

Η υγεία δεν μετριέται με χρήματα. Εγώ είχα την τύχη να έχω τον ογκολόγο και είχαμε μεγάλη κατανόηση ακόμη και σε αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν φάρμακα που θα τα παίρνω για μια ζωή και θα τα πληρώνω.

Κάνατε χημειοθεραπείες;

Έκανα 9-10. Μου έπεσαν τα μαλλιά, έγινα γουλί, ζούσα με δυο διαφορετικές περούκες. Αλλά τώρα μεγάλωσαν τα μαλλάκια μου και είναι σαν να τα έχω κόψει.

Όταν κοιτάξατε τον εαυτό σας στον καθρέφτη χωρίς μαλλιά, πώς αισθανθήκατε;

Αυτά είναι λεπτομέρειες, δεν θα ασχοληθούμε με αυτά. Δεν φοβήθηκα. Όλες οι γυναίκες πρέπει να αξιολογήσουν τι είναι σημαντικό και τι δευτερευούσης σημασίας. Δεν πρέπει να φοβούνται και να μην ξεχνούν την πρόληψη. Να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να χαθεί μέσα από μια στεναχώρια.

Ο καρκίνος εμφανίστηκε σε εσάς τρεις μήνες μετά τον θάνατο τον άντρα σας. Πιστεύετε ότι συνέβη λόγω στεναχώριας;

Δεν ξέρω, είναι μια συνθέτη απάντηση. Δεν έχει και σημασία.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας;

Ο θάνατος του Γιώργου. Έφυγε ένα κομμάτι της οικογένειάς μου.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved