Μάγια Λυμπεροπούλου: Η τελευταία επιθυμία της και όλες οι λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο»
Showbiz

Μάγια Λυμπεροπούλου: Η τελευταία επιθυμία της και όλες οι λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο»

Σε ηλικία 81 ετών από έμφραγμα έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες η Μάγια Λυμπεροπούλου, αφήνοντας πιο φτωχό το ελληνικό θέατρο καθώς με το ταλέντο της σφράγισε μία ολόκληρη εποχή. 

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ηθοποιού έγινε γνωστή από τον πολιτιστικό συντάκτη Γιώργο Σαρηγιάννη με ανάρτησή τους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Μάγια Λυμπεροπούλου! 11 Μαρτίου 1940-22 Ιουλίου 2021. Το ελληνικό θέατρο έχασε σήμερα, από έμφραγμα, στις 14.30, μια Μεγάλη -με την ουσιαστική σημασία της λέξης- Ηθοποιό. Μπορεί και τη μεγαλύτερη. Έφυγε, όπως μου είπε η Βίκυ Βολιώτη, μαθήτριά της και ο πιο κοντινός της άνθρωπος, όπως το ήθελε: μόνη, ανεξάρτητη, χωρίς να ταλαιπωρηθεί, με κάποιους ανθρώπους που της άξιζαν γύρω της», έγραψε.

Ποια ήταν η Μάγια Λυμπεροπούλου

Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στην Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κ.α ενώ είχε διατελέσει και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας και άλλους θιάσους.

Είχε συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας», «Οι δούλες», «Ιλιάδα», «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Πάθος», «Φάουστ», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» κ.α.

Σήμερα, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, αποκάλυψε πότε θα γίνει η πολιτική κηδεία της Μάγιας Λυμπεροπούλου αλλά και την τελευταία της επιθυμία που ήταν να αποτεφρωθεί.

«Η πολιτική κηδεία της αγαπημένης μας Μάγιας Λυμπεροπούλου θα τελεστεί στο πρώτο κοιμητήριο της Αθήνας την Δευτέρα στις 11 το πρωί και η αποτέφρωσή της, σύμφωνα με την επιθυμία της, στις 3 στην Ριτσώνα... Καλό ταξίδι μεγάλη μας θεατρίνα.. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες...» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved