Κατερίνα Παναγοπούλου: «Πέρασε η εποχή της σοβαροφάνειας. Κι είμαι απόλυτη σε αυτό»
Showbiz

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Πέρασε η εποχή της σοβαροφάνειας. Κι είμαι απόλυτη σε αυτό»

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η Κατερίνα Παναγοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της σε γνωστό περιοδικό.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου δε θέλει να είναι μια ατσαλάκωτη παρουσιάστρια, ούτε να παίζει την Πυθία. Κοντολογίς δε φοβάται να έχει γωνίες. Αντιθέτως, είναι κάτι που θεωρεί χρέος της.
«Αν προσπαθείς να πείσεις ότι είσαι σοβαρός επειδή λόγου χάρη ντύνεσαι σοβαρά, πάει να πει ότι δεν είσαι σοβαρός. Πέρασε η εποχή της σοβαροφάνειας. Κι είμαι απόλυτη σε αυτό. Ούτε πρέπει να καταπιέζεσαι να μην πεις κάτι επειδή είσαι παρουσιαστής δελτίου. Υπάρχει σε κάποιους η λογική ότι ο παρουσιαστής είναι αγγελιαφόρος ειδήσεων, ότι δεν έχει άποψη και θέση. Διαφωνώ κάθετα. Το θεωρώ πιο έντιμο να πεις “η άποψή μου είναι αυτή και αυτές είναι οι ειδήσεις”, αρκεί να μην επηρεάζει η άποψή σου τη μετάδοση των γεγονότων. Είναι υποκριτικό και ύποπτο να παριστάνεις ότι δεν έχεις άποψη. Όχι, λοιπόν, δε με φοβίζει να λέω την άποψή μου. Το θεωρώ έντιμο και επιβεβλημένο».


Γι’ αυτό και παρότι η δουλειά της στο κεντρικό δελτίο είναι πολύωρη και απαιτητική επιμένει ακόμα να αρθρογραφεί.
«Θέλω να γράφω. Γιατί από τότε που έγινα δημοσιογράφος είχα μια ακατανίκητη επιθυμία να λέω τα πράγματα που εγώ θεωρώ ότι είναι σωστά. Θέλω να λέω τη γνώμη μου. Ο δημοσιογράφος έχει μια ψευδαίσθηση ότι μπορεί να επηρεάσει προς την κατεύθυνση που θεωρεί σωστή. Νιώθεις ότι είναι το χρέος σου. Πολλές φορές με ρωτάνε αν μπορείς να είσαι παρουσιαστής δελτίου και ταυτόχρονα να λες κάτι αντιδημοφιλές. Θεωρώ ότι μπορείς. Πολλές φορές το κάνω. Και στα δύσκολα, στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου “έπεφτε ξύλο”. Αλλά συνεχίζω και το κάνω συνειδητά. Δε θα άφηνα ποτέ το γραπτό. Όπως ο ηθοποιός έχει το σανίδι, έτσι ο δημοσιογράφος έχει την εφημερίδα», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved