Γεωγλερής: Δεν πάει ο νους σου ποιοι είναι οι πασίγνωστοι γονείς του – Μια οικογένεια ηθοποιών
Σαράντος Γεωλερής, Έλληνας ηθοποιός
Showbiz

Γεωγλερής: Δεν πάει ο νους σου ποιοι είναι οι πασίγνωστοι γονείς του – Μια οικογένεια ηθοποιών

Πασίγνωστοι ηθοποιοί οι γονείς του Σαράντου Γεωγλερή!

Από τους πιο γνωστούς ρόλου τους, αυτός στη σειρά «Ήρθε κι έδεσε» ενώ πρόσφατα τον είδαμε και στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» έχοντας βέβαια μια μακρά πορεία στο χώρο της τηλεόρασης με δεκάδες συμμετοχές σε πασίγνωστες Ελληνικές σειρές.

Το ίδιο βέβαια και ο πασίγνωστος μπαμπάς του, Γιώργος Γεωγλερής, τον οποίο έχουμε απολαύσει σε σειρές που έχουν γράψει ιστορία όπως στη Λάμψη, στη σειρά Θα βρεις το δάσκαλό σου και σε πολλές ακόμη.

Όσο για την επίσης πασίγνωστη ηθοποιό μητέρα του; Πρόκειται για την Ματίνα Καρρά με πλούσια κινηματογραφική θητεία ενώ έχει χαρίσει τη φωνή της σε μεταγλωττίσεις σειρών κινουμένων σχεδίων.

Δες φωτογραφίες της οικογένειας

Γιώργος Γεωγλερής

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κινηματογράφου - Θεάτρου και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1963, με το έργο Πάπισσα Ιωάννα. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πάμπολλους θιάσους, θέατρα και σκηνοθέτες, σε έργα τόσο του κλασσικού όσο και του μοντέρνου ρεπερτορίου, όπως Αντιγόνη του Ανούιγ, Έγκλημα και Τιμωρία, Ο Βυσσινόκηπος, Τίμων ο Αθηναίος, Δόνα Ροζίτα, Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω, Ένα έξυπνο κορίτσι, Δεσποινίς Σορολόπ, Λίλιομ, Δόκτωρ Τζέκυλ, Ζητείται τενόρος και άλλα.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στο Θέατρο της Δευτέρας αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές. Εργάστηκε, επίσης, επί σειρά ετών στον τομέα της μεταγλώττισης ταινιών κινουμένων σχεδίων και ξένων τηλεοπτικών σειρών για παιδιά.

Ασχολήθηκε ακόμα με το ραδιόφωνο, συμμετέχοντας σε εκπομπές ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων και θεάτρου. Έχει ηχογραφήσει δίσκους με έργα Ελλήνων λογοτεχνών, παραμύθια και παιδικά τραγούδια.

Είναι καθηγητής υποκριτικής σε Δραματικές σχολές και αγωγής λόγου σε σχολές δημοσιογραφίας, ενώ διευθύνει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αργυρούπολης

Ματίνα Καρρά

Είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και ηθοποιός φωνής που συμμετέχει στις μεταγλωττίσεις σειρών κινουμένων σχεδίων. Είναι γνωστότερη για τους ρόλους της ως Κάντυ, Χιονάτη, Μαίρη στο Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Πίπη η Φακιδομύτη και Μαρία στο μεξικάνικο σίριαλ Η Μαρία της Γειτονιάς.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Έπειτα, έπαιξε σε παραστάσεις σε πολλά θέατρα, μεταξύ των οποίων το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Μουσούρη.

Την πρώτη της μεταγλώττιση έκανε το 1974 στη ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, στον ομώνυμο ρόλο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved