Showbiz

Ορέστης Χαλκιάς: Αυτοί είναι οι ηθοποιοί γονείς του! Η ηλικία, οι σπουδές και ο ρόλος στο Maestro

O Ορέστης Χαλκιάς έχει ήδη κάνει «γκελ» στα τηλεοπτικά δρώμενα καθώς ο ρόλος του στη νέα σειρά του Mega “Maestro” έχει «μιλήσει» απευθείας στην καρδιά μας. Μάθε τα πάντα για την ηλικία του, τις σπουδές του, τους ηθοποιούς γονείς του αλλά και την κούκλα σύντροφό του.

Η ηλικία και η καταγωγή

Ο Ορέστης Χαλκιάς είναι 30 χρονών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πυλαία, Θεσσαλονίκης ενώ έχει καταγωγή από την Μεσσηνία.

Οι σπουδές και οι συμμετοχές του σε τηλεόραση και θέατρο

Αποφοίτησε το 2012 από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Συμμετείχε σε σεμινάρια του Nikolai Karpov (κίνηση), της Σαββίνας Γιαννάτου (φωνητικός αυτοσχεδιασμός), του Σίμου Κακάλα (υποκριτική-μάσκα), του Emiliano Bronzino (υποκριτική-μάσκα) καθώς και του Τμήματος Έρευνας και Επεξεργασίας Φωνής της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε υπό την επίβλεψη του Σπύρου Σακκά.

Πολυετή ενασχόληση με τη μουσική με το Hard Rock συγκρότημα Parafernelia (2006-2019) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Γνώση κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου καθώς και μαθήματα φωνητικής με τη σοπράνο Βάλια Μαυρίδου.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ο χορός της φωτιάς (2019), Δόξα Κοινή από την οδό των Φιλελλήνων (2020), Πυρκαγιές (2019), Labor (2022).
Στην τηλεόραση συμμετείχε στη σειρά Ήλιος (2020) και φέτος στη σειρά Maestro

Ο ρόλος στο Maestro

Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς)
Είναι ο μικρότερος αδελφός της Κλέλιας. Έχει χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ταλέντο στο τραγούδι, καταπληκτική φωνή και όρεξη για ζωή. Ο Αντώνης, όπως και η αδελφή του, διαφέρουν από τους συνομήλικούς τους. Βρίσκεται σε κόντρα με τους γονείς του και έχει συνειδητοποιήσει πως όλοι γύρω του υποκρίνονται. Γι’ αυτόν το φεστιβάλ και η άφιξη του Ορέστη είναι μια διαφυγή από τα προβλήματά του.

Οι ηθοποιοί γονείς του

Για τον Ορέστη η υποκριτική ήταν μονόδρομος αφού και οι δυο του γονείς είναι ηθοποιοί. Πρόκειται για τους ηθοποιούς Κώστα Χαλκιά και Όλγα Αλεξανδροπούλου, οι οποίοι έχουν τη δική τους επιτυχημένη θεατρική πορεία

«Οι γονείς μου σε όλη τους τη ζωή μέχρι τώρα υπηρετούν την τέχνη από τη μεριά της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, του σεναρίου, της διδασκαλίας ακόμα και της εικαστικής επιμέλειας ολόκληρου καρναβαλιού, με εργατοώρες που άγγιζαν τις 20 τη μέρα. Όταν λέω εικαστική επιμέλεια εννοώ την κατασκευή κοστουμιών, αρμάτων, αλλα και συνολικής αισθητικής δρώμενων με 100 και επιπλέον άτομα!!! Όλα αυτά επί σειρά ετών.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη Θεατρική Ομάδα της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ τους κι εγώ, που ουσιαστικά υπήρξε εξαιτίας των γονιών μου Κώστα Χαλκιά και Όλγας Αλεξανδροπούλου. Έτσι για μένα ήταν μονόδρομος να δώσω εξετάσεις στο ΚΘΒΕ καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να δοκιμαστώ σε σχολές της Αθήνας. Δεν το μετάνιωσα ποτέ και καμαρώνω που τελείωσα την συγκεκριμένη σχολή», έχει δηλώσει ο Ορέστης Χαλκιάς για τους γονείς του

Δες φωτογραφίες από το Instagram του παρέα με την κούκλα σύντροφό του

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved