Μπιμπίλας: Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποκαλύπτει όσα του εκμυστηρεύτηκε ο Φιλιππίδης!
Showbiz

Μπιμπίλας: Αυτός είναι ο λόγος που δεν αποκαλύπτει όσα του εκμυστηρεύτηκε ο Φιλιππίδης!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Όχι μόνο επειδή είναι πρόεδρος του ΣΕΗ αλλά και γιατί μέχρι στιγμής έχει διαχειριστεί με μοναδικό τρόπο όλες τις σοβαρές υποθέσεις των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου. 

Ο γνωστός ηθοποιός, σε μία συνέντευξη-εξομολόγηση, μιλάει για αυτές τις καταγγελίες, παραδέχεται ότι με τους περισσότερους από τους καταγγελλόμενους υπήρξε φίλος ενώ τονίζει τον λόγο που δεν αποκαλύπτει τίποτα από όσα του έχει εκμυστηρευτεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Διαβάστε την αποκαλυπτική του συνέντευξη...

Είχες προσωπική σχέση με κάποιους από τους καταγγελλόμενους.

Με όλους εκτός από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο είχα να τον συναντήσω 40 χρόνια, από τον καιρό των Στρουμφ μέχρι που ήταν διορισμένος πρόεδρος και εγώ εκλεγμένος πρόεδρος. Δεν είχαμε ξαναβρεθεί, βρεθήκαμε για να κάνουμε τη σύμβαση των ηθοποιών. Με τους άλλους είχα συνεργαστεί, ήταν φίλοι μου.

Σε πήραν τηλέφωνο να κάνεις τα στραβά μάτια;

Είχα κάποιες επαφές στην αρχή, αλλά μετά είδα ότι λόγω της θέσης που είμαι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέσο, γι’ αυτό και προτίμησα να αποστασιοποιηθώ.

Θεωρείς ότι για εκείνους το επάγγελμα του ηθοποιού τελείωσε οριστικά;

Αυτά που συνέβησαν είναι τόσο ισχυρά που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα για το κοινό. Το βλέπω από την καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο. Δεν μπορούν να το συγχωρέσουν αυτό.

Γνώριζες κάποια περιστατικά από όσα έγιναν γνωστά;

Όπως όλοι οι ηθοποιοί, γνωρίζαμε μερικές κακοποιητικές συμπεριφορές και είχα έρθει και σε ρήξη με κάποιους γι’ αυτό. Αρκετές φορές είχα πάρει θέση και είχα βρεθεί μπροστά σε περίεργες καταστάσεις, σε κάποιους τσακωμούς. Όμως τη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπων δεν μπορεί κανείς να την ξέρει και δεν γνώριζα τις ακραίες συμπεριφορές.

Εσύ έχεις βιώσει μια κακοποιητική συμπεριφορά;

Μερικές φορές ήμουν μάρτυρας πολύ περίεργων καταστάσεων, που προσπάθησα να τις διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα. Είχα βρεθεί μπροστά σε τεράστιες διαφωνίες πάνω σε θέματα όχι απλώς εργασιακά, θέματα συμπεριφορών. Είχα έρθει σε ρήξη και έπαιρνα πάντα τη θέση των αδυνάμων. Ή και τη θέση τη δική μου που πολλές φορές με προσπερνούσαν, είχα φτάσει σε καβγάδες. Επειδή όμως κάποιους από αυτούς τους θεωρούσα και φίλους μου, τους φίλους τους δέχεσαι και με τα ελαττώματά τους. Τη σκοτεινή πλευρά όμως του χαρακτήρα δεν μπορείς να την ξέρεις.

Τι σου εκμυστηρεύτηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Θα ήθελα να μην το σχολιάσω, επειδή είμαι μάρτυρας στις δίκες που θα ακολουθήσουν. Μέχρι στιγμής έχω κρατήσει μια ουδέτερη στάση, να μην μιλάω καθόλου για τα θέματα που θα φτάσουν στα δικαστήρια.

Θα βγει πιο δυνατό το θέατρο μέσα από αυτή τη δοκιμασία;

Ναι, σίγουρα. Θα βγουν στην επιφάνεια και άνθρωποι που είχαν μείνει στην αφάνεια εξαιτίας του ότι κάποιοι είχαν αποφασίσει πως «εμείς είμαστε πρώτοι και άλλοι δεν θα γίνουν πρώτοι». Εννοώ τους υπέροχους ανθρώπους που βγήκαν από νέα σίριαλ, δεν παίρνουν πολλά λεφτά και δεν μπορούν να γίνουν εξουσιαστές.

Η δημοσιότητα αλλοίωσε τον χαρακτήρα τους;

Ναι και πιο πολύ το χρήμα. Το πόσο πολύ χρήμα έδωσαν κάποια κανάλια σε κάποιους ανθρώπους και έτσι αισθάνθηκαν υπερεξουσιαστές. Πάντα έλεγα πως είναι αδικαιολόγητο να υπάρχει τόσο μεγάλη ψαλίδα στις αμοιβές των ηθοποιών.

Πώς μπορούν να προστατευτούν τα νέα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές;

Τα νέα παιδιά τώρα μετά από αυτόν τον ντόρο δεν θα πέσουν εύκολα μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Μπορεί να περάσουν 20-30 χρόνια για να ξαναδούμε τέτοια περιστατικά.

Πώς σου φάνηκαν οι δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα;

Στη δημοκρατία που ζούμε ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και με αυτή τη γνώμη να εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Τα ριάλιτι πώς σου φαίνονται;

Είμαι εναντίον των ριάλιτι, μου έχουν κάνει πολλές προτάσεις και δεν πάω. Δεν μπορώ να δω ούτε τρία λεπτά, μου έχουν κάνει 2 φορές πρόταση να πάρω μέρος, αλλά αρνήθηκα κατηγορηματικά όσα λεφτά και αν ήταν.

Έχεις πρόταση από «Άγριες Μέλισσες»;

Είμαι τόσο φαν του σίριαλ. Βγήκαν πολύ σημαντικοί ηθοποιοί μέσα από αυτό, άλλαξε την ποιότητα της τηλεόρασης. Πάρα πολύ θα ήθελα να πάρω μέρος αν μου βρισκόταν ένας ρόλος, όπως και κάθε ηθοποιός νομίζω.

Πηγή: ΧΆΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved