Μαίρη Βιδάλη: «Δεν με αντιπροσωπεύει η λέξη σταρ»
Showbiz

Μαίρη Βιδάλη: «Δεν με αντιπροσωπεύει η λέξη σταρ»

Η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου και κατά πόσο ήταν εύκολο για ένα νέο ηθοποιό να γίνει σταρ.

Η Μαίρη Βιδάλη αναφέρθηκε για την εποχή που έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο, για τις οικονομικές απολαβές την περίοδο εκείνη, για τους νέους ηθοποιούς αλλά και την τηλεόραση σήμερα.

-Οι οικονομικές απολαβές ήταν ικανοποιητικές;

Ήταν πολύ, αλλά τα χρήματα ήταν μαύρα. Στα 23 μου χρόνια δεν γνώριζα τι πάει να πει μαύρο χρήμα. Όταν μετά από 2-3 χρόνια κατάλαβα, δεν ξαναδέχτηκα ποτέ να δουλέψω έτσι. Γι’ αυτό και στα 55 μου έτη, πήρα σύνταξη με 14.5 χιλιάδες ένσημα. Γενικά δεν πρέπει να είναι επιλογή κανενός να εργάζεται χωρίς να ασφαλίζεται, αλλά εάν το κάνει, μετά να μην παραπονιέται που δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη και να πάρει όσα θα του αναλογούσαν κανονικά, γιατί ο ίδιος θα το έχει διαλέξει.

-Υπάρχει κάποιος νέος ηθοποιός που θεωρείτε πως θα κάνει καριέρα στον χώρο και ο οποίος έχει ταλέντο; Αν ναι ποιος;

Πάρα πολλοί! Επειδή έχω το δικό μου θέατρο εδώ και 10 χρόνια, βλέπω πολλά παιδιά που είναι πολύ αξιόλογα ! Οι δραματικές σχολές βέβαια, βγάζουν πληθώρα ηθοποιών, που δεν είναι όλοι για το επάγγελμα! Επειδή τυχαίνει να δίδασκα σε δραματική σχολή, έκανα διαχωρισμό και όσοι έβλεπα πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της δουλειάς, τους έκοβα. Θεωρώ πως δεν είναι όλοι καλοί σε όλα και πρέπει όταν κάποιος βλέπεις ότι δεν κάνει για κάτι, να το λες!

-Πιστεύετε πως εκείνη την εποχή ήταν πιο εύκολο να γίνει σταρ κάποιος συγκριτικά με τώρα ή λόγω της τηλεόρασης στις μέρες μας είναι πιο εύκολο;

Δεν με αντιπροσωπεύει η λέξη σταρ! Ο δάσκαλός μου στη δουλειά, ο Γρηγόρης Γρηγορίου, μου έλεγε άλλο διάσημος άλλο διαβόητος! Τώρα οι «σταρ» είναι διαβόητοι. Θεωρώ πως η διάρκεια είναι αυτή που καθορίζει το πόσο αξίζει κάποιος σε έναν χώρο! Για εμένα, πρώτα πρέπει ένας ηθοποιός να εδραιωθεί στο θέατρο και μετά μπορεί να πει ότι έχει κάνει μία καριέρα. Το καλό βέβαια, είναι ότι η επιτυχία που έγινε με τις «Άγριες Μέλισσες», έδωσε παράδειγμα σε πολλές σειρές, να συμπεριλάβουν στο καστ τους, θεατρικούς ηθοποιούς, γιατί είδανε ότι ο κόσμος ξεχωρίζει το ποιοτικό!

-Δίνει η τηλεόραση ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους;

Δίνει, αλλά μετά είναι πώς θα εκμεταλλευτεί ο καθένας την ευκαιρία που θα του δοθεί! Το θέμα δεν είναι να κάνεις ένα πέρασμα από κάποια επιτυχία και απλά να περάσεις, αλλά να μείνεις!

-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Είμαι αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού, στην περιφέρεια Αττικής, οπότε αυτό αποτελεί προτεραιότητά μου, εφόσον τα θέατρα είναι κλειστά. Ωστόσο με το νέο έτος, θα παίξω στη θεατρική παράσταση « Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν». Οι ευχές μου για το άμεσο μέλλον όμως είναι να έχουμε την υγεία μας, ώστε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να τελειώσει επιτέλους αυτή η κατάσταση για όλους μας, είπε η Μαίρη Βιδάλη στο περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved