Ματίνα Παγώνη: Η ηλικία, ο γάμος, οι σπουδές και οι τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν
Showbiz

Ματίνα Παγώνη: Η ηλικία, ο γάμος, οι σπουδές και οι τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν

Τη λοιμοξιωλόγο Ματίνα Παγώνη τη γνωρίσαμε τους τελευταίους μήνες καθώς μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας και μας ενημερώνει για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορoνοϊού. Η ηλικία, ο γάμος με γιατρό και οι σπουδές της. 

Η Ματίνα Παγώνη εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) έπειτα από τις σχετικές διαδικασίες.

Αφού τελείωσε την ειδικότητά της, πήγε για μετεκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Παθολογίας, Καρδιολογική Κλινική στο Λιπιδαιμικό Ιατρείο από το 1995 μέχρι το 1996

Πήρε μέρος σε σεμινάριο με θέμα: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ιατρών Ε.Σ.Υ. με στόχο την επιμόρφωση των γιατρών στα Κέντρων Υγείας, αναφορικά με θέματα Γενικής Ιατρικής και ορίσθηκε Συντονιστής Προγραμμάτων Συνεχούς Κατάρτισης Ιατρών Των Κέντρων Υγείας

Έκανε εκπαίδευση στο Institute of Arteriosclerosis Research του Wilhelms-University, Münster, Germany, στο αντικείμενο «Μεταβολισμός λιποπρωτεϊνών, εργαστήριο εργαστηριακής εκπαίδευσης», στο Münster Germany.
Έκανε την Διδακτορική Διατριβή της στην Ιατρική Αθηνών ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, συνεδρίων και διεθνών δημοσιεύσεων.

Η ίδια μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή και κάνει τον απολογισμό της για την πανδημία, ενώ δεν δίστασε ν’ αναφερθεί και στις απειλές που έχει δεχτεί για τη ζωή της.

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που μας έφερε αντιμέτωπους ακόμα και με το θάνατο, τι απολογισμό κάνετε και πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα;

«Εμείς οι γιατροί μια ζωή παίζουμε με δύο λέξεις: «ζωή – θάνατος». Σε αυτή την πανδημία, λοιπόν, έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν κορονοϊό με πολλές μεταλλάξεις, επιθετικό συγκριτικά με τους άλλους κορονοϊούς, μπήκαμε να τον μελετήσουμε δίνοντας μεγάλο αγώνα. Το είδατε και το βλέπετε. Όταν ξεκινάς με κάτι άγνωστο, αγχώνεσαι περισσότερο και προσπαθείς να φροντίσεις όσο γίνεται καλύτερα τους ασθενείς σου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο δύσκολες μεταλλάξεις, με σοβαρότερη τη Δέλτα, η οποία είναι πολύ επιθετική, κυρίως στα νέα άτομα. Αυτήν τη στιγμή προβληματιζόμαστε με τα παιδιά. Η Κούβα ξεκίνησε να εμβολιάζει παιδιά από 2 χρονών. Στο Λος Άντζελες αναγκάστηκαν να βάλουν στο σχολείο την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, γεγονός που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αξίζει να αναφέρω ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ενώ πριν νοσούσε 1 παιδί στους 5, πλέον νοσεί 1 παιδί στους 3. Δυστυχώς, το τείχος ανοσίας δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Τον Αύγουστο είχαμε βάλει στόχο να φτάσουμε 80+, τώρα τρέχουμε με τους εμβολιασμούς για να μπορέσουμε να πιάσουμε το στόχο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Είναι όμως δύσκολο. Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, να έχουμε μια ασφάλεια, και να διανύσουμε ένα φθινόπωρο και να μπούμε σε ένα χειμώνα όπου θα μπορούμε να βγαίνουμε, να γιορτάζουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να αγκαλιαζόμαστε και να φιλιόμαστε».

Αυτό που σοκάρει είναι ότι έχετε δεχθεί απειλές όλο αυτό το διάστημα που βγαίνετε στην τηλεόραση και ενημερώνετε τον κόσμο.

«Πάρα πολλές, αλλά προσωπικά δεν δίνω καμία σημασία. Δεν παραπονιέμαι, κοιτάζω μπροστά και έχω μια αρχή: αν με τρομάξουν αυτές οι απειλές, δεν θα ξαναβγώ στην τηλεόραση, δεν θα ξαναβγώ να ενημερώσω, και τελειώνω. Έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας μας. Αν κάποιος φοβάται, δεν έχει νόημα να το συζητά δημόσια. Κάνει τις διαδικασίες που απαιτούνται, ενημερώνει τον ιατρικό του σύλλογο ή το τοπικό αστυνομικό τμήμα και δεν το συζητά άλλο».

Η πιο σοβαρή απειλή που έχετε δεχθεί ποια είναι;

«Οι τηλεφωνικές απειλές ήταν τραγικές, με σόκαραν. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο. Μου έστελναν επίσης mails, μέχρι και γράμμα στο σπίτι έλαβα», λέει στο Hello.

Η Ματίνα Παγώνη είναι παντρεμένη με τον γιατρό, Σπύρο Παξιμαδά.
«Είμαι πάρα πολλά χρόνια παντρεμένη. Ο άντρας μου (Σπύρος Παξιμαδάς), είναι γιατρός και γνωριστήκαμε έτσι. Είμαι πάρα πολύ προσεχτική μέσα στο σπίτι. Πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα, να μη μετακινηθεί κάτι, μαγειρεύω μία ή δύο φορές την εβδομάδα», έχει πει

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved