Ελισάβετ Μουτάφη: «Την πρώτη φορά που μου συνέβη με σόκαρε»
Showbiz

Ελισάβετ Μουτάφη: «Την πρώτη φορά που μου συνέβη με σόκαρε»

Στη νέα σειρά του Mega Το αύριο μας ανήκει πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν η Ελισάβετ Μουτάφη. H ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της, την απώλεια που την έκανε να δει κι άλλες πτυχές του ευατού της ενώ σχολιάζει και το άνοιγμα της μυθοπλασίας. 

Το αύριο μας ανήκει;

Νομίζω πως πρέπει να μας ανήκει το αύριο γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν να μας ανήκει.

Ως τίτλος της νέας τηλεοπτικής σειράς στην οποία πρωταγωνιστείς;

Ο Γιάννης Σκαραγκάς γράφει την ελληνική εκδοχή της γαλλικής σειράς, που παίζεται με επιτυχία εδώ και τρία χρόνια και εμπεριέχει σασπένς, ερωτικά στοιχεία, οικογενειακές έγνοιες, έχει τα πάντα, και είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου με κινηματογραφικό τρόπο από τον Βασίλη Ντούρο. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα επειδή γνωρίζω καλά τα καθημερινά σίριαλ και είναι πολύ δύσκολο να γυριστούν κινηματογραφικό τρόπο. Νομίζω πως είναι πολύ ωραία δουλειά. Ο τίτλος, μάλιστα, πέραν του ότι προσδιορίζει τη σειρά, έχει μια επέκταση που αφορά όλα όσα μας έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και την προσπάθεια μας να κάνουμε να μας ανήκει το αύριο καθώς περάσαμε και περνάμε δύσκολα. Έχουν χαθεί κι έχουν αλλάξει πολλές ζωές λόγω του ιού και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μας ανήκει το αύριο. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Πολλές ξένες σειρές έχουν εντάξει την επικαιρότητα του κορονοϊού στα νέα τους επεισόδια. Εσείς έχετε μια τέτοια πλευρά;

"Όχι, αφενός γιατί βασίζεται σε ένα ξένο φορμάτ και αφετέρου γιατί ο κόσμος δεν έχει ανάγκη να βλέπει -και στη μυθοπλασία αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Νομίζω πως αυτά ο στόχος μας, να είναι η σειρά μια διέξοδος.

Η ηρωίδα σου τι στοιχεία έχει;

Η Σοφία είναι μια καθηγήτρια φιλόλογος από μικρή και πολύ κλειστή κοινωνία, είναι μια γυναίκα παντεμένη και έχει δύο παιδιά στην εφηβεία και τη μετεφηβεία. Είναι μια γυναίκα στην ηλικία μου επομένως βλέπω πιο εύκολα πράγματα. Αυτό που κάνει σε όλη της τη ζωή και την ευχαριστεί είναι να δίνεται στους άλλους, να προσφέρει στην οικογένεια και στους γύρω της. Είναι ένας άνθρωπος που έχει έντονο το συναίσθημα της ευθύνης και της συμπαράστασής. Η σειρά ξεκινά με δύο πολύ έντονα γεγονότα για τη Σοφία. Το πρώτο είναι πως την απατά ο σύζυγός της, με τον οποίο είναι μαζί δεκαεπτά χρόνια και έχουν μια ωραία σχέση, και το άλλο είναι μια έκρηξη που γίνεται, και ως υπόπτος συλλαμβάνεται ο γιος της και από την οποία επιβιώνει μόνο η αδελφή της, που δεν έχει δει για δεκαεπτά χρόνια. Αυτά ανατρέπουν τα πάντα στην έως τότε τακτοποιημένη ζωή της και την κάνουν να δει πλευρές του εαυτού της που δεν ήξερε. Αυτό είναι που μου αρέσει στη Σοφία. Μου έχει συμβεί και μένα μεγαλώνοντας να φτάσω στο σημείο να πω «όπα, αυτή είμαι εγώ, να βλέπω άλλες πλευρές του εαυτού μου. Είναι πολύ αληθινή και ανθρώπινη η ηρωίδα μου κι αυτό με γοητεύει.

Τι σου έχει συμβεί και έχεις δει άλλες πλευρές;

Πράγματα που συμβαίνουν στις ζωές των ανθρώπων, μια οδυνηρή απώλεια για παράδείγμα. Σκεφτόμουν «αν χάσω τη γιαγιά μου δεν θα το αντέξω» γιατί ήταν η γυναίκα που μεγάλωσε, η δεύτερη μητέρα μου. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και την έχασα και το άντεξα. Ήταν μια ανατροπή όσον αφορά το πώς σκεφτόμουν μέχρι να καταφέρω να διαχειριστώ την απώλεια της. Άλλες φορές μπορεί να ανατραπούν ξαφνικά ερωτικά ή φιλικά συναισθήματα. Είμαι πολύ δοτική ως άνθρωπος, το ευχαριστιέμαι να προσφέρω στους γύρω μου. Έχω δει όμως τον εαυτό μου να αλλάζει ολοκληρωτικά, 180 μοίρες απέναντι σε κάποιους όταν στράβωσε η σχέση. Την πρώτη φορά που μου συνέβη με σόκαρε.


Η βεντάλια της μυθοπλασίας έχει ανοίξει πάρα πολύ και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Σε ευχαριστεί το γεγονός ότι η ελληνική τηλεόραση δείχνει να βρίσκει ξανά το δρόμο της;

Όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του Μega, που πραγματοποιεί δυναμική είσοδο -και το λέω με υπερηφάνεια γιατί είναι το κανάλι όπου έχω ζήσει και έχω κάνει τις περισσότερες δουλειές και επιτυχίες-, κάνουν περισσότερες και καλές σειρές με προσοχή και πλουραλισμό, καθώς γίνονται δουλειές εποχής, σύγχρονες, αστυνομικές κ.λπ. Αυτό είναι σπουδαίο για τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, όλους τους συντελεστές, αλλά και το κοινό, που έχει επιλογές. Μου αρέσει να κυριαρχεί η ελληνική μυθοπλασία.

Πηγή Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved