Μάρω Κοντού: «Από την τηλεόραση λείπει η καλογουστιά»
Showbiz

Μάρω Κοντού: «Από την τηλεόραση λείπει η καλογουστιά»

Την Μάρω Κοντού την έχουμε απολαύσει στις αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στη νιοστή τους επανάληψη.

Μας έχει χαρίσει μοναδικές ερμηνείες στο θέατρο. Τώρα την απολαμβάνουμε στη «Γη της ελιάς». Η κυρία Μάρω Κοντού μιλά για τη συνεργασία της με τον Αντρέα Γεωργίου, δηλώνει ότι δεν σνομπάρει την τηλεόραση, εκφράζει την ανησυχία για την εφετινή θεατρική σεζόν κ.α.

  • Πρώτη φορά λοιπόν στην τηλεόραση.

«Ναι. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν είχα κάποια πρόταση ως τώρα και χάρηκα πάρα πολύ όταν με κάλεσε ο Αντρέας Γεωργίου και μου πρότεινε αυτόν τον ρόλο στη «Γη της ελιάς». Χάρηκα γιατί ήμουν fan και του σκηνοθέτη και της σεναριογράφου. Είχα δει όλες τους τις προηγούμενες δουλειές τους και μου άρεσαν. Ως τώρα έχουμε μια άψογη συνεργασία και μια επικοινωνία καταπληκτική».

  • Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Αντρέα Γεωργίου;

«Με πήρε ξαφνικά στο κινητό ο ίδιος. Από κοντά δεν τον γνώριζα. Μου έκανε την πρόταση και ζήτησα να μιλήσω με τη σεναριογράφο, την οποία επίσης δεν γνώριζα προσωπικά. Οταν μίλησα με τη Βάνα Δημητρίου ήταν σαν να την ήξερα από παλιά. Μπορεί να είμαι guest star στο σίριαλ αλλά ο ρόλος έχει κάτι που με εξιτάρει. Είναι πέρα από αυτά που με έχετε συνηθίσει. Υποδύομαι τη μητέρα της Άντζελας Γκερέκου, όπως έχετε ήδη δει, και επίσης έχω κάνει και κάποια χρόνια φυλακή!».

  • Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Λυδία Κονιόρδου και την Αντζελα Γκερέκου, με τις οποίες είχατε τα πρώτα γυρίσματα;

«Τα πάμε θαύμα. Είμαστε φίλες. Εχουμε μια πολύ ωραία επαφή υποκριτικά και με τις δύο. Υπάρχει μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα σε αυτό το σίριαλ και νομίζω ότι ξεκινά από τον σκηνοθέτη και το συνεργείο, το οποίο είναι μαγικό. Συνεννοούνται με ένα βλέμμα, με μία λέξη. Ολα γίνονται πάρα πολύ εύκολα. Ο Αντρέας Γεωργίου γνωρίζει πολύ καλά το θέμα του, τη σκηνοθεσία του, τα πλάνα του. Εχει πείρα και νομίζω μεγάλη γνώση γύρω από αυτά. Τον βρίσκω ταλαντούχο πολύ, έξυπνο άνθρωπο και πολύ εργατικό».

  • Η σχέση σας με την τηλεόραση ποια είναι; Παρακολουθείτε;

«Ναι. Θέλω να ενημερώνομαι για τα πάντα, αλλά θα σταθώ κάπου που με ενδιαφέρει και θα προσπεράσω πάρα πολλά που δεν με ενδιαφέρουν».

  • Σας λείπει κάτι από την ελληνική τηλεόραση;

«Η καλογουστιά (σ.σ.: γελάει). Τη βρίσκω λίγο κακόγουστη σε ιδέες, σε παρουσιάστριες και παρουσιαστές. Βλέπω κάποια προχειρότητα σε μερικές εκπομπές. Τα περισσότερα θέματα είναι αδιάφορα. Αλλά ότι είναι μια συντροφιά είναι, δεν τη σνομπάρω καθόλου».

  • Τη νέα γενιά ηθοποιών πώς τη βλέπετε; Στη σειρά παίζουν και φρέσκα πρόσωπα που δοκιμάζονται πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες.

«Μου αρέσει πάρα πολύ η Αφροδίτη Λιάντου και τυχαίνει η μαμά της, η Εβελίνα, να είναι πολύ καλή μου φίλη, και χάρηκα πάρα πολύ. Οι περισσότεροι ηθοποιοί μου αρέσουν υποκριτικά».

  • Το επάγγελμα του ηθοποιού πλέον δεν είναι κλειστό. Όλο και περισσότεροι μη επαγγελματίες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε σειρές και παραστάσεις. Πώς το σχολιάζετε;

«Αν είναι ταλαντούχοι γιατί όχι; Ξέρετε, οι παλιές γενιές των καλών ηθοποιών δεν είχαν πάει σε σχολή και ήταν υπέροχοι. Τι να πούμε για έναν Αυλωνίτη. Το ταλέντο είναι έμφυτο πράγμα. Βέβαια καλλιεργείται».

  • Εμπειρικά ή πηγαίνοντας σε μια σχολή;

«Εξαρτάται από το υπόβαθρο του καθενός. Αλλος μπορεί να χρειάζεται μια δραματική σχολή, άλλος να γεννήθηκε έτοιμος που λένε. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Δεν έχω πάει σε κάποια δραματική σχολή. Είχα βέβαια και μια πενταετία στο Εθνικό Θέατρο, στον Χορό της αρχαίας τραγωδίας και αττικής κωμωδίας, με σκηνοθέτες τότε σπουδαίους και τρανούς και αυτή η εμπειρία ήταν σαν να έβγαλα δύο σχολές», είπε η Μάρω Κοντού στο ΒΗΜΑ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved