Παπαρίζου-Τάμτα: Οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους και τα ελληνικά καλοκαίρια τους
Showbiz

Παπαρίζου-Τάμτα: Οι πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους και τα ελληνικά καλοκαίρια τους

Παπαρίζου-Τάμτα: Μπορεί να είναι χαμογελαστές και πάντα με θετική διάθεση όμως και οι δυο τους έχουν περάσει δύσκολες στιγμές. 

Η Έλενα Παπαρίζου και η Τάμτα μιλούν για όσα έχουν περάσει και περιγράφουν τις δύσκολες στιγμές που έχουν ζήσει.

Η Έλενα Παπαρίζου πιστεύει ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν: «Δεν θα ήθελα να μένω στις δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, αλλά να κοιτάω μπροστά. Το τώρα και το μετά έχει σημασία, στο παρελθόν ό,τι έγινε, έγινε και κάθε εμπειρία, θετική ή αρνητική, μου έχει διδάξει κάτι. Τα μαζεύω όλα αυτά και προχωράω μπροστά». Η Τάμτα θυμάται: «Η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή μου ήταν εκείνη στη Γεωργία όπου η χώρα διένυε μια σκοτεινή περίοδο λόγω πολέμου και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δύσκολες. Πολλές φορές που αισθάνομαι ότι έχω μιλήσει εκτενώς γι' αυτό το κομμάτι της ζωής μου, μετά σκέφτομαι ότι αν καταφέρω να δώσω δύναμη ή να εμπνεύσω έστω και ένα άτομο σε κάθε αναφορά, αξίζει».

Αναρωτιέμαι ότι φέτος θα θυσιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για χάρη της περιοδείας τις στεναχωρεί, με την Τάμτα να απαντά και για τις δυο τους: «Η χαρά μου που επιστρέφουμε είναι απερίγραπτη. Πραγματικά, καμία θυσία! Όλοι οι καλλιτέχνες περιμένουμε πάνω από δύο χρόνια τη στιγμή που θα ταξιδέψουμε από πόλη σε πόλη της Ελλάδας και θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο μέσα από τη μουσική. Προφανώς και συνολικά, αλλά και ατομικά έχουμε την ευθύνη να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Νιώθω μεγάλη χαρά που μετά από καιρό θα γίνουμε "Ολοι Ενα"!».

Η Έλενα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία, είπε τι είναι για εκείνη το ελληνικό καλοκαίρι: «Αυτό που λέμε "έξω καρδιά", που μπορεί τώρα με τον covid κάπως να έχει μετριάσει, ωστόσο υπάρχει έντονα έστω και στο βλέμμα του Έλληνα. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι και περήφανη για όλα όσα έχουμε κατά καιρούς προσφέρει ως λαός, είτε έχει να κάνει με την Ιατρική, είτε με τον αθλητισμό, είτε με τη μουσική. Στο σπίτι μας υπήρχαν σουηδικές συνήθειες, αλλά η νοοτροπία και το ταμπεραμέντο παρέμεναν πέρα για πέρα ελληνικά. Οι γονείς μου, για παράδειγμα, μου απαγόρευαν να μιλώ ελληνικά μπροστά στους Σουηδούς. Όταν όμως συζητούσαμε μεταξύ μας ήμασταν τελείως Έλληνες - μιλούσαμε δυνατά, διακόπτοντας συνεχώς ο ένας τον άλλον, κάτι που μάλλον δεν ξεπέρασα ποτέ!».

Και η ανάμνηση που διατηρούν από τα καλοκαίρια των παιδικών τους χρόνων; «Πες εσύ πρώτη», λέει η Ελενα στην Τάμτα: «Από το Μπατούμι, ένα τουριστικό θέρετρο στη Γεωργία. Έχω πολλές οικογενειακές αναμνήσεις με άρωμα καλοκαιριού. Μυρωδιές παραδοσιακών φαγητών και εικόνες ηρεμίας και χαράς με τους φίλους μου και την οικογένεια μου».

Η Έλενα συμπληρώνει για τα δικά της όμορφα βιώματα των παιδικών χρόνων: «Κάθε καλοκαίρι που ερχόμουν με τους γονείς μου στην Ελλάδα γυρνούσαμε τη χώρα με το αυτοκίνητο, από την Επίδαυρο μέχρι και τον Λευκό Πύργο. Θυμάμαι τα μπάνια μου στο Πήλιο και στις Σπέτσες και αυτό που έλεγα μικρή, το "πρώτα θα πάμε θάλασσα και μετά θα πάμε στην Ελλάδα", γιατί για μένα Ελλάδα ήταν τα υπέροχα ορεινά χωριά της Καρδίτσας...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved