
Όταν η Γκρέυ έριξε… βόμβα μεγατόνων για τον Καζαντζίδη: «Ο αδελφός του είναι μάρτυρας της αποβολής»
Πίσω στο 2018 σας ταξιδεύουμε σήμερα σε μία σπάνια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η αείμνηστη Καίτη Γκρέυ με την οποία έριξε… βόμβα μεγατόνων για τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Στέλιο Καζαντζίδη.
Η μεγάλη ντίβα του λαϊκού πάλκου είχε δώσει την απάντησή της σε διάφορες βιογραφίες του αξέχαστου τραγουδιστή οι οποίες αναφέρουν ότι ο Στέλιος «δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει γιατί ένα μουλάρι τον χτύπησε στα γεννητικά του όργανα, όταν ήταν στον Στρατό.
Η τραγουδίστρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα Espresso πως είχε μείνει έγκυος στο παιδί του τραγουδιστή.
«Ο Καζαντζίδης είχε ζητήσει να τον υποδυθεί ο Απόστολος Γκλέτσος»

«Δούλευα στον Ζέφυρο, στο Νέο Ηράκλειο, και ήμουν ήδη μεγάλη φίρμα, με δισκογραφικές επιτυχίες. Εκεί ερχόταν η μάνα του Καζαντζίδη και έβλεπα τον μαέστρο και συνθέτη, τον Γεράσιμο Κλουβάτο, που της έδινε λεφτά. Τον ρώτησα “ποια είναι” και μου είπε “μια φτωχιά γυναίκα και της δίνω λεφτά για να πάει τσιγάρα στον γιο της, που είναι στη Μακρόνησο”. Ετσι κι εγώ κάθε φορά που την έβλεπα, συνήθως ερχόταν το Σάββατο, την κέρναγα έναν μεζέ στο μαγαζί και της έδινα και κάποια χρήματα για να πάει τσιγάρα στον γιο της την Κυριακή στο επισκεπτήριο. Η κυρα-Γεσθημανή πήγαινε στον γιο της και του έλεγε “αυτή η κοπέλα που τραγουδάει το “Τσιγάρο” και το “Βουνό” είναι πάρα πολύ όμορφη, γιε μου, και μου δίνει λεφτά να σου πάρω τσιγάρα”. Εγώ τότε δεν ήξερα καν ποιος είναι ο γιος της, μέχρι που ένα βράδυ ο Στέλιος, αφού είχε βγει από τη Μακρόνησο, ήρθε στο μαγαζί μαζί με τη μάνα του και κάτι ξαδέρφια του, και τον γνώρισα. Αφού με ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσέφερα στη μητέρα του και σ’ εκείνον, μου ζήτησε κάποια στιγμή να χορέψουμε ένα ταγκό που έπαιζε η ορχήστρα στο μαγαζί…» θυμάται η Καίτη Γκρέυ...
«Οταν φτάσαμε στον Διόνυσο, τον περίμενε απέξω από το στρατόπεδο μια γκόμενα που είχε, μια Ελένη αλανιάρα. Της λέει “τι θέλεις εδώ;”. Και χωρίς εγώ να έχω ιδέα, τη διώχνει λέγοντάς της ότι την Κυριακή αρραβωνιάζεται μαζί μου. Με αποκάλεσε αρραβωνιαστικιά, ενώ μου είχε δώσει μόνο ένα φιλί στον δρόμο!».
«Ενα βράδυ που η κυρα-Γεσθημανή είχε γρίπη και δεν μπορούσε να με συνοδεύσει στο μαγαζί, ήρθε μαζί μου για συνοδός ο αδελφός του Στέλιου, ο Στάθης. Εκείνο το βράδυ έπαθα την αποβολή. Στο νοσοκομείο, όταν ξύπνησα από τη νάρκωση της απόξεσης που μου έκανε ο γιατρός, είδα τον Στάθη να είναι μαζί μου στο δωμάτιο και να μου κρατάει το χέρι. Ο αδελφός του Στέλιου, που από μωρό τον γνώρισα και τον έπλενα στη σκάφη, είναι μάρτυρας της αποβολής μου. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι κι εγώ δεν πρόσεχα όσο έπρεπε. Μέρες νωρίτερα είχα δει αίμα και μου έκανε κάτι αιμοστατικές ενέσεις η κυρα-Ελισσώ, φίλη της Γεσθημανής. Επίσης, ήμουν τεσσάρων μηνών και πήγαινα στο κέντρο να τραγουδήσω, ενώ έπρεπε να κάτσω σπίτι. Εβαζα ζώνη και την έσφιγγα, για να μη φαίνεται η κοιλιά μου. Τι να έκανα;.. Επρεπε να δουλεύω γιατί πλήρωνα χρέη του Καζαντζίδη» αναφέρει η Καίτη Γκρέυ.
.webp?t=fvmGj7FBTHghp0NBXZeNBA)
«Ας γελάσω! Πότε τον χτύπησε το μουλάρι στον Στρατό, αφού κάθε μέρα ήμουν στο στρατόπεδο με τον Χρήστο Κολοκοτρώνη;» λέει χαρακτηριστικά
«Η αλήθεια είναι ότι έκανα πολλές θυσίες για τον Στέλιο, ειδικά όταν έμεινα έγκυος, αλλά δεν βαριέσαι. Ηταν πολύ κομπλεξικός, ήθελε να φοράω ρούχα που να μη φαίνονται τα μπράτσα μου. Αλλά και με τη μάνα του… τι πέρασα! Εγώ την αγαπούσα, ίσως γιατί στερήθηκα τη μάνα. Κι απέναντί μου τον πρώτο καιρό ήταν γλυκιά. Μέχρι που μου χτύπαγε το πρωί τα αβγά για να δυναμώσω, που ήμουνα αδύνατη. Ομως, όταν ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε -ήταν έτοιμο το νυφικό μου, για να καταλάβεις- και πιάσαμε ένα σπίτι πιο κάτω από εκείνη, τότε της την έδωσε να μας χωρίσει. Δεν ήθελε καμία στο πλευρό του Στέλιου. Ακόμη και όταν ήταν να παντρευτεί με τη Μαρινέλλα, η κυρα-Γεσθημανή έστειλε μια φίλη της, την κυρα-Ελισσώ, να μου πει να πάρω τον Καζαντζίδη από τη Μαρινέλλα…»
«Εγώ δεν ερωτεύτηκα κανέναν Καζαντζίδη, παρά ένα απλοϊκό παιδί που λεγόταν Στέλιος και δούλευε σε εργοστάσιο. Εγώ τον έκανα Καζαντζίδη. Η ιστορία του Καζαντζίδη αρχίζει με την Γκρέυ, είτε το θέλουνε κάποιοι είτε όχι. Εγώ εκβίασα την Columbia και τον επέβαλα στην εταιρία. Πάταγα πόδι και ό,τι έλεγα γινόταν…»