Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεν νιώθω ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό μου»
Showbiz

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Δεν νιώθω ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό μου»

Ο μοναδικός Ρένος Χαραλαμπίδης απείχε από τα τηλεοπτικά δεδομένα, χωρίς όμως να λείπει πραγματικά αφού το κοινό τον απολάμβανε σε επαναλήψεις.

Εν μέσω περιοδείας με τον «Πέτρο και τον λύκο», μίλησε για τον... πολιτικοποιημένο ρόλο του στη σειρά της ΕΡΤ και το θέατρο που επέστρεψε στις ζωές όλων.

Το πρόσωπο σας είναι συνυφασμένο με την καλή μυθοπλασία, όμως δεν σας βλέπουμε συχνά... Δική σας επιλογή ή οι συνθήκες δεν ευνοούν πάντα;

«Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Η αλήθεια είναι ότι οι εμφανίσει μου στην τηλεόραση είναι μετρημένες. Ενας ηθοποιός που σέβεται την τηλεόραση και το κοινό, οφείλει η κάθε του εμφάνιση να σηματοδοτεί κάτι. Ας πούμε η συμμετοχή μου στα "Καλύτερα μας χρόνια" είναι για εμένα μια διεύρυνση του ρεπερτορίου μου. Οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν εναντίον μου. με την έννοια ότι είχα προτάσεις ακόμα και σε εποχές που σε όλη την ελληνική τηλεόραση γινόταν ένα σίριαλ. Και μιλάω για το δύσκολο 2013 και τη σειρά "Με τα παντελόνια κάτω". Συμμετείχα με έναν ρόλο που τον σχεδίασα προσεκτικά και θέλω να πιστεύω ότι θα αφήσει κάποιον απόηχο».

Σας είχε λείψει η επαφή και η επικοινωνία με το τηλεοπτικό κοινό;

«Η επαφή μου με το τηλεοπτικό κοινό είναι λίγο παράξενη γιατί παίζονται επαναλήψεις παλιών μου σειρών. Σαν να μη σταματήσαμε ποτέ την επικοινωνία...».

Φαίνεστε βαθιά ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό σας πλέον και ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων σας. Είναι όντως έτσι;

«Ευχαριστώ αλλά δεν νιώθω έτσι. Μάλλον με αμφισβητώ περισσότερο από ποτέ. Ισως βέβαια και αυτό να είναι ένα κομμάτι στο ταξίδι της ωριμότητας, αφού αντέχω τη σκληρή αυτοκριτική. Οσο για τον έλεγχο των κινήσεων μου μάλλον έχω μάθει να αξιολογώ τις συνθήκες και τις δυνάμεις μου ώστε να μη χάνω τζάμπα ενέργεια».

Ποιο ήταν το κίνητρο που είπατε «ναι» στη σειρά της ΕΡΤ1;

«Ηταν είναι ένα στοίχημα να παίξω έναν χαρακτήρα τόσο ξένο από τον εαυτό μου».

Πώς λειτούργησε πάνω σας η μεταφορά σε μια άλλη δεκαετία;

«Είχε μια μεγάλη δόση μεταφυσικής».

Ο ήρωας σας είναι έντονα πολιτικοποιημένος. Θα παραμείνει κάπως έτσι και την επόμενη σεζόν δεδομένου ότι έπεσε η χούντα στα τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου;

«Είναι ένας κομφορμίστας. Ακόμα και σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς θα ήταν σκληρός κομμουνιστής. Συμβιβάζεται με όλους και με όλα. Ολοι ξέρουμε τουλάχιστον έναν».

Τι σας «χάρισε» ο ρόλος αυτός;

«Το κοινό άρχισε να με βλέπει με μια διαφορετική μάτια. Αρχίζει να περιμένει από εμένα μεγαλύτερη γκάμα ρόλων».

Η συνεργασία με τον Στέλιο πώς θα εξελιχθεί; Θα υπάρξουν εντάσεις, δεδομένων των πολιτικών του πεποιθήσεων;

«Δεν θα κάνω αποκαλύψεις...».

Και από τον δεξιό Παπαδόπουλο, στο διασημότερο παραμύθι όλων των εποχών...

«"Ο Πέτρος και ο λύκος". Είναι ένα παλιό μου στοίχημα. Στον θεατρικό κόσμο είναι μια καινούρια πρόταση. Ενα μουσικό παραμύθι γίνεται μια θεατρική παράσταση», είπε στο TI VI ΣΙΡΙΑΛ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved