Γιώργος Ηλιόπουλος: «Οι άντρες φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι μπορεί και να αποτύχουμε»
Showbiz

Γιώργος Ηλιόπουλος: «Οι άντρες φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι μπορεί και να αποτύχουμε»

O Γιώργος Ηλιόπουλος σε μια εκ βάθεων εξομολογητική συνέντευξη μιλάει για το ανδρικό φύλο με αφορμή την παράστασή του.

Η παράσταση διανύει την έκτη χρονιά της. Τι μοναδικό έχει και αρέσει τόσο πολύ;

«Έχει μια αθωότητα και μια ειλικρίνεια που αναγνωρίζει ο κόσμος. Μέσα από το χιούμορ λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα. Αυτό γίνεται μέσα από την παράσταση με έναν τρόπο άκρως διασκεδαστικό, ενώ την ίδια στιγμή οι θεατές βρίσκουν σίγουρα κάτι με το οποίο ταυτίζονται».

Ο ήρωάς σας, ο Γιώργος, είναι ένας σημερινός άντρας που βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων του. Πού... κολλάει λοιπόν το «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας»;

«Του συμβαίνει αυτό το μεγάλο δώρο, το θαύμα της αγάπης και αποδεικνύεται λίγος γι' αυτό. Δεν το εκτίμησε και δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Ξέρετε, γίνονται όμορφα πράγματα στη ζωή μας αλλά πρέπει να είμαστε παρόντες Είναι στο χέρι μας να συμβούν και να εξελιχθούν. Αυτός ο άνθρωπος θεώρησε δεδομένο ότι αφού η αγάπη του δόθηκε μια φορά θα ίου ξαναδοθεί». Και τα τινάζει όλα στον αέρα... «Δεν κάνει το μεγάλο βήμα και έρχεται η συνειδητοποίηση. Τα γούστα πληρώνονται με σκληρό τρόπο».

Πλέον όμως ο Γιώργος πρέπει να αντιμετωπίσει τον χαμό που δημιούργησε... Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

«Σημαίνει ότι ο ήρωας, που είναι κι αυτός ένας αληθινοί άνθρωπος και όχι αφορμή για να κάνουμε πλάκα, παίρνει το μάθημα του, βάζει μυαλό και προχωράει».

Η παράσταση έχει πολλές κινηματογραφικές αναφορές και είναι ντυμένη με μουσικές από ταινίες. Εσείς πάλι κάνετε έναν άθλο επί σκηνής.

«Αλλάζω πενήντα χαρακτήρες και ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα που ξαφνιάζει. Η Βασιλική Ανδρίτσου που έχει τη σκηνοθεσία, έχει διαλέξει τις καλύτερες μουσικές και είναι συγκλονιστικές. Γιατί ο χαρακτήρας είναι κινηματογραφικός και παίζει με φόντο ένα κινηματογραφικό πανί. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η ζωή σου είναι σενάριο του σινεμά».

Να πούμε ότι το κείμενο είναι δικό σας. Σε ποια συνθήκη το γράψατε;

«Ήθελα να μιλήσω για το πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε στα πράγματα την αξία που τους αναλογούν και να μη θεωρούμε τίποτα δεδομένο και πως ο έρωτας θα έρθει αλλά δεν είναι κάτι που χαρίζεται. Είναι κι αυτό μια τέχνη και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας έρχεται και να μην τον αφήνουμε να φεύγει από τα χέρια μας. Πολλές φορές οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι από λάθος επιλογές και λανθασμένη αντίληψη των καταστάσεων. Σαν να αρνούμαστε να είμαστε ευτυχισμένοι. Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια η δυστυχία παρά η ευτυχία. γιατί η ευτυχία είναι αχαρτογράφητη περιοχή. Τη φοβόμαστε».

Πολλά έχουν γραφτεί για την ψυχοσύνθεση της γυναίκας. Αυτή όμως η παράσταση είναι ένα ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.

«Οι άντρες καταβάλουμε μεγαλύτερο κόπο γιατί δεν έχουμε βρει τον τρόπο να λύνουμε τα προβλήματα μα$ κι επειδή φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι μπορεί να αποτύχουμε. Λίγοι επιτυγχάνουν. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος αλλά η κουλτούρα της εποχής μας θέλει νικητές. Οι άντρες δεν ξέρουν να μιλούν».

Και πού καταλήγει η ιστορία του Γιώργου;

«Ότι την επόμενη φορά που θα του χαμογελάσει η ευτυχία θα πρέπει να είναι εκεί και να την αρπάξει από τα μαλλιά».

Πηγή: Tn 24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved